De 5 legepladser på Amager

Amagers legepladser byder på store kravlenet, geder midt mellem boligblokkene og vild natur. Læs mere om de 5 bedste af slagsen lige her!

12. december 2022
Af Ingrid Liboriussen
Foto: Stephanie Mielnicki

1. Bondegårdslegepladsen i Remiseparken

Det kan godt være lidt svært at finde den gamle, gule bondegård midt mellem boligblokkene, men pludselig står du ansigt til ansigt med en jerseyko. Her kan du klappe geder og kaniner, og der er høns, grise og ponyer. På bestemte tidspunkter kan du endda komme en tur med hestevognen, se www.bonderen.dk. Herudover er der en fin legeplads til de mindste med sandkasse, gynger etc. 

Foto: Børn i byen

2. Kastrup Fort legeplads

Legepladsen ligger smukt mellem fortets træbeklædte volde, og skråningerne er i sig selv er sjove at kæmpe sig opad. Området var oprindelig en del af Københavns befæstning og har været fredet siden 1969. Du får god fart på i tunnelrutsjebanen eller ned af brandmandstangen, og legeredskaberne er primært bygget af naturmaterialer af god kvalitet. Bedst til lidt større børn. 

Foto: Børn i byen

3. Lergravsparkens legeplads

Stor, bemandet legeplads med kæmpe kravlenet, en sjov svævebane og masser af forskellige pedaldrevne køretøjer. Der er legeområde for de mindste med sandleg, babygynger mm., og om sommeren fyldes soppebassinet. 

Foto: Stephanie MIelnicki

4. Havneparken legeplads

Denne hyggelige legeplads ligger ud til havnen, men da den er indhegnet, er risikoen for at de små poder dratter i vandet ikke overhængende. Her er hængebro, troldehøje, tunneller, rullebom og lang hængebro. 

Foto: Børn i byen

5. Sundbyøster Plads legeplads

”Østen for Solen” er en eventyrlig legeplads med store figurer i træ og sten, en bambusskov, som er god at lege gemme sig i, gynger, rutsjebane m.m. Et sted at gå på opdagelse i for både små og store børn. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben