Byens bedste skateparker

Er dine børn vilde med at stå på skateboard, rulleskøjter eller løbehjul? Så tag dem med på et af byens mange såkaldte skate spots, hvor underlaget er glat, og bilerne er væk. Børn i byen guider jer afsted.

Foto: Romeika Cortez
30. oktober 2023
Af Cecilie Lyngbye

Tjek byens fedeste skate spots ud her.

Foto: Caroline Meldgaard

Bevægelsestorv i Remiseparken

I den sydlige del af Remiseparken på Amager finder I et anlagt "bevægelsestorv" med skaterbane, parkourskulptur, bordtennisborde mv. Et super sted for børn, der er vilde med løbehjul, rulleskøjter og skateboards! Parken rummer desuden også nyttehave, en lille skov, en hestefold, sej rutsjebane, legestativer mm. - så I kan bruge en hel dag her!

Hvor? Peder Lykkes Vej 71, 2300 København

Betonparadis på Israels Plads

Midt i byen ligger et stort område, som er perfekt for børn, der vil ud og rulle på et stort område med et godt underlag. Israels Plads, der blev ombygget i 2014, er lavet i beton, og den store plads indbyder til at køre på alle slags hjul. Der er en minibowl, som egner sig fint til nybegyndere, og der er en stor trappe, hvor man kan hoppe og grinde, hvis man er mere avanceret. Hvis man bare vil køre på flad jord, er der også god plads til det. Og så kan man jo kombinere det med en tur i Torvehallerne, så der også er lidt at komme efter for de voksne.

Hvor? Israels Plads, ved Ahlefeldtsgade, 1361 København K

Superkilen på Nørrebro

Superkilen er en lang, offentlig bypark med masser af aktivitetsmuligheder for børn og voksne. Den Røde Plads er en del af Superkilen, og der er altid liv, blandt andet på grund af de mange skatere, der holder til her. Der er nogle rails og andre små udfordringer, men det er mest det gode, røde underlag, der er i høj kurs. Vil man have ramper, skal man følge "den grønne cykelrute", der går gennem Superkilen, ned til Hillerødgade, hvor der ligger en decideret skatepark. Er man mere til at rulle stille og roligt på rulleskøjter og løbehjul, er Den Sorte Plads, som ligger i forlængelse af Den Røde Plads, et oplagt sted, hvor der også er et legestativ og mange hyggelige siddepladser.

Hvor? Mimersgade 71, 2200 København N

Foto: Romeika Cortez

Den store skatepark i Fælledparken

En af de største skateparker i Nordeuropa ligger i Fælledparken, så det er her, I skal tage hen, hvis dine børn mener det seriøst. Parken er 4.500 m2 stor og er designet i samarbejde med professionelle skatere. Derfor er der både de helt store ramper, der har været vært for internationale konkurrencer, men også masser af plads at rulle på for nybegyndere. Der kommer mange børn, så man skal ikke være bange for at mænge sig med de store skatere. Hvis man vil stå på løbehjul, skal man dog ned i løbehjulsparken, som ligger ved siden af Tårnlegepladsen, et stenkast fra skateparken.

Hvor? Edel Sauntes Allé 3, 2100 København Ø

Skateparken på Enghave Plads

I forbindelse med legepladsen på Enghave Plads ligger en rigtig skatepark, som er udviklet af skatere. Her må man både køre på skateboard, BMX, løbehjul og rulleskøjter, og der er masser af udfordringer: quarter-pipes, speed bump, pyramide og andet udstyr fra skate-verdenen. Her skal I nok ikke tage hen, hvis børnene er helt uprøvede med hjul under fødderne, da parken er populær, og mange gode skatere kommer her. Men børn er velkomne, så hvis de kan finde ud af det, vil det uden tvivl være et sjovt sted at tage de store med, mens de små kan lege på legepladsen ved siden af.

Hvor? Enghavevej 42-56, 1674 København V

Skatebanen på Islands Brygge

Som en del af renoveringen af hele havnefronten på Islands Brygge i 2008 blev der blandt andet lavet en skatebane efter beboernes ønske. Lige ved det populære havnebad er der et mindre område med betonunderlag, hvor man både kan stå på skateboard, rulleskøjter og løbehjul. Der er rails og en tre-trinstrappe, hvis man vil øve tricks. Ellers er det bare et hyggeligt sted, hvor man kan køre stille og roligt, og der er udsigt til vandet og masser af nærliggende caféer til forældrene.

Hvor? Islands Brygge, overfor Vestmannagade, 2300 København S

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben