Hop i flyverdragten, hæld kakao på termokanden og snør skøjterne. Vi guider både til byens etablerede skøjtebaner og til steder i naturen, hvor I kan skøjte på egen hånd, når vinterfrosten indfinder sig.

KUNSTIGE SKØJTEBANER

Broens Skøjtebane

Der er lagt op til et sandt skøjte-mekka, når alle skøjte-glade københavnere kan boltre sig på Broens 600 m2 store skøjtebane med den smukkeste udsigt ud over kajen. Der er gratis vinterhygge på Broens Skøjtebane, og har I ikke skøjter, er det muligt at leje skøjter på stedet. Her vil også være varm kakao og andre lækkerier at lune sig på. 

Skøjtebanen i City2

Storcenteret i Taastrup har fået sin helt egen 400 m2 store indendørs skøjtebane med ægte is! Her kan ungerne give den gas på skøjterne - måske endda mens de voksne får styr på julegaverne? 

Info: Skøjtebanen holder åbent frem til slutningen af februar.

Skøjtebanen i enghaveparkenSkøjtebanen i Enghaveparken

Kig forbi til en skøjtetur på Enghaveparkens flotte, store skøjtebane, der måler 25x36 meter. Fredag d. 11 og 25. februar fra kl. 16.00-20.00 forvandles skøjtebanen til ét stort skøjte-disko, med dj’s fra Vesterbro Ungdomsgårds dj-skole. Læs mere om eventet her.   

Info: Skøjtebanen holder normalt åbent fra december til februar.

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel

Den helt klassiske - skøjtebanen på Frederiksberg Runddel - omgivet af de fine, gule mure, og med det fineste kig til Frederiksberg Have til den ene side og Frederiksberg Allé til den anden. Er I til skøjteløb, er I helt sikkert også til en tur på en af byens allerfineste baner. 

Info: Skøjtebanen forventes at holde åbent indtil sidste søndag i februar. 

 

SKØJTELØB PÅ SØER

OBS: Ikke opdateret i forhold til sæson 2021-2022, da det endnu ikke er koldt nok til at skøjte i naturen. 

Det er et krav, at istykkelsen på mindre søer er mindst 13 cm, mens de større søer skal have en istykkelse på 20 cm. Hold øje med de skilte, kommunen sætter op, inden I hopper en tur på isen. 

Dyrehaven

I Dyrehaven er der mange små søer og vandhuller, som er sikre at træde ud på. Prøv for eksempel den lille sø ved Svenskevej nær Dampen Mølle eller Fuglesangssøen lige ved den røde port med indgang fra Klampenborgvej - her kan I rigtigt give den gas på skøjterne!

Søerne i København

Det er efterhånden så koldt, at nogle af søerne i Indre by er godkendt til færdsel! Kommunen har lige nu erklæret Peblinge Sø og Skt. Jørgens Sø Nord for sikre, så der kan I altså fint gå en tur på isen. 

Brønshøj Gadekær

I Brønshøj finder i gadekæret, hvor isen nu er så tyk, at I kan gå en tur ud på den. Spænd eventuelt skøjterne, og tag en tur på den 680 kvadratmeter store skøjtebane - bare vær opmærksom på at holde afstand til andre besøgende. 

Børn der leger på isen på kanalen ved indgangen til Amager FælledAmager Fælled

Den kunstigt skabte kanal ved DR, som ligger lige ved indgangen til Amager Fælled, er ikke ret dyb. Til gengæld er den helt frossen i den ende hvor kanalen ender, så I kan være helt sikre, når I begiver jer ud på jeres lille skøjteeventyr. 

Ørstedsparken

Parken, der befinder sig tæt ved Nørreport Station midt i byen, er kendetegnet ved den store sø ilge i midten. Og nu kan I altså gå en tur ud på den! Husk også at Ørstedsparken har et par gode legepladser, som I med fordel kan besøge, hvis I alligevel skal en tur på isen. 

Østre Anlæg

Søen midt i Østre Anlæg har nu nået en tykkelse, hvor I fint kan bevæge jer ud på isen. Kombiner eventuelt jeres besøg i den hyggelige park på Østerbro med en tur ned ad den gode kælkebakke og et besøg på en af de fine legepladser. 

LÆS OGSÅ: Her er de bedste kælkebakker i København og omegn

Skøjtebane på Flommen i SorøSorø

Tag på en lille udflugt ud af byen, og læg vejen forbi Sorø. Her har kommunen erklæret den store sø Flommen for sikker til skøjteløb. Det er et virkelig skønt område, hvor det også er oplagt at gå en tur i de smukke omgivelser. 

Dragør

Parker bilen ved området Søvang, og gå af stien langs vandkanten. Det lavtliggende kystområde skaber masser af små vandhuller, som er frosset til. De er rigtig sjove at stå på, men hold jer fra de større søer og gå ikke ud på havet selvom den frosne overflade frister.

Hørsholm

Som den første større sø i hovedstadsområdet er Hørsholm Slotssø nu også godkendt til skøjteløb af kommunen. Søen har nået den magiske tykkelse i det nordvestlige hjørne, og kan altså betrædes uden risiko for en iskold og ufrivillig dukkert. 

Vær opmærksom på, at vejret lynhurtigt kan ændre sig, og at kommunens anbefalingerne ikke længere er aktuelle. Tjek lige her, om byens søer er sikre nok, mens frosten er her - siden opdateres dagligt.

 

Få svar på dine spørgsmål

Hvornår åbner byens skøjtebaner?
Det er forskelligt fra sted til sted, men nogle steder åbner allerede i efterårsferien og i starten af november måned.

Hvor gammel skal man være for at stå på skøjter?
Det er selvfølgelig individuelt, men mange børn helt ned til 3-4-års alderen kan lære at stå på skøjter. 

Hvor køber man skøjter? 
Shops som SkatePro og Kitedanmark er gode, da de er eksperter på området, men du kan sikkert også finde et brugt par på Reshopper eller DBA. 

Hvilke skøjter skal jeg købe? 
Der findes både hockeyskøjter, hybridskøjter og kunstskøjter, og valget afhænger af, hvad skøjterne skal bruges til, samt niveauet hos skøjteren. Hockeyskøjter og hybridskøjter er det bedste valg til nybegyndere, da der er god støtte.

Hvor ofte skal skøjter slibes?
Skøjter bør slibes engang imellem, men det er ikke nødvendigt efter hver tur på isen. Her bør klingen bare tørres af med en tør klud for at undgå rust. 

 

Fotos: 1Broens Gadekøkken PR 2) Skøjtebanen i Enghaveparken, Facebook 3) Søen ved Svenskevej i Dyrehaven, foto: Katja Haglund 4) Kanalen ved indgangen til Amager Fælled 5) Flommen sø i Sorø, foto: Caroline Gruth Hemmingsen 6) Søen ved Svenskevej i Dyrehaven, foto: Katja Haglund

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.