7 sjove brætspil, der ikke kræver mere end 2-4 spillere

Vi har fundet 7 spil, som kan spilles af meget få personer. Læs mere om brætspillene her!

Foto: Adobe Stock
30. december 2022
Af Stephanie Mielnicki

Monopoly

Monopoly er en klassiker som bl.a. er meget kendt for dets figurer, og for dets måde at få familier til at interagere med hinanden på (spillet igangsætter i hvert fald en hel del diskussioner). Monopoly går i alt sin enkelthed ud på at købe og sælge ejendomme og huse, indtil alle andre går konkurs. Spillets varighed kan variere alt efter om man ønsker at spille det helt færdigt, men en typisk spillelængde ligger som regel på 1-2 timer. Man kan være alt mellem 2-6 spillere, og man kan også have en ekstra person til at være bank, hvis man vil sikre sig, at der ikke er nogen, der fifler med pengene, mens man kigger den anden vej. Monopoly er enkelt at lære og sjovt at spille for såvel børn som voksne.

Set

I kontrast til Monopoly, så er Set et spil med næsten ingen regler, hvilket gør, at det er meget ligetil at lære. Spillet handler om, at man skal få så mange kort-sæt som muligt. Et sæt består af 3 kort. Kortene har visse mønstre, farver og former forbundet med sig. Kortene er enten helt forskellige, eller delvist ens. Spillet spilles ved at lægge 12 kort på bordet fordelt i 3 rækker af 4 kort. Den der først finder tre kort, som danner et sæt, skal sige ”Set” og tage disse. Spillet er slut, når der ikke er flere kort, og tager omkring 20 minutter at spille. Man kan være så mange man vil, men det er ideelt at være mellem 2-8 spillere. Set kan spilles af både voksne og børn, og det er godt for læringen til begge aldersgrupper.

Blokus

Dette spil er et af de bedre, når det kommer til at lægge strategier og forpurre andres planer. Spillet minder lidt om Tetris i og med, at det går ud på at få forskellige former til at passe sammen på en plade. Det der ellers er specielt ved spillet er, at man kan placere sine brikker, så modstanderen bliver ”spærret inde”. Man kan være 2-4 spillere, hvis man køber det store spil, men man kan også vælge at dele sig op i hold. Spillet varer ikke meget mere end 20 minutter.

Vildkatten

Vildkatten minder lidt om Set, da det går ud på at lave sammenkoblinger og finde dem hurtigst. Spillet startes ved, at man lægger spillepladen ud, hvor alle kan se og nå den. Man tager nu 3 brikker hver, vender dem, og finder de matchende billeder på pladen. Den der først finder alle 3 billeder, siger stop, og man begynder herefter igen. Varighed kan variere, da det er forskelligt, hvornår man vil stoppe spillet. Spillet vindes ved at tænke hurtigere og reagere hurtigere end ens modstandere.

Klodsmajor

Klodsmajor er endnu en klassiker indenfor familiespil. Spillet er meget simpelt, og kræver ikke en stor strategi for at vinde. Det eneste, man behøver for at vinde i Klodsmajor, er en rolig hånd og tålmodighed. Spillet går ud på at prikke brikker ud fra et tårn af klodser uden, at tårnet vælter. Man slår med en terning for at bestemme, hvilken farve brik man skal prikke ud. Spillet har ikke en bestemt spilletid, da tårnet i princippet kan vælte når som helst. Det ideelle antal spillere er 2-6 personer, og man kan nyde spillet i alle aldre.

Kalaha

Dette er et spil, hvor man ikke kan være mere end 2 spillere. De fleste kender det nok, da det er et forholdsvis enkelt og populært spil. Brætspil pladen til Kalaha har 14 huller. Målet med spillet er at tage de medfølgende kugler og droppe dem ned i hullerne, indtil man har flest i sin egen udhuling for enden. Spillet er ikke kompliceret, men man kan alligevel tænke fremad for at vinde. Spilletiden for Kalaha ligger mellem 20-30 minutter, og kan spilles af alle uafhængigt af alder.

Partners

Hvis man foretrækker spil, som handler om samarbejde, så er det svært at finde et, der er bedre end Partners. Som navnet antyder, så er Partners et spil, hvor man skal samarbejde med sin partner om at få alle sine brikker i sikkerhed. Man får alle udleveret kort på hånden, og ens beslutninger er bestemt ud fra, hvilke kort man modtager. Hvis man f.eks. skal have sine brikker ud fra startfeltet, skal man bruge et bestemt kort, nemlig hjerte-kortet. Hvis man ikke får hjerte-kortet, så kan man ikke starte. Hvis ens partner derimod har 2 kort til at komme ud fra startfeltet, har han/hun så muligheden for at give dig dette ved at bytte et kort med dig i starten af runden. Partners kan spilles med 2 til flere hold af 2 personer, afhængigt af hvilken version af spillet man køber. Spillet er både for gamle og unge, men kan måske være svært at spille for de mindre aldersgrupper, da det kræver en vis mængde af strategi for at vinde.

Artiklen er skrevet af hygli.dk, som drives af en række passionerede brætspilsentusiaster.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben