Årets børnevenlige museum

Her kan du stemme på de 5 nominerede i kategorien "Årets børnevenlige museum" til Børn i byen Prisen 2023.

22. august 2023
Af Stephanie Mielnicki

Årets børnevenlige museum er et museum, der tiltaler og tilgodeser børnefamilier - enten i form af børnevenlige udstillinger, aktiviteter eller anden form for inddragelse af de mindste gæster.

Fill out my online form.

Du kan læse om reglerne for afstemningen her.

Foto: Frilandsmuseet

Frilandsmuseet

Frilandsmuseet er et museum, der kan opleves med alle sanserne. Her kan hele familien gå på opdagelse langs snørklede veje, hilse på dyrene og komme med indenfor i de lavloftede huse og gårde. Her kan du få en pause fra skærmen og en hands-on oplevelse, der giver jord under neglene og nye færdigheder med hjem. Frilandsmuseet er særligt kendt for et underholdende aktivitetsprogram med alt fra fastelavn og jul til Emil fra Lønneberg og Frøsnapperfestival.

Foto: Experimentarium

Experimentarium

På Experimentarium springer I bare lige ud i det! Plask jer til viden om vand i vandudstillingen Stranden, tag turen fra fødsels til død i Sansetunnellen, bliv ført bag lyset i Lyslabyrinten og hop med i filmen i Den Interaktive Biograf – og meget mere. I Miniverset kan de yngste børn og deres voksne lege sig ind i naturvidenskaben i trygge omgivelser. Tre hele etager fyldt med eksperimenter og en spektakulær tagterrasse.

Foto: Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart

På M/S Museet for Søfart venter der en sansemættende oplevelse med prisvindende arkitektur, interaktive og stemningsfulde udstillinger og et fascinerende indblik i Danmarks rolle som førende søfartsnation gennem tiderne. Undervejs er der mulighed for både fordybelse og leg: Gå på opdagelse i udstillingen om navigation, hvor I lærer at bruge stjernerne til at finde vej, prøv kræfter med søfart i det digitale shippingspil og se, hvem der tjener flest millioner, eller sæt jer i tatovørstolen og få en sømandstatovering med hjem. I kan også klatre ned i maskinrummet under museets store legeunivers DRØMMESKIBET, sætte kursen og laste skibet - måske klædt ud i blå kedeldragt eller fuld kaptajnsuniform!

Foto: Nationalmuseet

Nationalmuseet

Leg med fortiden på Nationalmuseet. I Børnenes Museum kan du lege og røre ved alt! Tag på togt i vikingeskibet, leg som børnene i baggården i 1930’erne, gå ombord på fragtskibet, tag på marked i Pakistan eller gør borgen klar til angreb. Nationalmuseet er Danmarks skatkammer. Løft en ægte guldbar, se Egtvedpigens avatar, vind et pengebad og se Danmarks ældste hundelort. På børnerundvisninger og i skoleferierne bliver vores forfædre spillevende.

Foto: Arbejdermuseet af Malthe Ivarsson

Arbejdermuseet

I Børnenes Arbejdermuseum på Arbejdermuseet kan hele familien komme tæt på arbejderbørns hverdag gennem leg. Her kan I bl.a. bo, arbejde og lege i en by anno 1932 og lege i en lejlighed indrettet som en typisk arbejderbolig i 1930’erne. I den lille købmandsbutik er der også masser af varer på hylderne, parat til at blive købt og solgt, og i fagforeningskontoret står skrivemaskinen og stempler klar til at blive brugt. I kan også besøge den nye baggård, der slog dørene op sommeren 2023.

Stem på de nominerede i de øvrige kategorier

Ud over "Årets museum" kan du stemme på de nominerede indenfor følgende kategorier:

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben