Fredagssnack: Chokolademousse

Mmm... lav en lækker-lækker omgang chokolademousse til fredagshyggen. Vi garanterer du bliver familiens helt!

14. december 2022
Af Katrine Hemmingsen

Det skal du bruge

  • 150 g chokolade
  • 6 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 55 g sukker
  • 4 dl piskefløde

Sådan gør du

Pisk piskefløden til flødeskum. Dæk den til med film og stil den i køleskab, indtil du skal bruge den. Sæt en mellemstor gryde med vand over at koge på komfuret. Bræk chokoladen ud i stykker i en skål, der passer som låg til gryden. Sæt skålen på gryden. Den skal dække helt, så der ikke kan komme vand eller damp til chokoladen. Smelt chokoladen. Pisk imens æggeblommerne med sukker i en skål med en elpisker, til de er hvide og luftige. Pisk hurtigt den smeltede chokolade ned i de piskede æggeblommer. Tag flødeskummet ud af køleskabet. Vend fl ødeskummet i ægge-chokoladeblandingen med en dejskraber i et par hurtige snuptag. Hæld chokolademoussen i små portionsglas eller skåle med dejskraberen eller en ske og stil den i køleskabet, så den kan stivne, i mindst 1-1½time.

Servér chokolademousse med frisk frugt til, fx appelsin skåret i små stykker. Drys evt. med mandelsplinter

Find flere børnevenlige opskrifter på mitkokkeri.dk

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben