5 tips til at lære dit barn om trafiksikkerhed

Måske skal dit barn til at transportere sig til og fra skole på egen hånd? Vi giver 5 tips til, hvordan du kan klæde junior på til at kunne begå sig sikkert i trafikken.

Foto: Adobe Stock
21. november 2022
Af Stephanie Mielnicki
Foto: Ramasjangs store trafikbog med Sikker & Søn, Forlaget Carlsen 

1. Ramasjangs store trafikbog

Dyk ned i Ramasjangs børnevenlige univers, og bliv klogere på trafikkens mange regler med Ramasjangs store trafikbog med Sikker & Søn. Historierne er lige dele sjove og lærerige, og som barnets allerførste trafikbog, indeholder den også en ekstra bog for de 3-5-årige, der færdes i trafikken sammen med deres forældre. Bogen kan købes her.

Foto: Adobe Stock 

2. Stopdans på cykel

Gør det til en leg at blive en haj til at cykle. Smut en tur ned i gården, ud på vejen eller et andet sted, hvor I kan tegne en lille bane med kridt på jorden. Lad så ungerne cykle rundt langs banen, mens du spiller musik fra en trådløs højtaler - husk at vælge dit barns yndlingsmusik! Når du stopper musikken gælder det om at bremse hurtigt op og stå stille. På den måde lærer de små at reagere hurtigt, mens I har det sjovt.

Foto: Børnenes Trfikklub - greatest hits 

3. Trafikmusik

Lyt til lærerige børnesange derhjemme! Børnenes Trafikklub findes ikke længere, men deres sange lever, og er stadig aktuelle for de små trafikanter derude. Fyr op for hits som "Langt ind til siden", "Rød og Grøn", "Alle mus skal altså se sig for", "På min vej i børnehave" og "Trafik Boogie", mens I lærer lidt om de helt basale trafikregler. Albummet er tilgængeligt online her

Fot: Stephanie Mielnicki 

4. Trafiklegeplads

Tag en tur forbi trafiklegepladsen i Fælledparken, som er indrettet som en trafikby i børnehøjde med lyskryds, rundkørsler, fortov osv. En rigtig fin måde at øve sikkerhed på. 

Foto: Rasmus Klump Trafikspillet

5. Rasmus Klumps trafikspil

Spil et spil, der lærer børnene, hvordan de skal færdes ude i byen. Rasmus Klump tager jer i hånden, og fortæller om trafiksikkerhed på et niveau, hvor alle kan være med. Spillet kan købes her.


Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben