København gemmer på flere hemmelige legepladser i baggårde og på tage. Har I opdaget dem allesammen? Tjek vores guide her!

Classenshave1. Legepladsen i Classens Have

Classens Have er en lille, "hemmelig" park, som ligger gemt i en gård på Østerbro. Her finder I også en sød, lille legeplads for de mindste børn, som bl.a. har legehus, klatrelementer, sandkasse og gangbroer. Stedet er en skøn og tryg oase, fordi den ligger væk fra storbyens trafik og larm - perfekt til småbørnsfamilier! Legepladsen er desuden afgrænset med hegn, og er dermed adskilt fra det øvrige haveanlæg.


2. Aktivitetstaget Bella

I Ørestad har de indrettet et tag med alverdens sjove aktiviteter for børn og legesyge voksne. Der er faciliteter til en lang række boldspil - både basket, fodbold og hockey mm., små trampoliner og træningsstationer. Taget er tilgængeligt for alle, og har åbent hver dag fra kl. 07-21. Det er ikke muligt at booke banerne på forhånd. 

Konditaget Lüders3. Konditaget Lüders

Konditaget Lüders gemmer sig på toppen af et stort parkeringshus i Nordhavn. Ved første øjekast kan man ikke se, at der ligger en stor, fed legeplads på toppen af det 24 meter høje p-hus, men det gør der altså! Her er både trampoliner, klastrespiral, gynger, masser af træningsfaciliteter og selvfølgelig en fantastisk udsigt over havnen og Øresund.

4. ByOasen i De Gamles By

De fleste på Nørrebro kender nok ByOasen, men gør du? ByOasen er et grønt åndehul midt i byen, som ungerne vil elske! Oasen består af en bybondegård, hvor børnene kan møde geder, høns, kaniner, marsvin, mus, fugle og bier. ByOasen har desuden højbede, udekøkken med en lille bålplads og et orangeri, der er et 135 m2 opvarmet drivhus.

Christianshavn Vold5. Legepladsen på Christianshavns Vold

Den bemandede legeplads på Christianshavns Vold er omkranset af træer, og derfor ikke til at se, hvis man ikke lige ved, at den er der. På legepladsen er der bl.a. legehus og legeskur med byggeklodser og fantasibrædder, samt et udendørs skakspil, en dejlig stor sandkasse med sandting og masser af legecykler. På legepladsen findes også basketbaner, tennisbaner, bordtennisborde, stor fodboldbane, rundboldbane, svævebane, klatreborg, legeskib, gynger og små vipper.

6. Legepladsen i Hostrups Have

Du er sikkert gået forbi et hav af gange uden at ane, at der ligger en legeplads i Hostrups Have. Udefra ser det nemlig ikke ud af meget, men går du ind gennem porten fra Rolighedsvej, vil du se et stort legeområde udfolde sig. Der er blandt andet et sandkasseområde og et minislot til de mindste, et nyere klatretårn og rutsjetårn til de større, samt en motionsø til de voksne. Den perfekte legeplads for hele familien!

7. Legepladsen på Rørsangervej

Blandt boligblokke i byens Nordvestkvarter finder I gummilegepladsen, som er en stor legeplads med sjov og leg for børn i alle aldre. Gyng løs på fugleredegyngen, balancer på forhindringsbanen, rutsj ned fra det bakkede og gummibeklædte landskab, gå en tur på den lange gangbro fra legepladsens ene ende til den anden, hvor I også finder det høje, skæve legetårn, hvor de større børn kan klatre og rutsje amok. Der er desuden en boldbane på legepladsen. 

 

Fotos: 1) Caroline Meldgaard 2) Nana Fie fra Ciff Youth 3) Caroline Meldgaard 4) Børn i byen 5) Caroline Meldgaard 6) Caroline Meldgaard 7) Stephanie Lau

Ta' på jagt efter byens hemmelige legepladser - se vores video-guide lige her!

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.