Anmeldelse: HumanCharger - perfekt lysterapi til travle teenagere

Bliver dit (teenage)barn ramt af dårlig humør og tristhed, når vintermørket lægger sig som en tung dyne over landet? Så læs om Carolines teenagedatter, der er begyndt på lysterapi gennem ørerne.

Foto: Caroline Meldgaard
17. november 2023
Af Caroline Meldgaard

HumanCharger er modtaget i gave

Når bladene falmer

Siden min datter var omkring 7-8 år gammel, er hun blevet ramt af bekymring for mørket, når efteråret begyndte. For hende er de falmende blade et tegn på, at det snart bliver mørkt, og med mørket har hun i mange år været ramt af dårligt humør og tristhed henover vintermånederne. De fleste bliver nok ramt af en eller anden grad af tristhed, når sommeren slutter, men for nogle er mørket en afgørende faktor i forhold til humøret.

Som helt lille begyndte hun at lave lister hvert efterår med ting, hun kunne gøre om vinteren, for at blive i bedre humør. På listerne stod for eksempel: lave krea-ting, lytte til lydbøger, gå i svømmehal mv. Ligegyldigt hvor mange af punkterne på hendes lister, vi har prøvet af, har det dårlige humør sneget sig ind og lagt sig som en tung dyne over hende helt frem til marts, når lyset begynder at vende tilbage. Det har hjulpet de gange, vi har kunne rejse sydpå om vinteren, men så snart vi er tilbage i det nordlige mørke, er humøret igen gået ned af bakke.

Jeg har researchet og læst en del om lyslamper, men har aldrig testet det af, fordi jeg havde forstået det sådan, at man skal sidde foran lampen i lang tid dagligt, for at det har en effekt. Det ville ikke være realistisk for min datter, der har en hverdag der er godt booket op.

Lysterapi gennem ørerne

Det her efterår faldt jeg over et site, jeg ikke har besøgt før – lysterapi.dk som har et hav af forskellige lysprodukter. Jeg skrev til dem omkring min datters udfordringer, og for at høre om de havde en løsning til min teenagedatter. De var ret hurtige til at foreslå et headset, der giver lysterapi gennem ørerne, som man skal have på bare 12 minutter dagligt. Jeg har aldrig hørt om, at lys i ørerne skulle virke, og må indrømme at jeg stadig ikke forstår det rent fysiologisk.

Folkene bag lysterapi har erfaring med at lysterapi i ørerne virker, og fordi det er så vigtigt, at man bruger det dagligt, er det essentielt at finde et produkt, hvor det er realistisk, at man får det brugt. Vi fik tilbudt at teste et par, og vi er nu i gang på 4. uge, og min datter har stort set ikke misset at bruge dem en eneste gang. Det er blevet en fast del af hendes morgenrutine at have dem på, mens hun pakker sin taske og laver madpakke.

Det et svært at sige at det med sikkerhed virker, men min datter har endnu ikke været ramt at det vanlige dårlige humør, som plejer at hænge over hende på den her tid af året. Som hun selv formulerer det så ”cykler jeg hjem i mørke, uden at registrere at det er blevet mørkt”. Så noget er sket, og hun er topmotiveret for at bruge headsettet hele vinteren igennem.  

Find HumanCharger her eller tjek Lysterapis store udvalg af lysterapi

Tip! Tjek også Lysterapis Himalaya Saltlampe til kun 179 kr.

Foto: Caroline Meldgaard
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben