De 5 must-legepladser i København

København er proppet med dejlige legepladser, men 5 af dem er særligt magiske - vi guider jer afsted lige her!

23. november 2022
Af Rikke Reffelt
Foto: Monstrum

1. Brumleby: De skæve huse

Besøg den lille københavnerlandsby Brumleby på Østerbro, hvor der emmer af idyl, ro og en helt særlig stemning blandt de charmerende gule huse. Børnene i Brumleby har fået deres egen fine legeplads med skæve, twistede huse, der er forbundet af en lille bro, som kræver balance at suse rundt i. En skæg oplevelse for familiens mindste.

Hvor? Brumleby, 2100 København Ø 

Foto: Monstrum

2. Sønder Boulevard: Trinidad-legepladsen

Stik til søs på den indhegnede legeplads på Sønder Boulevard, som er et lille stykke blåt, caribisk hav med gule sandbanker, der løber gennem midteralleen på Sønder Boulevard. Her er det gode skib "Trinidad" gået på grund og her kan byens små sørøvere klatre og kravle løs, imens forældrene tager et lille hvil.

Hvor? Sønder Boulevard, ud for nr. 103, 1660 København V

Foto: Monstrum

3. Fælledparken: Tårnlegepladsen

Tag turen til dejlige Fælledparken på Østerbro og gør holdt ved den gennemførte Tårnlegepladsen, som er en miniudgave af Københavns smukke, ikoniske tårne: Vor Frelsers Kirke, Rådhustårnet, Rundetaarn, Marmorkirken og Børstårnet. På jeres nye yndlingslegeplads kan ungerne rutsje løs, klatre op i de høje tårne, fikse sandkager i sandkassen og meget mere.

Hvor? Frederik V's Vej 4, 2100 København Ø

Foto: Monstrum

4. Nørrebroparken: Bermudatrekanten

Lad ungerne slå sig løs på den fantasifulde legeplads "Bermudatrekanten", som ligger i Nørrebroparken og er indrettet med en flyvemaskine, skibe og en stor hval. Her er både gynger, boldbane, legecykler, bålplads, sandkasser og meget andet, og om sommeren kan I plaske rundt i soppesøen. Legepladsen ligger også tæt på de populære skaterpladser i Nørrebroparken og Superkilen.

Hvor? Stefansgade 28-30, 2200 København N

Foto: Monstrum

5. Vesterbro: Legepladsen i Skydebanehaven

I Skydebanehaven på Vesterbro ligger den skønne legeplads som en perle midt på det tætbebyggede Vesterbro. Vartegnet er en kæmpestor, farvestrålende papegøje, der har en bred rutsjebane. Her er også en stor sandkasse, tipi, boldbaner, klatrenet, vippe, klatretårn, svævebane og bare en rigtig hyggelig stemning. Så tank op på kaffe og slip de små fri til leg.

Hvor? Absalonsgade 12 1658 København V

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben