Her er vinderne af Børn i byen Prisen 2022

Stemmerne er talt op, og vinderne i årets 17 kategorier er blevet afsløret og fejret på Designmuseum Danmark til et brag af et prisshow med skønne Katrine Bille som vært. I år havde hele 69.591 brugere stemt! Få overblikket over, hvem der vandt lige her.

Foto: Heine Pedersen
13. januar 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Se alle vinderne, og hvordan det så ud, da de modtog priserne på scenen til det store prisshow på Designmuseum Danmark den 5. november 2022. Endnu engang stort tillykke!

Danske Hospitalsklovne. Foto: Heine Pedersen

Årets ildsjæl

DANSKE HOSPITALSKLOVNE
Danske Hospitalsklovne besøger flere gange om ugen indlagte børn på landets børneafdelinger. De gør det lettere for indlagte og kronisk syge børn at skulle opholde sig i længere tid på hospitalet, hvor de på trods af sygdom, skaber et rum med smil og latter. 

Hello Sofie. Foto: Heine Pedersen

Årets influencer

SOFIE BØCHER LINDQUIST (@HELLO_SOFIE)
Under navnet "Hello Sofie" deler Sofie Bøcher Lindquist ærlige skriblerier og snapshots fra sit liv som mor til drengene Gustav og Louie og lillesøster Karla. Sofie deler desuden flittigt sjove reels om hverdagen som børnefamilie - et kæmpe hit blandt hendes mange følgere.

Djurs Sommerland. Foto: Heine Pedersen

Årets forlystelsespark

DJURS SOMMERLAND
Djurs Sommerland har nogle af de største rutsjebaner i Danmark, et kæmpe vandland og masser af forlystelser for hele familien. Det er et slaraffenland for børnefamilier, der godt kan lide fart og sjov.

Mille Gori. Foto: Heine Pedersen

Årets børnekulturpersonlighed

MOTOR MILLE
Motor Mille er lidt af en drengepige med benzin i blodet og motorolie i håret. Med Mille er der altid fart over feltet og sjov og ballade. Rollen som Motor Mille spilles af Mille Gori, der er en dansk entertainer, som blandt andet medvirker i det populære Cirkus Summarum.

Jesperhus Feriepark. Foto: Heine Pedersen

Årets online underholdning

JESPERHUS FERIEPARK
Jungledyret Hugo, der holder til i Jesperhus Feriepark, har sin helt egen app "Hugos eventyr". Her kan ungerne ganske gratis tage med Hugo og Rita på eventyr, både på iPad og iPhone.

Capa. Foto: Heine Pedersen

Årets børnevenlige spisested

CAPA
Børnedrinks i alle regnbuens farver og retter med røg og damp. Hos Capa elsker de børn. Restauranten i hjertet af København mener, at børnene fortjener en stor oplevelse, når de er ude at spise. Capa holder desuden månedlige “Børnefester”, hvor børnene kan give den fuld gas uden de voksne. Hvis de voksne alligevel vil med, kan de få en mad-oplevelse i loungen, mens børnene er til fest.

Eventyrteatret. Foto: Heine Pedersen

Årets børneteater

EVENTYRTEATRET
Eventyr, drama, gys og humor. Væsner, alfer, guder, guld og glimmer. Musik og kostumer så man mister pusten. Eventyrteatrets musicals er for alle fra 5 til 100 år, så hele familien får mættet sanserne med forrygende musikalske oplevelser. På scenen står scenevante talenter fra 7 til 19 år, der er blevet kaldt ”Eliten af dansk teaters fremtid”. Eventyrteatret er livsbekræftende familieunderholdning.

Experimentarium. Foto: Heine Pedersen

Årets museum

EXPERIMENTARIUM
Med massevis af udstillinger fordelt på tre etager og en kæmpe tagterrasse, er Experimentarium et sandt slaraffenland for børn og voksne i alle aldre. Hele familien kan lege sig til ny læring, og nysgerrigheden pirres selv hos de alleryngste i Experimentariums Miniverset.

Name It. Foto: Heine Pedersen

Årets brand: Tøj/sko

NAME IT
Name it designer sjov mode til overkommelige priser til børn, der ved hvad de vil have. Her er fokus på komfort, sikkerhed og kvalitet. Name it producerer tøj til  baby, børn, tweens og teens.

Sebra. Foto: Heine Pedersen

Årets brand: Interiør/babyudstyr

SEBRA
Sebra designer interiør til børn i et moderne design ved at kombinere nytænkende farvevalg og gamle håndværksformer som hækling og strik. Meget af kollektionerne er udført i naturmaterialer for at appellere til børnenes fantasti og forældres ønske om bæredygtighed.

Reshopper. Foto: Heine Pedersen

Årets bæredygtige initiativ

RESHOPPER
Appen Reshopper er Danmarks største markedsplads for børnefamilier. Her får tusindevis af brugte ting indenfor kategorierne børn, mor og bolig nyt liv. Appen har til formål at glæde andre mennesker, miljøet og kloden. Derudover har Reshopper også åbnet deres første butik i Kolding med overskudsvarer fra tidligere kollektioner, restpartier samt secondhand. Efter brug kan det sælges i appen igen og igen.

Lalandia. Foto: Heine Pedersen

Årets actionoplevelse

LALANDIA
Der er vandplask og badesjov for alle pengene i Lalandia. Og hele familien kan nemt få massevis af timer til at gå blandt vilde vandrutsjebaner, sjovt vandlegetøj og ægte feriestemning i det tropiske klima.

Givskud Zoo. Foto: Heine Pedersen

Årets dyrepark

GIVSKUD ZOO
I Givskud Zoo kan I køre rundt blandt løver, giraffer, flodheste og bisoner - enten i jeres egen bil eller i en guidet safaribus. I bliver taget gennem savanner, prærier og pampasser på en tur, der strækker sig fra Afrika til Nord- og Sydamerika.

Jesperhus Feriepark. Foto: Heine Pedersen

Årets børnevenlige ferie

JESPERHUS FERIEPARK
Ferieparken på Mors i Nordjylland er et paradis for børnefamilier, der ønsker en sjov og afslappende ferie med et hav af aktiviteter. Jesperhus er nemlig meget mere end en blomsterpark - I kan bade i Hugos Badeland, boltre jer i Zik og Zaks Abeland, besøge den populære JungleZoo og meget mere.

Tjugga. Foto: Heine Pedersen

Årets familieabonnement

TJUGGA APP
Tjugga App består af lydmeditationer og beroligende videoer til børn. Figurerne Tjugga, Sally og andre dejlige elementer fra Natskoven giver støtte til mere ro og nærvær, og egner sig især godt til børn, der skal sove.

Børneboblen. Foto: Heine Pedersen

Årets barselstilbud

BØRNEBOBLEN
Børneboblen er et hyggeligt mødested for gravide, barslende og forældre med børn i alderen 0-10 år. Børneboblen inviterer til hygge og samvær med andre babyer og deres mødre/fædre på barsel. Det er også muligt at deltage i aktiviteter som rytmik, babymassage, foredrag, tumletid og meget mere.

Tivoli Friheden. Foto: Heine Pedersen

Årets børnevenlige i Aarhus

TIVOLI FRIHEDEN
Tivoli Friheden er en forlystelsespark placeret i den smukke Marselisborgskov i hjertet af Aarhus. Her findes mange sjove rutsjebaner og forlystelser både for børn og voksne. Hver dag i sæsonen kan man blive underholdt af Pjerrot, mens der også er et hav af koncerter, temadage og underholdning på programmet.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben