Peter Pan - en fortryllende musical for hele familien

Eventyrteatrets talentfulde børn og unge, byder endnu engang på magisk efterårsstemning i Glassalen i Tivoli. Og det var med høje forventninger, at min datter og jeg tog til premieren på den nye familiemusical Peter Pan.

Foto: Ole Mortensen
9. oktober 2023
Af Stephanie Mielnicki

ANMELDELSE: EVENTYRTEATRETS PETER PAN ★★★★★  

Tivolimagi og søde pirater

Der er altid noget særligt ved at træde ind gennem den ikoniske Tivoliport på Vesterbrogade, men da min 5-årige datter og jeg var forbi i lørdags, var det alligevel lidt ekstra magisk. For ikke nok med, at det var uden for havens sæson, og der dermed ikke var ret mange andre derinde, blev vi taget i mod af den ene søde pirat efter den anden. Hele vejen fra hovedindgangen og ned til Glassalen, stod de klar med et "ohøj" og et "velkommen om bord" - så mens vi fik et lille smugkig på de mange flotte Halloween-udsmykninger i Tivoli, kom vi i vaskeægte eventyrstemning. 

Foto: Ole Mortensen

Fra Glassalen til Ønskeøen

Med velduftende og lune Tivoli-popcorn i hånden, fandt vi vores pladser på anden række i den smukke sal. Og med et børnesæde til den ene af os, var udsynet til scenen helt perfekt. For hvert ring med klokken, boblede forventningens glæde hos os begge, og da gardinerne endelig blev trukket for vinduerne, der blev lukket for glastaget og den store lysekrone blev hejst til vejrs, var vi vist flere, der mistede pusten for en stund. Nu gik det løs! Og der var musestille i salen, mens teaterleder Susanne Vognstrup bød velkommen med en kort, men smuk tale om fantasi. Efterfølgende gik det tunge røde teatertæppe til siden, og vi befandt os med ét i en anden verden på Wendys teenageværelse. 

Foto: Ole Mortensen

Talentfulde teaterbørn

Allerede efter et par minutter, blev vi udsat for den første af de mange fantastiske sange, som forestillingen er bygget op omkring. Og det var både rørende og fuldstændigt betagende at se de unge talenter udfolde sig på scenen. Med stor musikalitet, fantastisk indlevelse og en god portion humor, gjorde de hver en scene til en sand fornøjelse. Lige fra flyveturen på nattehimlen, til mødet med de glemte børn på Ønskeøen, besøgene hos havfruerne, og selvfølgelig udskejelserne på Kaptajn Klos sørøverskib.  

Foto: Ole Mortensen

Fantastisk æstetik

Udover de overbevisende præstationer fra samtlige medvirkende, de sjove replikker, de gode sange og de fængende koreografier, var det klart kulisserne og kostumerne, der var med til at sætte den helt rette eventyrstemning. Det var tydeligt, at der var tænkt over de mindste detaljer ved hvert enkelt kostume, samt gjort en dyd ud af at tilføre masser af magi i form af skørter med lys i, glitrende teatermaling og funklende kulisser. Et imponerende og gennemført stykke arbejde set gennem det voksne publikums øjne, og lige noget, der går i en 5-årig piges glimmerhjerte!

Foto: Ole Mortensen

Stor begejstring hos store og små

Da forestillingen var forbi, og vi hoppede på cyklen for at køre hjem, talte vi om forestillingen. Min datters yndlingsscene var, da Kaptajn Klo faldt i vandet med et plask og mødte den frygtede krokodille. Og hele vejen hjem til Vanløse blev der råbt "Ahh! Ikke den anden hånd!" Men som den anmelder hun er, blev der selvfølgelig også delt lidt stjerner ud mellem råbene fra cykelstien. "100 stjerner", blev der sagt. Og hendes mor var heldigvis enig i, at det havde været en helt fortryllende oplevelse, der varmt kan anbefales.

Om forestillingen
  • 6.-22. oktober 2023
  • Glassalen i Tivoli
  • 2 timer inkl. 20 minutters pause
  • Anbefales fra 5 år
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben