De 7 gemte spisesteder - som børnene også vil elske

Byen gemmer på en håndfuld hemmelige spisesteder, som I og ungerne vil elske. Vi guider til byens gemte cafe-oaser lige her.

Foto: Caroline Meldgaard
25. juni 2023
Af Rikke Reffelt

Prøv en af byens gemte spise-oaser.

Foto: Caroline Meldgaard

Traktørstedet: Fænomenal udsigt

Traktørstedet ligger i Naturpark Amager, og har den skønneste udsigt over Fælleden. Her er der plads til leg og masser af spændende naturaktiviteter, som kan kombineres med cafébesøget. Her er af og til ponytræk fx.  Stedet serverer lækker mad til overkommelige priser, heriblandt burgere, frokostbrædder, kaffe, kage med mere. Menukortet er enkelt, og er lavet af lokale råvarer - her er en dejlig uformel og rar stemning.

Tip! Naturpark Amager byder på mange aktiviteter for familien.

Hvor? Granatvej 9, 2770 Kastrup

Foto: Baglokalet

Baglokalet: Spis med udsigt til fodboldbaner

Udefra ligner det en helt almindelig fodboldklub - nemlig Fremad Amager, men når I træder ind ad døren og tager et skarpt drej til højre, finder I det rareste spisested, Baglokalet. Maden er god og lavet af friske råvarer, der er lækre retter til ungerne og så er det bare virkelig hyggeligt for både børn og voksne at kigge drømmende ud på de grønne, meterlange fodboldbaner, imens maverne mættes. Her serveres aftensmad og frokost til meget fair priser.

Tip! Hold øje med deres Facebook-side hvor ugens menu bliver postet.

Hvor? Restaurant Baglokalet - Sundbyvestervej 60, 2300 Kbh S

Foto: Caroline Meldgaard

Cafe Slusen: En godt gemt perle

Tag turen til Sydhavnen, hvor I midt i slusens bådbyggeri finder den charmerende Cafe Slusen. Den lillebitte cafe åbnede i 2018 og ligger i et Christiania-lignende område med små huse med bliktag og egner sig eminent til et besøg i især sommermånederne. Her sidder I med udsigt over hele Sydhavnen. Cafe Slusen lokker med lette lækre retter og endnu mere vigtigt: Sicilansk is.

Tip! To gange om dagen åbner slusen, så forbipasserende kan komme forbi - ungerne vil elske at lege og gå frem og tilbage over slusen.

Hvor? Ved Slusen 34, 2300 København

Foto: Caroline Meldgaard

Cafe Sylten: Sommerhus-idyl

Lige udenfor Dragør midt mellem hybenblomster og sandklitter finder I Cafe Sylten. En skøn oase, som emmer af vaskeægte sommerhusstemning og idyl - et paradis for børn! Det føles som om at sidde midt i en sandkasse, hvor borde, bænke og liggestole står spredt i klitterne - alle med skøn havudsigt. Her kan I bestille både brunch, frokost og aftensmad og her er selvfølgelig også børnemenu.

Hvor? Søndre Strandvej 50, 2791 Dragør

Tip! Vandet er lavt, så ungerne trygt kan soppe i sommermånederne.

Foto: Caroline Meldgaard

La Banchina: Fantastisk udsigt

Engang var La Banchina en ukendt perle. Det er den langt fra længere, da det lille skur ud til vandet er blevet samlingspunkt for hipstere fra nær og fjern. Vi har alligevel La Banchina med, fordi den ligger helt i udkanten af Refshaleøen og har en fantastisk charme og energi. Mad og drikke fra cafeen kan nydes på badebroerne - og I er også velkomne til at snuppe en svømmetur. Området er sjovt at gå på tur i med ungerne og udsigten til de gamle bygninger er noget for sig.

Tip! Undgå aftentimerne, hvor der kan gå fest i den. Kom i stedet midt på dagen og nyd en økologisk sodavand og lidt frokost med fødderne dinglende ned i vandet.

Hvor? Refshalevej 141, 1432

Foto: Caroline Meldgaard

Cafe Nöah: Strand og cafe i én

Trænger I til at køle ned og samtidig tanke op på mad og drikke? Så sæt kurs mod Cafe Nöah, som ligger i Havnevigen - Islands Brygges nye, skønne strand. Stranden er placeret i et nybygget område, hvor cafeen og stranden ligger gemt mellem husene, som en særlig oase. Her er masser af lækkerier på børnemenuen som pasta og burger.

Tip! Cafeen har udeservering ud til stranden, så I kan sidde og holde øje med de badende børn. 

Hvor? Viggo Kampmanns Plads 5, 2300 Kbh S

Foto: Caroline Meldgaard

Rabes Have: Smørrebrød & god stemning

København har mange gamle smørrebrødsrestauranter, men Rabes Have på Christianshavn er en af de helt særlige. Den charmerende restaurant ligger ned til Christianshavns kanaler og har rødder helt tilbage til 1678. Et stille og stemningsfuldt sted at tage børnene hen for at introducere dem til dansk smørrebrød. Ejernes hund er sød, men sky for børn, så det er ikke den, der er attraktionen.

Tip! På menuen er der både fiskefrikadeller og fiskefilet, som vil falde i god jord hos familiens mindste.

Hvor? Langebrogade 8 , 1411 København K

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben