Hop i flyverdragten, hæld kakao på termokanden og snør skøjterne. Vi guider både til byens etablerede skøjtebaner, rulleskøjtebaner og til steder i naturen, hvor I kan skøjte på egen hånd, når vinterfrosten indfinder sig.

KUNSTIGE SKØJTEBANER

OBS: Opdateres løbende, da flere skøjtebaner vælger at holde lukket i år på grund af energikrisen. 

Broens Skøjtebane

Der er lagt op til et sandt skøjte-mekka, når alle skøjte-glade københavnere igen i år kan boltre sig på Broens 600 m2 store skøjtebane med den smukkeste udsigt ud over kajen. Der er gratis vinterhygge på Broens Skøjtebane, og har I ikke skøjter, er det muligt at leje skøjter på stedet. Her vil også være varm kakao og andre lækkerier at lune sig på. 

Info: Broens Skøjtebane åbner den 4. november. 

RULLESKØJTELØB

OBS: Opdateres løbende, da der endnu ikke er praktisk info om alle rulleskøjtebaner. 

City2

Find rulleskøjterne frem og besøg den 400m2 store rulleskøjtebane, der i år vil være at finde på Torvet i City2. Det er et nyt tiltag, der skal spare lidt på strømmen i forhold til den skøjtebane, der plejer at åbne i centret hver vinter. Men i år kan ungerne altså rulle, mens de voksne får styr på julegaverne!

Info: Rulleskøjtebanen holder åbent fra d. 15. oktober - 19. februar.

Zoologisk Have

På grund af dette års energikrise, har Zoologisk Have besluttet sig for, at den ikoniske skøjtebane, der de seneste par år har indtaget verdenspladsen, skal omdannes til en rulleskøjtebane. 

Mere info følger.

LÆS OGSÅ: De 5 spots for børn på hjul

 

SKØJTELØB PÅ SØER

OBS: Opdateres løbende, da det endnu ikke er koldt nok til at skøjte i naturen. 

Det er et krav, at istykkelsen på mindre søer er mindst 13 cm, mens de større søer skal have en istykkelse på 20 cm. Hold øje med de skilte, kommunen sætter op, inden I hopper en tur på isen. 

Dyrehaven

I Dyrehaven er der mange små søer og vandhuller, som er sikre at træde ud på i iskoldt vintervejr. Prøv for eksempel den lille sø ved Svenskevej nær Dampen Mølle eller Fuglesangssøen lige ved den røde port med indgang fra Klampenborgvej - her kan I rigtigt give den gas på skøjterne!

Søerne i København

Hvis det bliver rigtig koldt, er søerne i Indre by også godkendt til færdsel! Kommunen sætter skilte op, når isen er tyk nok, så hold øje! Forrige år blev både Peblinge Sø og Skt. Jørgens Sø Nord erklæret for sikre, så der kan I måske gå en tur på isen denne vinter. 

Brønshøj Gadekær

I Brønshøj finder i gadekæret, hvor isen kan blive så tyk, at I kan gå en tur ud på den. Spænd eventuelt skøjterne, og tag en tur på den 680 kvadratmeter store skøjtebane - bare vær opmærksom på at holde afstand til andre besøgende. 

Børn der leger på isen på kanalen ved indgangen til Amager FælledAmager Fælled

Den kunstigt skabte kanal ved DR, som ligger lige ved indgangen til Amager Fælled, er ikke ret dyb. Til gengæld kan den hurtigt blive helt frossen i den ende, hvor kanalen ender, så I kan være helt sikre, når I begiver jer ud på jeres lille skøjteeventyr. 

Ørstedsparken

Parken, der befinder sig tæt ved Nørreport Station midt i byen, er kendetegnet ved den store sø lige i midten. Og måske kan I snart gå en tur ud på den! Husk også at Ørstedsparken har et par gode legepladser, som I med fordel kan besøge, mens I venter på kulden. 

Østre Anlæg

Søen midt i Østre Anlæg har potentiale til at nå en tykkelse, hvor I fint kan bevæge jer ud på isen. Kombiner eventuelt jeres besøg i den hyggelige park på Østerbro med en tur ned ad den gode kælkebakke og et besøg på en af de fine legepladser. 

LÆS OGSÅ: Her er de bedste kælkebakker i København og omegn

Skøjtebane på Flommen i SorøSorø

Tag på en lille udflugt ud af byen, og læg vejen forbi Sorø. Her finder I nemlig den store sø Flommen, som vil blive erklæret for sikker til skøjteløb, hvis det bliver koldt nok. Det er et virkelig skønt område, hvor det også er oplagt at gå en tur i de smukke omgivelser. 

Dragør

Parker bilen ved området Søvang, og gå af stien langs vandkanten. Det lavtliggende kystområde skaber masser af små vandhuller, som hurtigt fryser til is. De er rigtig sjove at stå på, men hold jer fra de større søer og gå ikke ud på havet selvom den frosne overflade frister.

Hørsholm

Hørsholm Slotssø blev forrige år erklæret for sikker som den første større sø i hovedstadsområdet. Hold godt øje og se, om søen også i år når den magiske tykkelse i det nordvestlige hjørne, så I kan betræde den uden risiko for en iskold og ufrivillig dukkert. 

Vær opmærksom på, at vejret lynhurtigt kan ændre sig, og at kommunens anbefalingerne skifter fra dag til dag. Tjek lige her, om byens søer er sikre nok, mens frosten er her - siden opdateres dagligt.

 

Få svar på dine spørgsmål

Hvornår åbner byens skøjtebaner?
Det er forskelligt fra sted til sted, men nogle steder åbner allerede i efterårsferien og i starten af november måned.

Hvor gammel skal man være for at stå på skøjter?
Det er selvfølgelig individuelt, men mange børn helt ned til 3-4-års alderen kan lære at stå på skøjter. 

Hvor køber man skøjter? 
Shops som SkatePro og Kitedanmark er gode, da de er eksperter på området, men du kan sikkert også finde et brugt par på Reshopper eller DBA. 

Hvilke skøjter skal jeg købe? 
Der findes både hockeyskøjter, hybridskøjter og kunstskøjter, og valget afhænger af, hvad skøjterne skal bruges til, samt niveauet hos skøjteren. Hockeyskøjter og hybridskøjter er det bedste valg til nybegyndere, da der er god støtte.

Hvor ofte skal skøjter slibes?
Skøjter bør slibes engang imellem, men det er ikke nødvendigt efter hver tur på isen. Her bør klingen bare tørres af med en tør klud for at undgå rust. 

 

Fotos: 1Broens Gadekøkken PR 2) Unsplash 3) Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center 4) Søen ved Svenskevej i Dyrehaven, foto: Katja Haglund 5) Kanalen ved indgangen til Amager Fælled 6) Flommen sø i Sorø, foto: Caroline Gruth Hemmingsen 7) Søen ved Svenskevej i Dyrehaven, foto: Katja Haglund

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.