10 eventyrlige julemarkeder i Sydsverige, som er turen værd

Vi serverer Sydsveriges allerbedste julemarkeder, som lokker med tusindvis af funklende lys, et væld af juleboder, duftende lækkerier og garanti for en fortryllende stemning.

Foto: Liseberg / Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se
25. oktober 2023
Af Rikke Reffelt

Sydsverige venter med magiske julemarkeder - så smut på en udflugt mod det svenske, hvor eventyrlige juleminder venter.

Foto: Liseberg / Göran Assner / Visit Sweden 

Liseberg, Göteborg

Liseberg forlystelsespark i det centrale Göteborg bliver set som et nationalt ikon – og så er det også vært for Sveriges største julemarked. Millioner af blinkende lys og mere end tusinde juletræer sætter julestemningen. Parken byder desuden på et væld af forlystelser og en skøjtebane.

Hvor? Liseberg i Göteborg
Hvornår? D. 18.-1, 24.-26. november og 1.-3., 6.-10., 13.-23. 19.-23. og 26.-30. december 2023

Hönö Klåva, Göteborgs øhav

Er I på udkig efter en anderledes julemarkedsoplevelse, skal I tage færgen til øen Höfö i Göteborgs øhav. I den gamle fiskerihavn Klåva kan I slentre gennem det hyggelige julemarked med håndlavede udstillinger, besøge dekorerede butikker og beundre julelysene i havnen.

Hvor? Øen Höfö
Hvornår? 2.-3. december 2023.

Huseby Bruk, Småland

Huseby er vært for den største julemesse i Norden med omtrent 130 stande fordelt mellem 11 rum. Her kan I beundre unikt håndværk og møde mindre madhåndværkere, som inviterer på smagsprøver. Hver aften lyses 200 juletræer op, som sikrer den ultimative julestemning.

Hvor? Huseby Bruk
Hvornår? D. 11.-19. november 2023

Foto: Tjolöholm Slot, Thomas Carlén 

Tjolöholm Slot, Hallan

Julemarkedet på Tjolöholm Slot er en tradition, der går helt tilbage til 1987. Hver vinter bliver slottet nøje dekoreret med juletræer og tusindvis af lys og lysestager. Det er et af de største julemarkeder på Sveriges vestkyst, som byder på sæsonpræget mad og drikke, unikke gaver til dem du holder af og aktiviteter for børn. Det er muligt at overnatte midt i juleeventyret

Hvor? Tjolöholm Slot
Hvornår? D. 17.-19., 24.-26. november og 30. november - 3. december 2023

Kosta, Småland 

Kosta, som er en del af det smålandske område, Glasriget, huser et af Sveriges mest kendte glasværker, Kosta Boda. Byen er også vært for et af Sveriges store julemarkeder, hvor seks millioner julelys glimter, og hvor I kan opleve julemandens maskine til ønskelister. På julemarkedet finder I vogne og stande fyldt med fine udstillinger og produkter, og glasvarer i massevis. Det er også muligt at opleve glaspustning.

Hvor? Kosta
Hvornår? D. 11 november og hver torsdag - søndag mellem den 12. november og 23. december, og åbner igen mellem den 25. og 31. december 2023

Julemarked på Eklaholm

På julemarkedet på Eklaholm i Löderup, som ligger langs østkysten, venter et charmerende julemarked, som lokker med hyggelige boder, lækre delikatesser og masser af særlig julestemning. 

Hvor? Eklaholm, Österlenvägen 1081, 271 77 Löderup
Hvornår? D. 17. - 19. november 2023

Foto:  Aline Lessner / imagebank.sweden.se

Gustav Adolfs Torg i Malmø 

Malmø er altid en god ide at besøge i juletiden.  Særligt julemarkedet på Gustav Adolfs Torv er et besøg værd. Her forvandles bytorvet til et funklende og festligt eventyrland med stemning og sang fra et julekor. Udover musik og andre liveoptrædener er der små boder, som sælger lokalt håndværk og klassisk svensk julemad- og drikke.

Hvor? Gustav Adolfs Torg
Hvornår? D. 23.-26. november, 30 nov.-3., 7.-10. og 14.-17. december 2023

Jul i Folkets Park

Tæt på Gustav Adolfs Torg ligger Folkets Park, som altid er smukt pyntet op i  juletiden. Her kan I nyde de fine dekorationer og julelys, her er ofte boder i juletiden, og så kan I snuppe en tur på skøjtebanen, hvor det er muligt at leje skøjter.

Hvor? Folkets Park
Hvornår? Hold øje med åbningstider her

Foto: Jul i Malmø / Apelöga / Malmø stadt

Mitt Möllans julemarked 

Glæd jer til kunst, kultur, mad og vintagemode kreeret af lokale. Smut forbi Malmøs hippe julemarked d. 10.-11. december ved Mitt Möllan, som er en samling af butikker og spisesteder og ligger i en sidegade til Möllevångstorget i Malmø. 

Hvor? Claesgatan 8, 214 26 Malmø 
Hvornår? D. 2.-3. december 2023 

Jul på slottet

Malmöhus Slott står klar med et stemningsfyldt julemarked, hvor der imellem de gamle bygninger sælges håndværk, grilles pølser og spises julemad. Her kan I hilse på julemanden,  og julehygge. I kan også lytte til korsang eller køre en tur i hestevognen.

Hvor? Malmöhusvägen 5-7, 211 18 Malmø
Hvornår? D. 26. november 2023

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben