Sommer-oaser: 3 x fine badesøer tæt på Aarhus

Tag turen til en hyggelig badesø, hvor ungerne kan soppe, og I kan mærke sommerfreden sænke sig. Pak badetøjet og kom afsted.

Foto: Knudsø / Visit Aarhus / Per Bille
27. juni 2023
Af Rikke Reffelt

Brug en dag ved en skøn badesø nær Aarhus - børnene vil elske det.

Knudsø

Knudhule strand ved Knudsø er en af Danmarks renere søer, og er en strand med børnevenlige bademuligheder, hvor børnene kan få mange timer til at gå. Besøg det vidunderlige og fredfyldte område, hvor I kan bade løs og nyde tiden med hinanden. Stranden er meget børnevenlig og har fået tildelt det Blå Flag igen i 2023. Der er også mulighed for at ro i kajak og kano.

Hvor? Randersvej 88, 8680 Ry

Foto: Spektrum Arkitekter

Skanderborg Søtorv

For et par år siden fik Skanderborg et splinternyt 1.500 m2-stort søbad. Her kan I plaske løs i de to bassiner, slappe af på de store terrasser, hoppe ud fra udspringsplatformen og meget mere. Her finder I også omklædning, toiletter, sauna, multirum og meget mere. Søbadet ligger midt i byen med smuk natur og spændende kultur omkring sig. 

Hvor? Parkvej 10, 8660 Skanderborg

Foto: Bo Nørgaard / Visit Aarhus

Vestre og Østre Søbad 

Vestre Søbad nær Almindsø i Silkeborg er kendt som en af Danmarks mest rene søer. De to imponerende runde badebroer ved siden af hinanden byder også på et fint børnebassin, hvor ungerne kan plaske, og her er omklædningsrum, bænke, toiletter og sauna. Vestre Søbad ligger ud til en dejlig sandstrand. Ikke langt fra Vestre Søbad ligger Østre Søbad, som også har to smukke badebroer og faciliteter som ved Vestre Søbad. Perfekte familie-badespots.

Hvor? Vestre Søbad: Søndre Ringvej, 8600 Silkeborg / Østre Søbad: Horsensvej 2, 8600 Silkeborg

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben