De 5 for spillenørder

Er der en vaskeægte spillenørd gemt i junior, så kommer her 5 gode bud på hvordan hobbyen kan dyrkes. Hvad end det er computerspil, brætspil eller boldspil som har fanget interessen, så findes det i København. Her kommer ‘De 5 for spillenørder’.

7. november 2022
Af Nanna Enevoldsen

1. Bastard Café

Ta' junior med på Bastard Café i indre København - Danmarks første brætspilscafé! Her er alle velkomne, uanset om man er ung eller gammel, nybegynder eller inkarneret spil-nørd. Stedet har over 2000 forskellige slags spil, både gamle og nye, kortspil og brætspil - men INGEN digitale spil. For 25 kr. får du adgang til alle spil en hel dag, eller du kan købe et års medlemskab for 150 kr. Mens der hygges og spilles kan man nyde alt fra nachos og fritter til cookies og popcorn. De voksne kan slukke tørsten med kaffe, øl eller vin, og ungerne kan få varm chokolade eller lemonade.

2. Absalon

Absalons Kirke blev i 2014 købt af Lennart Lajboschitz - grundlægger af succeskæden Tiger - og har siden gennemgået en gennemgribende, farverig ombygning. Stedet fungerer nu som et moderne forsamlingshus og er bl.a. installeret med lyd- og filmudstyr, så det kan agere som biograf og koncertsal. Der er dog også plads og rum for en masse andre forskellige aktiviteter som f.eks. bordtennis, musik, backgammon, film, bingo, mad, kaffe, skak, yoga, loppemarkeder, plademesse, foredrag og alt muligt andet mellem himmel og jord. Hver aften er der desuden fællesspisning til 50 kr. pr. person. Børn under 5 år spiser gratis.

3. Faraos Cigarer

I Faraos Cigarer finder I alt inden for rollespil, figurspil, brætspil og kortspil. Butikken som ligger på Skindergade 27, er enhver spillenørds paradis - en sand eventyrverden af autentiske varer og et engageret personale, som er klar på at fortælle og forklare. Af brætspil, forhandler Faraos Cigarer alt fra de nyeste nye spil til eviggrønne klassikere og spil for hele familien. I finder desuden alt hvad hjertet begærer indenfor fantasy, sci-fi og historiske spil typer. Somme tider, holder butikken spilledage og maledage, hvor alle er velkomne. Dette er en god mulighed, for at møde andre børn med samme hobby.

4. Paintball Arena

Lad jer ikke skræmme af navnet. Paintball Arena, som ligger på Refshalevej 177, har masser andet end paintball at byde på. Er ungerne konkurrence-minded og friske på at prøve noget anderledes? Så er Paintball Arena det helt rigtige sted. Her kan I prøve kræfter med bl.a. sumostafet, gladiatorkamp, human football, laserskydning og multisport. Især laserskydning, som er et fuldstændig harmløst event, er populært. Mor og far er også meget velkomne, og er ligeså meget målgruppen som junior.

5. Tivoli

Den er traditionel, men ikke desto mindre særdeles populær - et rent slaraffenland for spillefanatikere. Med et par guldmønter på lommen er der ikke det spil, man ikke kan prøve kræfter med, og er man rigtig god, kan man vinde fede præmier med hjem. For de helt små er Andedammen en hyggelig aktivitet, som motorisk set ikke kræver lige så meget, som mange andre af havens spil. For de ældre børn, er Basket, Bue og pil, Dåsekast og Dyrespillet helt sikkert et hit. Noget som alle kan være med til, er til gengæld Snoretræk, Pjerrotspillet og Osteklokken. Prøv også Tivolis allernyeste, spændende interaktive spil, Zodiacs Labyrint. Her gælder det om at undgå laserstrålerne, på ægte ninja-vis.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben