Sne, frost og is gør alle børn glade! Vinteren er over os, og det er tid til at hive kælk og skøjter frem. Vi guider til byens bedste skøjtebaner lige her.

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel

Den er ikke rund, men firkantet, og den ligger lige ved indgangen til smukke Frederiksberg Have. Med lys i træerne og udkig til haven og Allégade emmer Frederiksberg Runddels skøjtebane af charme og idyllisk stemning. En god skøjtebane for dig med små børn og trang til en hyggelig, måske romantisk, stund, måske efter en tur i Frederiksbergcentret.

Info: Banen er åben fra 24. nov. 2018 til 24. februar 2019. Mandag til fredag kl. 11-21, lørdag og søndag kl. 10-21. Efter nytår lukker banen kl. 20 alle dage. Lej skøjter for 50 kr. OBS! Pga. det lune vejr, er det ikke sikkert, banen åbner 24. november - hold øje her. 

LÆS OGSÅ: De 5 indendørs legepladser

Østre Skøjtehal 

Er det ikke vejr til at skøjte udenfor, så er der heldigvis også mulighed for at tage familien med på en af byens indendørs skøjtebaner, f.eks. Østre skøjtehal på Østerbro. Den store skøjtehal, som ligger tæt ved Østre Gasværk Teater, har åbent for almindeligt skøjteløb fra september og frem til april.

Info: Østre skøjtehal er åben fra september til april for alle mandag-fredag fra kl. 12-14.45 og søndage fra kl. 14-16.30. Om lørdagen bliver den brugt til ishockeykampe. Entre: Voksen 40 kr/ skøjteleje 40 kr. Børn 20 kr./skøjteleje 30 kr.

Ørestad skøjtehal

Har I brug for masser af indendørs plads at tumle rundt på, er den kæmpestore og arkitektonisk flotte skøjtehal i Ørestaden stedet I skal tage hen. Ørestad skøjtehal er den eneste permanente skøjtehal i København og med dens 5.500 kvadratmeter fordelt på to etager, er den også den største. Hallen indeholder tre forskellige baner - en til ishockey, en til kunstskøjteløb og en tumlebane til de mindste.

Info: Den er åben fra september til april for alle mandag-fredag kl. 14-16.00. Lørdag lukket og søndag 14.45-17.45. Entre voksen 35 kr. børn 15 kr./ skøjteleje 30 kr. OBS! I forbindelse med det kommende VM i Håndbold, vil Ørestad Skøjtehal være lukket for skøjteløb 1. jan. - 21. jan, 2019.

Skøjtebanen på Genforeningspladsen

På Genforeningspladsen i Københavns Nordvestkvarter skulle i december 2017 have åbnet en spritny kunstig skøjtebane - tilmed Nordeuropas største. Genforeningspladsen, som ligger mellem Hulgårdsvej og Borups Allé, er en ny idrætsplads, som skal bruges til forskellige sportsaktiviteter, og om vinteren være åben for alle skøjteglade børn og voksne.

Info: Banens åbning er desværre blevet udskudt pga. tekniske problemer. Ifølge Københavns Kommunes hjemmeside arbejdes der fortsat på at få skøjtebanen i drift. Hold dig opdateret på hjemmesiden. På nuværende tidspunkt planlægges der efter, at skøjtebanen kan bruges i vintersæsonen 2019/2020. 

EKSTRA TIP: TIVOLI

I perioden 1.-7. og 18.-24. februar 2019 kan I også besøge den smukke skøjtebane foran Nimb i Tivoli, når forlystelsesparken åbner op for vintersæsonen. Tivoli udlejer et begrænset antal hjelme samt skøjter i str. 29-46, og gæster må meget gerne benytte egne hjelme og skøjter på Skøjtebanen. Pris for skøjteleje: 30 kr. eller 1 turbillet.

 

Tjek lige HER, om byens søer er sikre nok til at gå en lille tur på isen.

Fotos: 1. Shutterstock 2. Frederiksberg Kommune 3. Jacob Manicus Hald 4. Bax Lindhardt  

 

 

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.