Sne, frost og is gør alle børn glade! Vinteren er over os og det er tid til at hive kælk og skøjter frem. Se her, hvor i byen I kan løbe på skøjter.

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel

Den er ikke rund, men firkantet, og den ligger lige ved indgangen til smukke Frederiksberg Have. Med lys i træerne og udkig til haven og Allégade emmer Frederiksberg Runddels skøjtebane af charme og idyllisk stemning. En god skøjtebane for dig med små børn og trang til en hyggelig, måske romantisk, stund, måske efter en tur i Frederiksbergcentret. Banen er åben fra 25. november 2017 til 25. februar 2018. Banen har åbent mandag til fredag, 10-21, lørdag og søndag 11-21. Efter nytår lukker banen kl. 20 alle dage. 

LÆS OGSÅ: De 5 legelande

Østre Skøjtehal 

Er det ikke vejr til at skøjte udenfor, så er der heldigvis også mulighed for at tage familien med på en af byens indendørs skøjtebaner, f.eks. Østre skøjtehal på Østerbro. Den store skøjtehal, som ligger tæt ved Østre Gasværk teater, har åbent for almindeligt skøjteløb fra september og frem til april. Om lørdagen bliver den brugt til ishockeykampe, den er åben for alle mandag-fredag fra kl. 12-14.45 og søndage fra kl. 14-16. 

Ørestad skøjtehal

Har I brug for masser af indendørs plads at tumle rundt på, er den kæmpestore og arkitektonisk flotte skøjtehal i Ørestaden stedet i skal tage hen. Hallen åbnede i oktober 2016, og er placeret tæt ved Ørestad metrostation. Fra november 2017 er det Københavns kommune, der har overtaget driften af den store hal. Ørestad skøjtehal er den eneste permanente skøjtehal i København, og med dens 5.500 kvadratmeter fordelt på to etager, er den også den største. Hallen indeholder tre forskellige baner; en til ishockey, en til kunstskøjteløb og en tumlebane til de mindste. Hallen har åbent mandag - torsdag 12-15.30, fredag 13-16.15 og søndag 14.45 -17.45. Om lørdagen har den lukket. 
OBS: Fra april-august 2018 holder Ørestad skøjtehal lukket for offentligheden pga. VM i ishockey.

Bonus: Pop up skøjtebane i Tivoli den 2.-25. februar 2018

For første gang nogensinde slår Tivoli dørene op for en vintersæson. Det sker den 2.-25. februar 2018, hvor der inviteres inden for i kulden til en række af nye, spændende oplevelser. Der bliver bl.a. etableret en 300 m2 stor ottekantet skøjtebane foran Nimb, der ligesom resten af Haven vil være åben søndag-torsdag kl. 11-21 og fredag-lørdag kl. 11-22. Om søndagen kl. 12-14 vil der være Polarfest for børnene. Her bliver der disket op med alle de sjove og kendte børnemelodier, som de yngste kan synge med på. Til Polarfesten vil skøjteløbere fra Skøjteklub København være klædt ud i fine kostumer og guide børnene på isen. Man kan medbringe sine egne skøjter, eller leje skøjter ved Skøjtebanen.

Skøjtebanen på Genforeningspladsen

På Genforeningspladsen i Københavns Nordvestkvarter skulle i december 2017 have åbnet en spritny kunstig skøjtebane - tilmed Nordeuropas største. Genforeningspladsen, som ligger mellem Hulgårdsvej og Borups Allé, er en ny idrætsplads, som skal bruges til forskellige sportsaktiviteter, og om vinteren være åben for alle skøjteglade børn og voksne. Banen skulle efter planen være åbnet 1. december 2017, men åbningen er desværre blevet udskudt pga. tekniske problemer med indfrysning af isen. Ifølge Københavns Kommunes hjemmeside arbejdes der fortsat på at få skøjtebanen i drift. Hold jer opdateret på hjemmesiden. Børn i byen krydser fingre for, at problemerne snart bliver løst.

Fotos: 1. Shutterstock 2. Frederiksberg Kommune 3. Jacob Manicus Hald

 

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.