3 magiske forlystelsesparker i Norden, der er værd at rejse efter

Ferieplaner? Hvorfor ikke rejse efter en magisk oplevelse. Vi guider til 3 x særlige forlystelsesparker, som børnene vil huske længe.

Foto: Moomin Characters™ Theme park created by Dennis Livson og Astrid Lindgrens Verden
30. juni 2023
Af Rikke Reffelt

Lad næste ferie gå til en af Nordens eventyrlige og ganske særlige forlystelsesparker - vi guider jer afsted.

Foto: Moomin Characters™ Theme park created by Dennis Livson
Foto: Moomin Characters™ Theme park created by Dennis Livson

Moomin World: Besøg Mumidalen

Lad børnene møde alle vennerne fra Mumidalen i den magiske forlystelsespark Moomin World baseret på Tove Jansons særlige univers. Glæd jer til at undersøge Mumifamiliens blå hus, lege i Snorkfrøkens værksted, eller hvad med et besøg i Mumimors køkken eller Lille Mys slikbutik? I Mumidalen møder børnene Mumi-karakterene, som virkelige figurer, der går rundt i parken. Her er underholdning i løbet af dagen i form af teater og meget mere. Parken ligger ned til vandet - et skønt spot.

Hvor? Moomin World, Kaivokatu 5, 21101 Naantali, Finland

Foto: Dyreparken
Foto: Dyreparken

Dyreparken: En dag i Hakkebakkeskoven og Kardemommeby

Tag turen til Dyreparken i Kristansand, hvor I kan bruge en dag i de mange forskellige universer. Her kan I bl.a. opleve figurerne fra Thorbjørn Egners elskede fortællinger. Glæd jer til at møde Klatremus, Mikkel Ræv, Bagermester Harepus, Bedstemor Skovmus, Bamsefar og alle de andre dyr fra den magiske fortælling om dyrene i Hakkebakkeskoven. I kan også tage en tur til Kardemommeby, hvor Politimester Bastian,Tante Sofie og de tre røvere Kasper, Jesper og Jonathan står klar. Husk også at udforske de over 100 forskellige dyrearter og meget, meget mere. 

Hvor? Dyrehaven, Dyreparkveien 1, 4609 Kardemomme by, Kristansand, Norge

Foto: Magnus Römbo / Astrid Lindgrens Vimmerby
Foto: Astrid Lindgrens Verden

Astrid Lindgrens Verden: Mød Pippi, Emil og alle de andre

I den eventyrlige park Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Småland bliver børnene en del af Astrid Lindgrens historier og eventyr. Her kan I besøge Villa Villekulla, Kattholt, Mattisborgen og alle de andre fantastiske steder fra Astrid Lindgrens univers. Og på de mange scener kan børnene dagligt opleve et væld af forskellige forestillinger med figurerne fra den berømte børnebogsforfatters bøger. På jeres tur rundt i parken vil I møde både politibetjentene Kling og Klang, Pippi Langstrømpe, Emil, Ronja Røverdatter, Karlsson på taget, Mattis og alle de andre personer fra Astrid Lindgrens historier. 

Hvor? Astrid Lindgrens Verden,  598 85 Vimmerby, Sverige

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben