5 sjove krea-projekter, du kan lave med ungerne

Find gamle syltetøjsglas, køkkenruller, limpistol og maling frem! Vi giver jer her 5 nemme og sjove DIY-ideer, som I kan lave med børnene.

24. januar 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Byg amok med pap

Tjek Instagram-profilen @recycleandplay og lad jer inspirere til alverdens byggeprojekter med genbrugs-pap! Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan bygge af gamle papkasser, køkkenruller og anden papemballage, hvis man bare har en limpistol og en saks eller hobbykniv. Måske I skal bygge et dukkehus, en bilbane eller en lille købmandsbutik? Gå i garagen, på loftet eller i kælderen, og find gamle flyttekasser og anden pap, I kan bruge. 

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af International Wedding Planners (@matthew_oliver_weddings) den

Giv legetøjet nyt liv

Gå skuffer og skabe på børneværelset igennem, og find gamle plastic-legetøjsfigurer frem, som ungerne ikke længere leger med. Med ganske få midler, kan I forvandle dem til fine pyntegenstande, nye greb til kommoden eller måske til knager, der kan hænge på juniors værelse?

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Follow The Colours (@ftcmag) den

Mal på sten

Bor I i nærheden af stranden? Så ta' ud og saml fine sten med hele familien, som I efterfølgende kan give alverdens sjove motiver med lidt maling. I kan også gå all-in og lave hele små kunstværker, som f.eks. denne lille kaktus-skulptur bestående af malede sten og en gammel potte. Har I noget ståltråd liggende, kan I også forvandle stenene til smarte foto-holdere. Find flere ideer til sjove motiver her.

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Jenny Siri Dreijer (@jennyfromtheblog.dk) den

Sjov med syltetøjsglas

Har I gamle syltetøjsglas stående i skabet? Så find dem frem, de kan nemlig bruges til masser af sjove krea-projekter. Har I glastusser, kan du lade børnene dekorere dem med fine tegninger eller I kan klistre palietter og andre små dimser på dem. Efterfølgende kan de bruges som opbevaring eller som fine lanterner med fyrfadslys i. Find flere sjove ideer med syltetøjsglas her.

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af d i t t e (@dittekirk) den

Lav en sky-lampe

Lav den fineste sky-lampe til juniors værelse, det vil give en hyggelig stemning og drømmende effekt. Det er kræver blot en rispapirslampe, en masse vat og en limpistol - og bum: et styks drømmesky er klar til at hænge op. Hvis ikke I allerede har en rispapirslampe kan de fås billigt i f.eks. IKEA.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben