På barsel? Her kan du se på kunst med din baby

Tril afsted mod byens smukke kunstmuseer og se på kunst med din baby - her venter store oplevelser for jer begge.

Foto: Dansk_Arkitektur_Center _ Rasmus_Hjortshoj
15. maj 2023
Af Rikke Reffelt

Tag baby med på kunstmuseum - her er der tit plads til, at du kan trille med vognen inde på museet eller have baby i en bæresele, så I sammen kan nyde udstillingen. Glæd dig til at blive inspireret og få en lille pause fra rytmik og babymos. Mange museer har tit en smuk beliggenhed, som er perfekte til en gåtur med barnevognen bagefter.

Prøv fx: 

Foto: SMK_Nikolai Linares

Statens Museum for Kunst

På Statens Museum for Kunst er der god plads til at trille rundt med barnevognen, som gerne må medtages rundt på museet, og så har alle museets toiletter pusleplads. I museets lækre Kafeteria kan I låne højstole. Snyd ikke jer selv for en tur rundt i SMK's smukke museumshave, hvor baby kan snuppe en lur og de voksne et lille hvil.

Udvalg af aktuelle udstillinger:

Carl Bloch - Forført (frem til 29. maj): Få historien om en af dansk kunsts mest berømte malere

Barok ud af mørket (fra 29. maj) : Velkommen til en verden af drama og draperinger, teater og trediveårskrig, sanselighed og stærke følelser. 

Foto: Kim HansenCredit: Lousiana Museum of Modern Art

Lousiana

Det er altid en kæmpe oplevelse at besøge Lousiana, som lokker med smukke omgivelser, en skøn park med vandudsigt, en dejlig cafe og store udstillinger, som du kan opleve med din baby. Det er også værd at prøve at booke Louisana Mini, som er særlige omvisninger for forældre på barsel. Omvisningen foregår i et roligt tempo med afslappet atmosfære, hvor der er plads til både babylyde og små pauser undervejs.

Udvalg af aktuelle udstillinger:

Niko Pirosmani : Den første præsentation i Nordeuropa nogensinde af Georgiens mest berømte kunstner. 

Warhol Pop-up: Lige nu kan nyde et kort gensyn med et fornemt udvalg af Andy Warhol værker.

Foto: Nature Dreams 7x7 skærm / Caroline Hemmingsen

Arken

På ARKEN, som byder på spektakulære udstillinger, er det muligt at medbringe barnevognen rundt på museet, og I finder også pusleplads på flere toiletter og så finder I højstole i den smukke cafe. Husk at gå en tur rundt om museet, som byder på havudsigt og smukke omgivelser.

Udvalg af aktuelle udstillinger:

Eva Steen Christensen HYDRA:  Oplev Danmarks mest betydelige, nulevende billedhuggere - se hendes drømmende skulpturer. 

Refik Anadol - Nature Dreams: Den digitale kunst er rykket ind på ARKEN med Refik Anadols vilde, farverige installationer.

Hello Denmark', Dansk Arkitektur Center. Foto: Casper Villumsen

DAC

På Dansk Arkitektur Center kan du opleve store udstillinger om arkitektur i den smukke bygning. Her er der god plads til dig og baby,  og elevatorer til barnevognen, der sørger for niveaufri adgang ind og rundt i bygningen. Der er pusleborde på toiletterne og den lækre café med tagterrasse  byder på højstole og tagterrasse.

Udvalg af aktuelle udstillinger: 

Copenhagen in common: DAC's store sommerudstilling handler om det, vi har tilfælles – nemlig arkitekturen.

So Danish! Udstillingen giver dig mulighed for at rejse ind i arkitekturen og forstå, hvor helt central den er for vores demokratiske samfund.

Foto: Mellanie Gandø

Copenhagen Contemporary 

Copenhagen Contemporary er et kunstcenter, der ligger på Refshaleøen og byder på skiftende, store udstillinger, som bestemt er et besøg værd. Her er plads til alle - også dig med baby. Så ta' baby med på kunsttur, og slut evt. af på stedets flotte cafe Connie Connie eller gå videre mod Reffens madmarked, hvor baby kan tage en lur, og du en bid mad og en pause med vandudsigt.

Udvalgt af aktuelle udstillinger: 

Yes, it moves:  En perlerække af danske og internationale kunstnere, undersøger udstillingen universets eneste konstant: bevægelse!

Aftershock: Gå ikke glip af totalinstallation skabt specifikt til CC af den amerikanske lyskunstner James Turrell. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben