De 12 klatreparker i Danmark

Prøv landets klatreparker, som sætter rammerne om en perfekt dag for familien, hvor pulsen kommer op, nærværet er i fokus og der er sikret grin helt ned i maven.

Foto: Gorillapark
30. december 2022
Af Rikke Reffelt

Vi giver jer overblikket i højderne lige her.

Foto: GoMonkey

1. GoMonkey

Slip jeres indre abekat løs, og sving jer fra gren til gren i GoMonkeys landsdækkende klatreparker. I parkerne finder du klatreudfordringer i træerne. Udfordringerne er af forskellige sværhedsgrader, og de har baner i 2 meter, 22 meter og alt derimellem, så der er udfordringer for alle modige og knap så modige klatrefolk.

Hvor? Søndermarken, 2000 Frederiksberg, Vandtårnsvej 55, 2860 Søborg, Stærmosegårdsvej 57, 5230 Odense M og Hylkedalvej 23, 6000 Kolding

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% hos GoMonkey

2. Gorillapark

Træd op i højderne blandt trækronerne iført klatreudstyr, og oplev den smukke natur, mærk solskinnet gennem bladene, og mærk suset i maven, imens I udfolder jer i klatreparken. I begge klatreparker er der mulighed for at afprøve baner med forskellige sværhedsgrader og højder fra 1 meter og til 26 meter på de mere udfordrende baner, så alle kan få en god oplevelse.

Hvor? Svenborg og Vejle

Foto: WOW PARK

3. WOW PARK

I WOW PARK er der sjove aktiviteter for alle mellem 2 og 102 år, og dermed rig mulighed for at få lidt aktiv kvalitetstid med hele familien. Tag turen gennem hængebroerne i 14 meters højde, og gå på opdagelse blandt trætoplegehuse, Tarzanlynger, svævebaner, rutsjebaner og underjordiske huler. Oplev skoven på en helt ny måde, og få gang i krop, leg og fantasi.

Hvor? Havremarken 15, 7190 Billund og Løvstrupvej 1, 6900 Skjern

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% hos WOW PARK

4. Geocenter Møns Klint

Ved Møns Klint kan I opleve en skøn udsigt fra trætoppene - en svimlende sej oplevelse. Uddannede instruktører guider jer til tops i nogle af de høje og flotte træer som vokser på kanten af Møns Klint, og så slutter I af med en 120 meter lang svævebane! Brugen af anlægget er en del af billetprisen til GeoCenter Møns Klint, men kan også bookes individuelt. Fra 6 år.

Hvor? Stengårdsvej 8, 4791 Borre

Foto: Klatreskoven

5. Klatreskoven

I idylliske Egeparken i Glostrup er Klatreskoven placeret. Her kan man klatre rundt på klatrebanerne højt oppe i træerne og på pæle udover en sø. Der er baner og forhindringer i alle niveauer til børn fra fem år og deres voksne. Derudover findes der to rappellestationer, så man kan rappelle som en rigtig ninja. Selv de mindste kan være med fra en højde på syv meter - hvis de tør!

Hvor? Stadionvej 80, 2600 Glostrup

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% hos Klatreskoven

6. Highpark Sønderjylland

Er du til udfordringer, spænding, nye oplevelser og natur? Så sæt straks kurs mod Highpark Sønderjylland, hvor I finder den sjoveste og vildeste klatrepark. Glæd jer til fire trætopbaner af forskellig sværhedsgrad, så der er noget for alle i de skønneste omgivelser oppe i træerne. Tag svævebanen på tværs af slugten, oplev de 20 meter ned og få et sug i maven! Fra 6 år.

Hvor? Haderslevvej 464, 6200 Aabenraa

Foto: Camp Adventure

7. Camp Adventure

Når Camp Adventure åbner for klatresæsonen 2022, er det med 2 helt nye baner. Mørkegul og Mørkegrøn. Begge baner er Familiebaner og du skal være fyldt 7 år og min. 110 cm. høj for at prøve kræfter med banerne. Du får som altid en grundig instruktion i brug af udstyret og færden på banerne, før du bliver sluppet løs på de nu 12 baner i alt. De 12 baner er forskellige i sværhedsgraden, og der er baner for børn helt ned til 3 år. I klatreparken på Camp Adventure finder du masser af sjove og udfordrende forhindringer på Familiebanerne og mulighed for at udfordre dig selv på Adventurebanerne, der ikke for sarte sjæle. Klatreparken åbner den 1. april 2022.

Hvor? Denderupvej 19, 4690 Haslev

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% hos Camp Adventure

8. Onkel Toms Klatrepark

Besøg den nyåbnede Onkel Toms Klatrepark i Hobro - her kan I klatre løs i de smukke skovomgivelser. Så er det bare at vælge, om I er klar på den blå, grønne gule, røde eller sorte bane, som stiger i sværhedsgrad. Her er en fantastisk udsigt og børn fra 6 år kan være med.

Hvor? Amerikavej 23, 9500 Hobro

Foto: Kragerup Gods

9. Kragerup Gods - Go High/Go Bounce

I klatreparken Kragerup Go High kan I prøve kræfter med den 6 km lange klatrepark oppe i trætoppene. Her er otte klatrebaner med varierende sværhedsgrader og sammenlagt 3.500 meter svævebane. I kan også kaste jer ud i Go Bounce og hoppe rundt i de syv store trampolinbokse i træerne og klatre igennem rusen. Fra 4 år.

Hvor? Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% hos Kragerup Gods

10. Klatreparken

I Klatreparken i Randers og Aalborg, kan I kaste jeg ud i en række klaterbaner helt oppe i trækronerne. På bedste pædagogisk vis, guides I gennem en rækkke baner, der langsomt bliver sværerer og sværere. Aktiviteterne er stiger, stubbe, tov, net, balancebomme, rutchebaner, trapezer og meget, meget mere og ikke mindst masser af lange, sjove svævebaner!

Hvor? Randers og Aalborg

Foto: Til-Tops

11. Til-Tops

Du finder Til-Tops' klatreparker flere steder i landet - en perfekt destination, hvis I er på udkig efter en sjov og underholdende dag sammen for familien. Klatrebanerne har mange forskellige sværhedsgrader (gul, grøn, lyseblå, blå og rød), så der er baner for alle størrelser og kræfter. Især de lange svævebaneforlø, der virkelig kilder i maverne.'

Hvor? Kgs Lyngby (Frederiksdal), Roskilde (Ledreborg) og Hornbæk (Havreholm)

12. Gekkopark

I kan hurtigt bruge flere timer i Gekkopark, der rummer 4 klatrebaner i højderne med forskellige sværhedsgrader. Sikkerheden er selvfølgelig i top og børn helt ned til 5 år kan være med. Når I har klatret løs kan I tage en slapper og grille i de hyggelige omgivelser i tipiområdet.

Hvor? Tinghulevej 16a, 4573 Højby

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben