TÆNK engang! En tankevækkende forestilling for børn og voksne

En lørdag formiddag i efterårsferien tog jeg min datter med til Krudttønden for at opleve den nye forestilling "TÆNK engang!" hos Teater Hund & co. Vi fik begge fyldt hovederne med tanker i lange baner og trænet lattermusklerne.

9. december 2022
Af Stephanie Mielnicki

ANMELDELSE: TÆNK ENGANG! ★★★★★

Et æstetisk univers

Efter den første skuffelse over, at der ikke var nogen hunde hos Teater Hund & co., blev både min datter og jeg helt opslugt af det finurlige og flotte univers, vi var trådt ind i. Scenen var i sig selv udformet som en ternet kasse, hvori der ikke befandt sig andet end tre ternede kasser og de tre skuespillere, Therese Glahn, Birgitte Prins og Flemming Bang - alle iført matchende tøj og med en smittende energi, der nåede helt ned til salens bagerste rækker. 

Foto: Rie Neuchs

Dumme tanker

Forestillingen handler om, at den ene af de tre venner på scenen, Therese Glahn, ikke kan lave en firkant i modellervoks. Hendes venner har lært det, da de var helt små, men Therese kan ikke finde ud af det. Hun går til lægen, som mener, at det skyldes de forstyrrende tanker i hendes hoved, der fortæller hende, at hun er dum, og ikke kan finde ud af noget. En tanke, som de fleste nok kan nikke genkendende til - store som små. Nu er det op til Therese og hendes venner at finde ud af, hvordan hun skal håndtere tankerne, så de ikke modarbejder hende. 

Foto: Rie Neuchs

Ind og ud af hovedet

Gennem forestillingen blev vi taget med på en rejse ind og ud af Thereses hoved, hvor Birgitte og Flemming indtog rollerne som Thereses tanker. Både de forstyrrende og de gode af slagsen. Det blev gjort på en visuel og humoristisk måde, og gav et godt indblik i, hvordan vi alle sammen bliver påvirket af det, der sker inde i vores hoveder. 

Foto: Rie Neuchs

Stof til eftertanke

"TÆNK engang!" er en af de forestillinger, der efterlader et stort indtryk hos publikum. Temaer som venskab, læring, selvværd og selvtillid tages op på en måde, hvor alle kan relatere. For nogle vil det være en åbenbaring i forhold til ikke at lade sig slå ud af, at der er ting man ikke kan finde ud af (endnu), og for andre er det helt simpel viden om, hvordan tanker fungerer. Min datter udbrød for eksempel senere på dagen, da hun fik at vide, at hun gjorde noget, hun ikke måtte, at "det var min hjerne, der sagde at jeg skulle". 

Praktisk info
  • Krudttønden
  • Teater Hund & co.
  • Frem til d. 27. oktober 2022
  • Anbefales for 5-12 årige
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben