Her er vinderne af Børn i byen Prisen 2023

71.304 (!) stemmer er talt op, og vinderne i årets 17 kategorier er blevet afsløret og fejret på Arbejdermuseet til et brag af et prisshow med seje Oda Omvendt som vært. Få overblikket over hvem der vandt lige her.

Foto: Heine Pedersen
7. november 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Se alle vinderne, og hvordan det så ud, da de modtog priserne på scenen til det store prisshow på Arbejdermuseet. Endnu engang stort tillykke!

Årets ildsjæl

Børns Vilkår (Børnetelefonen)

Døgnet rundt kontakter børn og unge BørneTelefonen med det, de synes er svært. Når venskaberne slår gnister, forelskelsen fylder, eller når livet gør så ondt, at de ikke har lyst til at være her længere.  Men hver dag sidder frivillige rådgivere klar til at trøste, hjælpe eller bare lytte. De 850 frivillige er hjertet i Børns Vilkår – og det ville ikke være muligt at hjælpe så mange børn og unge uden dem. Børns Vilkår driver BørneTelefonen og ungerådgivningen HØRT, hvor børn og unge hver dag kan få rådgivning om stort og småt. Det gør vi, fordi ingen børn skal stå alene med deres problemer.

Årets influencer

Christina Sander @christinasander

Christina Sander kæmper for at vores døtre - og kvinder generelt - skal føle sig mere værdifulde i samfundet. At mødre skal sænke skuldrene og vide, at vi alle famler og oplever verden for første gang. Og at det er HELT normalt, når vores søde mænd spørger, hvad vi skal i weekenden, selvom vi lige har sagt det for otte minutter siden.

Årets forlystelsespark

Djurs Sommerland

I Djurs Sommerland – Nordens største sommerland - er der fart, leg og sjov for hele familien. Oplev 9 fantastiske temalande, Danmarks længste rutsjebane, et kæmpestort Vandland og over 60 sjove forlystelser for både små og store legebørn. I efterårsferien forvandles parken til en af Danmarks største halloween-oplevelser, når Djurs Sommerland fejrer Magisk Halloween. Brugerne af Børn i byen har kåret Djurs Sommerland til Årets Forlystelsespark 2019, 2020, 2021, 2022 og nu også 2023.

Årets børnekulturpersonlighed

Onkel Reje

Onkel Reje har været en fast del af Ramasjang-kanalen i mere 10 år, og har underholdt de danske børn med alt fra heavy metal og pruttesange til sørøvershow! Onkel Rejes skæve personlighed, sjove påfund og farverige påklædning kan også opleves i det årlige Cirkus Summarum, og det nye show Onkel Rejes skideskøre gameshow. 

Årets online underholdning

Lille Bille

Familievirksomheden Lille Bille har kun eksisteret i et år og har allerede taget Danmark med storm. YouTubekanalen bestræber sig på at lave musik til børn af allerhøjeste kvalitet. Missionen er at lave musik, der samler familien i stedet for at adskille. Bille og hans bedste ven Strømpe tager dig på en rejse fyldt med dans, sang, komik og musikalsk læring. Lille Bille familien består af skuespiller og musiker Karl Bille, professionel danser og producer Jeppe Thybo, grafisk designer Kristina Bernat og manager og digital kreatør Lise Petersen.

Årets børnevenlige spisested

Capa

Hos Capa får børnene en madoplevelse udover det sædvanlige. Her serveres børneretterne med røg og damp - når tjeneren hælder tøris ved retten. Capa holder også særlige børnefester, hvor børnene får lov til at spise ude helt uden mor og far. Casper Sobczyk, som du måske kender som den farverige kok fra Go’ morgen Danmark, er i spidsen for restauranten og han sørger for store madoplevelser til hele familien. Capa vandt også Børn i byen Prisen som årets børnevenlige spisested i 2022.

Årets børneteater

Eventyrteatret

Siden 1991 har Eventyrteatret eksisteret som et sted for børn og unge med et særligt talent for sang, dans og skuespil, hvor de kan udvikle sig i trygge og professionelle rammer. Hvert år valfarter ca. 35.000 børn og voksne til Glassalen i Tivoli for at opleve Eventyrteatrets to årlige eventyrmusicals fyldt med fantastiske kostumer og ørehængende sange. Eventyrteatrets musicals er forrygende underholdning for hele familien, der både giver stof til eftertanke og et smil på læben.

Årets børnevenlige museum

Experimentarium

På Experimentarium springer I bare lige ud i det! Plask jer til viden om vand i vandudstillingen Stranden, tag turen fra fødsels til død i Sansetunnellen, bliv ført bag lyset i Lyslabyrinten og hop med i filmen i Den Interaktive Biograf – og meget mere. I Miniverset kan de yngste børn og deres voksne lege sig ind i naturvidenskaben i trygge omgivelser. Tre hele etager fyldt med eksperimenter og en spektakulær tagterrasse.

Årets bæredygtige initiativ

Børneloppen

Børneloppen er Danmarks første loppesupermarked for børnefamilier. Hver butik har desuden et legerum, og hele familien er velkommen til at kigge forbi. Uanset om du leder efter en barnevogn, klapvogn, børnetøj til billige penge eller udstyr til nyfødte, er Børneloppen helt sikkert et kig værd.

Årets actionoplevelse

WOW PARK

I WOW PARK kan hele familien boltre sig i trækronerne, i skovbunden og under jorden! Leg i op til 14 meter høje trætophytter, rutsj ned i fuld fart, og løb fra træ til træ i de sjove hængebroer. Hop løs i store net med kæmpebolde eller tag en vild tur i slynger og svævebaner. Find vej gennem labyrinterne og kravl på eventyr i underjordiske huler og snoede gange. Læg vejen forbi klappegederne eller skab fantasifulde figurer sammen i Byg&Krea værkstedet. Køb lækker mad i parken, lav familiepicnic i skoven, eller tilbered medbragt mad på grill eller over bål i parken. I WOW PARK får hele familien røde kinder, sved på panden, masser af leg og frisk luft.

Årets dyrepark

GIVSKUD ZOO

I GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA kan I køre på eventyr i egen bil blandt alverdens dyr, f.eks. antiloper, zebraer, giraffer og næsehorn. I kan køre ind i løvernes område og mærke suset, når rovdyrene går lige forbi jeres bil. I kan gå på opdagelse til fods og bl.a. opleve gorillaer, kæmpeoddere og brillebjørne som det eneste sted i Danmark. Og I kan besøge den kæmpestore dinosaurpark med over 50 modeller af fortidens giganter i naturlig størrelse. Glem ikke at sætte god tid af til hygge ved parkens store legeområder, bag snobrød, klap de søde geder, følg med i spændende fodringer og besøg parkens særudstillinger.

Årets familieabonnement

Tjugga App

I 2018 skabte Emilie Melgaard Jacobsen en historie om Natbjørnen Tjugga, til hendes egne børn. Hun udgav historien som lydmeditation så andre familier kunne få lige så stor glæde af den. Tjugga blev hurtigt en succes hos mange børnefamilier og historierne om Tjugga fik hurtigt vokseværk og der er siden udgivet bøger, app, webshop og snart en spillefilm.

Årets barselstilbud

little house

Medlemsklubben du finder på Østerbro, Amager og i Valby. Her finder du baby- og børnevenlige caféer med stort legeområde. Med medlemskab kan man også benytte sig af deres mange ugentlige hold som babyrytmik, yoga, ballet og meget mere - men man kan også bare komme forbi til en varm kop kaffe og leg.

Årets børnevenlige i Aarhus

Modelparken

Modelparken Danmark i Egå, er et sted med små tog og store hjerter. Foreningens medlemmer er alle frivillige og brænder for det samme, nemlig at give gæsterne en fantastiske dag i parken og børnene elsker det. I Modelparken Danmark kan alle være med, uanset alder, interesse i tog og de har også et særligt fokus på gæster med særlige behov. Deres tog kører på damp, strøm og diesel og hele anlægget og deres bygninger er lavet af frivillige medlemmer.

Årets familieophold

Lalandia

Feriecenter med stor tropisk Aquadome, Monky Tonky Land og mange andre sjove aktiviteter for hele familien. Her kan store og små gå på opdagelse, få fuld fart på og komme helt ned i gear sammen. Lalandia i Søndervig, Lalandia i Billund og Lalandia i Rødby byder hvert år velkommen til mere end 1,5 mio. gæster.

Årets børnevenlige shoppingoplevelse

Aalborg Storcenter

Aalborg Storcenter er Nordjyllands største attraktion og shoppingcenter med næsten 6 millioner besøgende hvert år. De 51.500 m2 er fyldt med 70 spændende butikker og Danmarks største Bilka. Deres maskot Buller byder hver weekend indenfor til et center fyldt med gratis oplevelser og events. De udvikler 40-45 events selv eller sammen med lokale kulturinstitutioner som Aalborg Zoo, Kunsten, Utzon (arkitektur) og Nordsøen Oceanarium. Målet er at give de besøgende en ekstra oplevelse med hjem, der samtidig giver vitaminer til hjernen.

Årets uundværlige

Karlas Køkken

Signe fra Karlas Køkken hjælper forældre i hele landet med at få ro i maven og mere overskud i hverdagen med sine nemme og lækre børne- og familievenlige opskrifter samt sin stærke faglige viden og varme, omsorgsfulde og totalt-i-øjenhøjde måde at formidle denne på.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben