De 10 must sees med børn i Aarhus

Uanset hvor velbevandrede I er i Smilets By er der en række obligatoriske klassiskere, som I er nødt til at opleve med jeres børn. Læs med, når vi guider jer til 10 must sees for børnefamilier i Aarhus!

Foto: Lise Balsby
1. januar 2023
Af Julie Hedelund

ARoS

Tag ungerne med på kunstmuseet Aros - her er der plads til masser af kreativitet, børn og barnlige sjæle. Snup elevatoren til toppen eller sus op ad museets store vindeltrappe, hvor den farverige blæksprutte snor sig og binder museets mange etager sammen. Uanset hvornår og hvordan I når toppen kan I glæde jer til at nyde udsigten over byen i alle regnbuens farver!

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på årskort til ARoS

Foto: Den Gamle By

Den Gamle By

Gør jer klar på en rejse tilbage i tiden, og gå sammen med poderne på opdagelse i Danmarks historie. I Den Gamle By er der altid nogle særlige og spændende aktiviteter for børn, uanset om I er til nye opdagelser, gamle legepladser eller forskellige tidsperioder. Uanset årstiden kan I året rundt opleve spændende udstillinger og temadage for hele familien!

Dokk1. Foto: Katrine Hemmingsen

Dokk1

Om det er hverdag eller weekend foregår der altid en masse gratis arrangementer og aktiviter for både børn og børnefamilier på Dokk1. Foruden det storslåede bibliotek med indendørs faciliteter for både store og små børn, er udendørsarealerne og legepladsen Kloden også geniale og sikre hits hos krudtuglerne - og deres forældre!

Foto: Tivoli Friheden 

Tivoli Friheden

Mærk friheden i det århusianske slaraffenland Tivoli, der er placeret midt i den smukke Marselisborgskov i hjertet af Aarhus. Uanset hvilket tidspunkt på året I besøger Friheden, kan I se frem til adreanlinsus, hygge og masser underholdning blandt parkens mange forlystelser, boder og legepladser.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 25% i Tivoli Friheden i udvalgte perioder

Foto: Aarhus Street Food 

Aarhus Street Food

Street Food er et oplagt sted at spise med hele familien. Her finder I noget for en hver smag, og stemningen er let og uformel med plads til børn. I madhallens højre hjørne finder I desuden en lille indendørs legeplads til de mindste, mens I kvit og frit kan låne brætspil til de større i baren E45 ved hovedindgangen.

Salling Rooftop. Foto: Christina Smedegaard

Salling Rooftop

Snyd ikke jer selv for en tur på Salling Rooftop, der er en oase med 360 graders panoramaudsigt udover Aarhus med masser af små loungeområder og en dejlig café - med plads til både børn og voksne. På rooftoppens øverste etage kan I desuden udfordre jer selv eller hinanden med en tur på den nervepirrende skywalk, der er placeret 27 meter over Strøget, som I kan kigge direkte ned på gennem glaspladen for enden af broen! 

Foto: Den uendelige bro - Aarhus i billeder 

Den Uendelige Bro

Hvert år i april opføres Den Uendelige Bro på Ballehage strand, ikke langt fra Marselisborg Dyrehave. Broen er en af byens mest besøgte seværdigheder og et sted, som ungerne med garanti vil sætte pris på at besøge. Her kan I nyde en runde eller to på broen uden ende og nyde udsigten ud over Aarhus bugten imens. 

Foto: Visit Aarhus 

Marselisborg Dyrehave

Marselisborg Dyrehave er åben året rundt i alle døgnets lyse timer. Her kan I komme helt tæt på hjorte og dådyr, som I både må klappe og håndfodre. Tag gerne æbler eller gulerødder med hjemmefra, det elsker de nemlig! I skoven er der også masser af plads til leg og tumleri, så husk endelig madpakker, som I kan nyde på en af de mange bænke rundt om i skoven.

Foto: Visit Aarhus

Udearealerne omkring Moesgaard

Gør en tur ud af at bestige det græsbelagte tag på Moesgaard Museum, hvorefter I med god samvittighed kan nyde udsigten fra toppen. Når alle mand er kommet til hægterne, kan I gøre en konkurrence ud af, hvem der kan suse hurtigst ned fra toppen. I kan også gå en tur i de imponerende omgivelser omkring museet, der både byder på skov, strand og vand.

Foto: Thomas Dambo

Trolde og kæmper

Hop på troldejagt og se, om I kan finde Thomas Dambos gemte kæmper, Simon og Anine eller Sigurd, der både befinder sig i og uden for byen. Troldejagt er en eventyrlig og oplagt mulighed for at se mere af Aarhus og de omkringliggende byer, og kan sagtens kombineres med en weekend- eller hjemtur!

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben