Kig op! Byens tagterrasser lokker med luft, plads og selvfølgelig en genial udsigt over smukke København, som vil imponere ungerne. Kom afsted!

Østergro: Taghave & restaurant

På toppen af en bygning på Æbeløgade på Østerbro finder I ØsterGRO, som er en tagfarm, der er ejet af lokaler familier, som dyrker økologiske afgrøder. Her finder I også restauranten Gro Spiseri, hvor I kan booke bord og nyde lækker økomad (både morgenmad, frokost og aftensmad) i unikke, grønne omgivelser på toppen af byen. 

Experimentarium: Leg og lær i højderne

Prøv tagterrassen på Experimentarium, her er plads og udsigt. Ungerne kan prøve alverdens aktiviteter, som gør dem klogere. Gå på opdagelse i musiktunnelen, få sved på panden i det interaktive område, tag et smut op på himmeltrappen eller blive ekspert på vejret. Tagterrassen er bestemt et besøg værd!

DAC's terrasse-cafe: Mad med udsigt

Knurrer familiens maver? Så prøv Dansk Arkitektur Centers tagcafe, som overrasker med en fantastisk udsigt over Københavns Havn og byliv. Slå jer ned på den lækre terrasse med god plads og lad blikket vandre, imens I indtager superlækre sager fra menukortet, som også har gode sager til byens børn. Bagefter kan I passende besøge DAC's børnevenlige udstilling "Kids City".

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10%

Glyptoteket: Panorama-view i historiske rammer

Måske forbinder I kun Glyptoteket med udstillinger fra oldtiden. Men faktisk har den smukke bygning en imponerende tagterrasse, hvor I får serveret en vidunderlig panoramaudsigt ud over byen. Efter et besøg på museet, der tit har sjove aktiviteter for børn, bør I unde jer selv et hvil på tagterrassens brede trappe og nyde den unikke udsigt over jeres København. 

LÆS OGSÅ: Byens gratis børneoplevelser


Sticks'n' Sushi: Udsigt fra Tivoli Hotel

Tag elevatoren helt op på 12. etage af Tivoli Hotel - her venter Sticks'n'Sushi's restaurant med en lækker, børnevenlig menu og allersjovest: En absolut betagende udsigt, som I kan nyde fra deres terrasse, hvor I kan I kigge ud over hele byen - endda helt over til Tivoli. Som en ekstra bonus er der opsat gynger (indendørs), så desserten kan indtages med en gyngetur, imens I falder i svime over beliggenheden.


TriBeCa: New-Yorker-stemning i Nordvest

Hos spisestedet TriBeCa i Nordvest kan I glæde jer til autentisk italiensk-inspireret New Yorker-gastronomi på deres højtplacerede skønne, store terrasse med sol hele dagen. Her er der god hyggelig stemning og god plads til hele familien, så ungerne vil elske at mætte maverne med lidt italienske snacks på den lækre terrasse.

Konditager Lüders: Legeplads i 24 meters højde

Konditaget Lüders gemmer sig på toppen af et stort parkeringshus i Nordhavn. Ved første øjekast kan man ikke se, at der ligger en stor, fed legeplads på toppen af det 24 meter høje p-hus, men det gør der altså! Her er både trampoliner, klastrespiral, gynger, masser af træningsfaciliteter og selvfølgelig en fantastisk udsigt over havnen og Øresund.

Illum Rooftop: Et perfekt pitstop 

Allerøverst oppe på ILLUM finder I et skønt rooftop med gode restauranter og ikke mindst den bedste udsigt over byen. Gør holdt efter en tur ned ad strøget og få ro på i højderne, imens I måske snupper en sprød, italiensk pizza eller lidt koldt at drikke. Ungerne vil hvine over udsigten og ikke mindst elevatorturen op og ned! 

Fotos: 1) ØsterGro - Martin Heiberg 2) Experimenatarium, David Trood 3) DAC - Rasmus Hjortshøj 4) Glyptoteket - Ana Cecilia Gonzalez © Ny Carlsberg Glyptoteket 5) Sticks'n'Sushi 6) TriBeCa 7) Konditaget Lüders - Caroline Meldgaard