Her kan I plukke jeres eget græskar

Foto: Hvidbjerggaard
26. september 2022
Af Julie Hedelund

Efteråret og Halloween venter rundt om hjørnet, og i den anledning skal der selvfølgelig skæres græskar. Og hvorfor så ikke skrue ekstra op for hyggen og tage børnene med på græskarjagt i naturen? Vi guider jer til de bedste steder med pluk-selv græskar her!

oplevelser for børn i aarhusRanders Plukselv Græskar

Hvor: Mastruphøjvej, 8920 Randers 
Hvornår: Alle dage frem til Halloween 
Hvis I gerne vil krydre den hyggelige familieaktivitet med lidt uhygge og Halloween-stemning, så skal I tage et smut til Randers. Her venter jer uhyggeligt mange græskar og dekorationer, som sætter rammen for den helt rigtige græskarjagt. Her er det desuden helt op til jer, om I selv vil igang med sav og kræfter i marken, eller vælge et blandt de græskar, som allerede er plukket - husk gummistøvler uanset! 

plukselvgræskar Græskar Bjerrevej

Hvor: I krydset ved Bjerrevej og Purhøjvej
Hvornår: Alle dage frem til Halloween 
På Bjerrevej lidt uden for Horsens finder I også en indbydende mark med masser af græskar i forskellige former, farver og størrelser. Her kan I forsyne jer med alt fra minigræskar til de allerstørste, der formentlig kræver en trillebør - og sådan én kan man heldigivis låne ved boden på marken. Så det er bare på med gummirøjserne og ud i marken efter det græskar, som ungerne allerbedst kan lide.

plukselvgræskar Gaardens Grønt - Åstruplund

Hvor: I Åstruplund ud til Horsensvej 
Hvornår: Alle dage frem til Halloween 
44 km. uden for Aarhus finder I den kæmpestore græskarmark med mere end 30 forskellige sorter til både udskæring, dekoration og madlavning. Her kan I frit låne en sav og begive jer ud i marken efter det jeres helt eget græskar, eller I kan snuppe et af dem, der allerede ligger klar til afhentning på marken. Snup også en tur i markens Halloween-inspirerede majslabyrint, inden I vender snuden hjemad. 

plukselvgræskar Pluk Selv Græskar Agerfeld

Hvor: Krydset ved Skjernvej og Agerfeldvej
Hvornår: Alle dage frem til Halloween 
Tag familien med i marken i krydset ved Skjernvej og Agerfeldvej og gå på opdagelse efter det helt perfekte græskar. Her finder I både hokkaido, carneval, blue hubbard, polar bear og masser af små fine pyntegræskar, som er klar til at komme direkte med hjem. Ved indgangen til marken står også en bod med græskar, som I kan kaste jer over i jagten på det helt rigtige græskar. 

plukselvgræskar Hvidbjerggaard Pluk Selv

Hvor: Videbækvej 15, 7400 Herning
Hvornår: Alle dage frem til Halloween 
På Hvidbjerggaard ved Herning er græskarerne også for alvor begyndt at dukke op på marken. Derfor har gårdens ansatte på forhånd sørget for at sætte en masse frem til de besøgende - men det er selvfølgelig også muligt for børn og voksne at udvælge deres helt eget runde eller aflange græskar i marken. Husk også at kig ind i markens bod, som byder på fine pyntegræskar.

plukselvgræskar Gouls Græskar

Hvor: Jebjerggårdsvej 33, 7800 Skive
Hvornår: Alle dage frem til Halloween 
Hvis I er klar på en lidt længere køretur i jagten på efterårets græskar, eller er i omegnen af Skive, så skal I slå et smut forbi Gouls Græskar. Her sælges både hokkaido, pyntegræskar og Halloweengræskar i forskellige størrelser. Den 15.-16. oktober ruller de også en kaffevogn ud på marken og sørger for hjemmelavede græskar lækkerier. Der vil også være opstillet telt, så man kan skære sit græskar samt halmballer og majslabyrint, som ungerne kan lege i.

plukselvgræskar Quists Pluk Selv

Hvor: Sdr. fælledvej 18 8963 Auning
Hvornår: Alle dage frem til Halloween 
Hvis jagten på det helt rigtige græskar også gerne må byde på en lille smule skræk og uhygge, så skal I tage forbi græskarmarken i Auning! Her er ikke bare skræmmende mange græskar, men faktisk også opstillet et mindre spøgelseshus, som besøgende gerne må aflægge et visit under besøget i marken - hvis de altså tør! Og ellers kan I selvfølgelig nyde synet og fylde favnen med en masse prydelige orange græskar i alle mulige former og størrelser.

Pluk Selv Aarhus

Hvor: Nymøllevej 5, Aarhus N
Hvornår: Fra 1. oktober
Pluk Selv Aarhus er Aarhus første og eneste pluk-selv mark med udelukkende økologiske grøntsager. Her arbejdes med bæredygtighed og hele "Fra jord til bord" princippet. I oktober måned pyntes marken op og skaber en Amerikansk Halloween stemning med forskellige konkurrencer, madoplevelser mm. Glæd jer til at opleve 25.000 Halloween græskar og 5.000 pynte-græskar!

 

Fotos: 1) Randers Plukselv Græskar, 2) Græskar Bjerrevej, 3) Gaardens Grønt - Åastruplund, 4) Pluk Selv Græskar Agerfeld, 5) Hvidbjerggaard Pluk Selv, 6) Gouls Græskar 7) Quists Pluk Selv 8) Pluk Selv Aarhus

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben