Folkekøkkener: Her er der fællesspisning for hele familien

Orker I ikke at lave aftensmad? Pak ungerne og prøv et af byens folkekøkkener, der byder på hyggelig fællesspisning, uformel stemning og allervigtigst: billig, børnevenlig mad.

Foto: ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation
15. december 2022
Af Caroline Gruth Hemmingsen

GONZO

Kom til fællesspisning i hyggelige Jægersborggade på Nørrebro, hvor der om mandagen bliver disket op med lækkerier for både kødspisere og vegetarer. Der er forskellige temaer, som dækker over alt fra mormor-tarteletter til krydrede marokkanske specialiteter.

Nørrebrohallen

Send Flere Krydderier er et socialøkonomisk spiseri, som tilbyder lækker mad med afsæt i etniske minoritetskvinders kogekunst i Nørrebrohallen til fællesspisning kl. 17-20 hver tirsdag og torsdag. Her kan du støde på skønne, hjemmelavede retter fra for eksempel Pakistan, Libanon, Somalia eller Marokko og økologi vægtes højt. 

Foto: Absalon

Absalon

Hver aften kl. 18:00 - alle ugens syv dage - lægger Absalon på Vesterbro hus til fællesspisning. Her er højt til loftet, plads til ungerne, og I sidder ved langborde sammen med andre. Dagens ret serveres på fade, som bordene deler med hinanden. Der er to vegetardage om ugen - mandag og onsdag. 

Islands Brygge Kulturhus

En gang om måneden bliver der holdt fællesspisninger på Bryggen for alle, der vil nyde et godt måltid i hyggeligt selskab. Så tag ungerne med til fællesspisning i Lysthuset i K-I-B. Tilmelding sker på mail.

Foto: Madglad

Madglad

Madglad på Vesterbro byder på frisk og hjemmelavet mad - I kan vælge en ny ret hver dag og altid et vegetarisk alternativ - glæd jer til lækkerier som lasagne, chili con carne, risotto og meget andet godt. Om lørdagen er der buffet. Stemningen er uformel og børnevenlig - her dejlig hjemligt, køkkenruller på bordene og I rydder selv af bordet bagefter.

Cafe Sonja

Café Sonja er naturligvis opkaldt efter 1960’ernes tv-succes, Sonja fra Saxogade. Der tilbydes hver dag (lukker kl. 17 torsdag + fredag om vinteren) en lækker, varm ret som boller i karry, stegt flæsk osv., og om tirsdagen er der vegetarisk buffet. Her er et særligt børnehjørne og god plads til familien.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben