Gratis for børn i Indre By: Her må ungerne lege med alting

Tag en tur på Arbejdermuseet, hvor ungerne ganske gratis kan lege sig ind i, hvordan det var at være barn engang.

Foto: Arbejdermuseet
20. marts 2023
Af Rikke Reffelt

Hvorfor havde alle børn ikke deres eget værelse i gamle dage? Havde de slet ikke noget legetøj at lege med? Blev man slået af læreren i skolen? Og hvad gjorde børnene egentlig, når de gerne ville have det lidt sjovt? Få svaret på Arbejdermuseet.

Leg som i gamle dage

Børnenes Arbejdermuseum kan I lege jer til viden om arbejderhistorien. Oplev, hvordan arbejderbørn har boet, levet, arbejdet og leget i gamle dage. Prøv, hvordan børnene boede engang i små lejligheder, besøg købmandsbutikken, arbejd som flaskesorterer på bryggeriet eller tramp i pedalerne som cykelbud. Er lommen fuldstændig tom, må I til pantelåneren. På fagforeningskontoret kan ungerne få et stempel i fagforeningsbogen, og i danseskolen er der mulighed for klæde sig ud i fin kjole eller matrostøj og tage en svingom.

Foto: Arbejdermuseet

Slut af i Kaffebaren på Arbejdermuseet og sæt jer på en cafe, som den var i 1950'erne, hvor kaffen blev hældt fra en Madam Blå-kande.  Her kan I købe kaffe, fristende kiksekage, slik og sodavand og indtage det i nostalgiske omgivelser ved rødternede duge. 

Foto: Arbejdermuseet
Besøg Børnenes Arbejdermuseum
  • Hvor? Rømersgade 22, 1362 København K.
  • Hvornår? Alle dage kl. 10-17
  • Pris? Børn: Gratis adgang / Voksne: 115 kr.
  • Hvem? 3-12 år

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på Arbejdermuseet

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben