4 tips til bæredygtig dagligdagsshopping

Vil du også gerne shoppe dine dagligvarer med grøn samvittighed? Hvis du er i tvivl om, hvor du kan handle klimavenligt, har samlet 4 forskellige bæredygtige butikker, hvor du kan handle dine dagligvarer på en grønnere måde.

20. oktober 2022
Af Rikke Hollegaard

Nøddebazaren: Økologiske kvalitetsnødder

Hos ønsker man at skabe en sundere og mere klimavenlig madkultur. Her finder du et stort udvalg af økologiske kerner, sprøde nødder og tørrede frugter – til rimelige priser. Nøddebazaren kæmper nemlig for at få sat afgiften på ubehandlede nødder ned. Og så har de lanceret verdens første 100% bionedbrydelige emballage til deres nødder og tørfrugter.

Foto: Jim Babonneau 

LØS market: Nul emballage

Hos kan du handle både økologisk og bæredygtigt. Alle butikkens dagligvarer er nemlig ikke pakket ind i unødig emballage, og du bestemmer selv, hvor meget af hver enkelt vare, du vil putte i indkøbskurven. På den måde undgår du både madspild og mindsker forbruget af emballage, hvilket både gavner dig, dit køkken og miljøet.

Foto: Stengården 

Stengården: Gårdbutik og øko-café

Hvis du gerne vil handle bæredygtigt og samtidig helt præcist vide, hvor dine madvarer kommer fra, så slå et smut forbi. Den hyggelige gård, der ligger i Nordsjælland, er indbegrebet af dansk idyl – køerne græsser på marken og hønsene løber frit omkring. Her kan du handle friske råvarer, der kommer direkte fra marken og samtidig besøge gårdens hyggelige øko-café, hvor du både kan nyde en lækker frokost med Stengårdens egne råvarer og lidt til den søde tand. Stengården

Foto: Frøken Øko 

Frøken Øko: Bæredygtighed i højsædet

I den hyggelige helsekostbutik , der ligger i hjertet af Nørrebro, er bæredygtighed i højsædet, og hylderne bugner med alt, hvad du har brug for i din hverdag. Den gør det let at samle sine bæredygtige hverdagsindkøb, og du kan finde alt lige fra økologiske dagligvarer, delikatesser, gourmetslik, kosttilskud eller hud- og hårplejeprodukter.


Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben