Strik til dit barn: Inspiration, opskrifter og hjælp til at komme igang

Drømmer du om at strikke lækre, cute outfits til ungerne? Så fat strikkepindene, klik garnet hjem og kom i gang - alle kan være med! Vi guider dig til de fineste strikkeopskrifter og inspirerende Insta-profiler.

Foto: StrikDet
27. oktober 2022
Af Rikke Reffelt
Foto: PetiteKnit 

PetiteKnit

Det er nærmest et strikkemust at følge PetiteKnit på Instagram, som akademikeren Mette står bag. Mette forsøger med sit design at bygge bro mellem det gamle traditionelle håndarbejde og det nutidige modebillede, og du kan ikke undgå at blive forelsket i hendes fine og ret populære designs til ungerne (og deres forældre), som du heldigvis kan købe udførlige strikkeopskrifter til på petiteknit.com.

Foto: Knitting for Olive 

Knitting for Olive

Romantiske hulmønstre, blonder og finurlige detaljer er kendetegnet for Knitting for Olives strikkedesigns, som er holdt i dæmpede, smukke farver. Den familiedrevede virksomheds Insta-profil vil med garanti inspirere dig til juniors næste trøje, hue eller leggins. Vil du gøre dem kunsten efter, kan du købe opskrifter til de fine sager, se strikkevideoer og ikke mindst shoppe lækkert garn på deres site knittingforolive.dk. Der er desuden altid hjælp at hente, hvis du støder på problemer, i deres lille butik på Frederiksberg.

Foto: Oda Knitwear

Oda Knitwear

Kan du lide at klæde dine børn i klassisk hjemmestrik med et twist, vil du helt sikkert finde inspiration ved at følge Oda Knitwears Insta-profil. Der er både noget at finde til de helt små - blandt andet de meget populære gamacher med seler - og til de større børn og voksne. De mange opskrifter finde du på odaknitwear.com.

Foto: Strik Det

Strik Det

Er du til smukke strikkeopskrifter med et helt særligt udtryk, som du falder for med det samme? Så skal du holde øje med Sofie Bovbjergs design til børn og voksne. Få strikkeinspiration på Strik Det's Insta-profil, og sus herefter ind på hendes site strikdet.com og klik de fine strikkeopskrifter og lidt skønt garn hjem, så du nemt kan komme igang med at opdatere ungernes lune garderobe.

Foto: Lille Svend Kbh

Lille Svend

Lille Svend Kbh er først og fremmest et univers med de fineste læderting til ungerne - suttesnore, bleomslag, opbevaring og så videre. Men Anne er også en ferm strikker, og på Lille Svends Insta-profil er der masser af strikkeinspiration at hente. For at gøre det hele endnu bedre, er alle opskrifterne gratis og rimelig begyndervenlige. Kast dig ud i en sjov krone til udklædningskassen, en af de populære huer, legetøjssvampe, luffer eller lidt jule-sjov. Find det hele på lillesvendkbh.dk.

Sådan kommer du i gang med at strikke

Foto: Oda Knitwear

Vær tålmodig

Strik løs - også selvom det i starten ikke bliver en succes. Prøv igen og igen. Pludselig har du knækket strikkekoden!

Google er din ven

Du kan google dig til tutorials til det meste, så smut i online strikkeskole og bliv rutineret til at slå masker op og strikke ret og vrang.

Start småt (men motiverende)

Begynd med at strikke et overkommeligt men motiverende projekt, der ikke bare er en karklud, men noget som du glæder dig til at iklæde poden.

Ha' udstyret i orden

Invester i lækre strikkepinde og garn. Med det rette gear bliver det hele lidt sjovere.

Strik lidt hver dag

Gør det til en vane at bruge en lille stund hver dag med pindene. Mange ender med at synes, det er meditativt at strikke!

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben