12 børnevenlige brætspil

Ferie, weekend eller bare hverdagshygge? Mangler I inspiration til gode børnevenlige brætspil, som kan samle familien, så læs med her. Vi anbefaler 12 styks!

Foto: Pexels
20. december 2022
Af Nanna Enevoldsen

Brætspil for de 3-5-årige

Foto: Unsplash

Klodsmajor

Alder? Fra 4 år
Spillere? 2-6 spillere
Pris? 199,95 kr.

Klodsmajor er det gode traditionelle familiespil, som kræver god koncentration og fingersnilde. Klods Major går ud på at bygge et tårn op af klodser i farverne blå, gul og rød. Spillerne slår så på skift med en terning, som fortæller, at der f.eks. skal fjernes en rød klods. Spilleren skal så efter bedste evne fjerne den fra tårnet uden at tårnet vælter. Hvis det sker er man ude og de øvrige spillere kæmper videre indtil der er fundet en samlet vinder.

Spejle Æg

Alder? Fra 3 år
Spillere? 2-4 spillere
Pris? 119,95 kr.

Spejle Æg en god, gammel klassiker, som aldrig forældes. Ligesom i mor og fars barndom går spillet stadig ud på at få spejlet alle sine æg først. Reglerne er så simple, at selv familiens yngste kan være med. Ved hjælp af en terning skal man komme af med alle sine æg, enten ved at spejle dem eller ved at placere dem i æggebægrene. Spejle Æg er et sikkert hit, og spillet kan let spilles uden voksenindblanding.

Tempo Sneglerace

Alder? Fra 3 år
Spillere? 2-6 spillere
Pris? 179,95 kr.

I spillet Tempo er seks snegle i drabelig duel om først at nå hen over pladen! Reglerne er enkle og materialerne er gode og solide – det handler om at kaste med terninger og flytte brikker på et spillebræt. Det lyder måske simpelt, men det er virkelig sjovt, især for de mindste i familien.

Woolfy

Alder? Fra 4 år
Spillere? 2-4 spillere
Pris? 269,95 kr.

Spillet Woolfy er bygget over eventyret om de tre små grise og ulven. Spillerne skal arbejde sammen mod ulven og bygge huset, før ulven spiser dem. Spillet er både sjovt og velproduceret og virker derfor både som legetøj og som spil, hvor man skal arbejde sammen.

Vildkatten

Alder? Fra 5 år
Spillere? 1-6 spillere
Pris? 179,95 kr.

Børn er vilde med Vildkatten! Først bygges selve spillepladen, hvorpå der er trykt en masse billeder hulter til bulter. Spillet går så ud på at man vender en brik med et billede på, og nu handler det om at være hurtigst til at finde billedet på brættet. Selvom spillet ligger i den dyre ende, er pengene godt givet ud, for der ligger mange timers leg her. Selvom spillet anbefales fra 5 år, kan en kvik 4-årig også sagtens være med.

Junior Matador

Alder? Fra 5 år
Spillere? 2-5 spillere
Pris? 189,95 kr.

Matador er klassikeren over dem alle. Junior Matador minder meget om sin storebror, men er meget mere forenklet. Der er f.eks. hverken huse eller hoteller, men grundprincipperne er de samme. I stedet for Allégade, Valby Langgade og Roskildevej, kan du købe en rumraket, en luftballon og en helikopter. Ret hurtigt forstår børnene pointen med spillet og er med på, at det er bedre at have alle inden for samme kategori end for kun en enkelt. Spillet er tidskrævende og kræver voksen-assistance de første par gange, men absolut et hyggeligt spil.

Brætspil for de 6-8-årige

Foto: Pexels

Stratego

Alder? Fra 8 år
Spillere? 2 spillere
Pris? 219,95 kr.

Stratego er et strategi-spil for 2 personer. Begge sider (en rød og en blå) har 40 brikker af forskellig rang til rådighed (lige fra spioner og spejdere til bomber og generaler). For at besejre den anden, kræver det at man har en god hukommelse og en strategisk sans så man bl.a. ved hvornår man skal kæmpe og hvornår man skal flygte.

Trivial Pursuit: Familieudgave

Alder? Fra 8 år
Spillere? 2-6 spillere
Pris? 349,95 kr.

Trivial Pursuit Family er en familievenlig udgave af Trivial Pursuit, hvor det er vigtigere at have det sjovt end at vide alt om alting. Spillet indeholder en bred vifte af spørgsmål - hele 2.400 af slagsen, og adskiller sig fra det originale spil ved at have et hurtigere tempo og en showdown-udfordring, som gør spillet hæsblæsende spændende for både børn og voksne.

Monsterland

Alder? Fra 6 år
Spillere? 2-6 spillere
Pris? 199,95 kr.

Monsterland er i bund og grund en hyggelig forlystelsespark, der bare desværre er hjemsøgt af monstre, når mørket falder på. Monstrene elsker at skræmme børn, og det gælder derfor om at være den der kommer helskindet igennem Monsterland, eftersom der kun er én spiller, der slipper derfra.

Afrikas Stjerne

Alder? Fra 6 år
Spillere? 2-5 spillere
Pris? 159,95 kr.

Hvem husker ikke Afrikas Stjerne fra 80'ernes dage på fritteren? Spillet går ud på at finde den sagnomspundne diamant Afrikas Stjerne. Du rejser ud fra Cairo eller Tangier og skal bevæge dig gennem Afrikas kontinent. Undervejs støder du på papbrikker, som du kan vende - hvis du er heldig finder du en mindre ædelsten, men du kan også risikere at møde en røverbande. Spillet er meget enkelt og super børnevenligt. For at spille alene skal man være 6 år eller deromkring, yngre børn kan sagtens spille sammen med en voksen.

Ramasjang Mysteriet

Alder? Fra 5-7 år
Spillere? 2-6 spillere
Pris? 199 kr.

Børnene kender sikkert Kristian fra Ramasjang-mysteriet på TV, hvor han skal opklare en lang række mysterier og finde ud af, hvem der er skurken. Dette er nu lavet som brætspil, så børnene selv kan lege detektiver og opklare de forskellige mysterier. Man starter med at få et mysterium. Herefter skal man komme med et bud på, hvem man tror er skurken blandt de 7 skurker. Undervejs i spillet finder man forskellige spor og udelukker derned flere og flere af de mistænkte. Til sidst vil det vise sig, om man gættede rigtigt. Spillet har 2 sværhedsgrader - den lette er fra 5 år, mens den sværere er fra 7 år.

Vild med dyr

Alder? Fra 7 år
Spillere? 2-4 spillere
Pris? 299,95 kr.

Vild med Dyr er spillet for hele familien. I al sin enkelthed handler Vild med Dyr om at teste sin viden om dyr. Man bevæger sig rundt på spillepladen ved at slå med terningen og skal svare på spørgsmål i den kategori der passer til den farve, man lander på. Svarer man rigtig på spørgsmålet, får man en pote. Der skal indsamles tre poter til hver af de fire kategorier. Den, der først har indsamlet de 12 poter skal tilbage til sit udgangspunkt og besvare et sidste spørgsmål. Det er GameInVentors og Dyrenes Beskyttelse, der står bag spillet Vild med dyr. Spillets hensigt er at skabe større forståelse og respekt for dyr. Med til spillet følger et års medlemsskab af Dyrenes Beskyttelse.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben