5 storbyferier med børn

Besøg store byer med små børn, og mærk ungernes nysgerrighed for det nye og ukendte, der venter ude i den store verden.

Foto: Unsplash
12. december 2022
Af Line Fjord

Vi guider til 5 af verdens bedste storbyer i børnehøjde.

Foto: Christopher Czermak on Unsplash 

Rom, Italien

Så sætter vi kurs mod Europa! Rom tilbyder en sand tidsrejse, som store og små vil nyde at begive sig ud på. Sørg for, at hele familien er bekendt med Colosseum, Sandhedens mund og Pantheon inden afrejse, så vil interessen og genkendelsen være større - ligesom oplevelsen. Rom har desuden både flod, pave og italiensk mad. Lad ungerne spise de lækre tomater, den friske pasta og ikke mindst isen. I Rom kan gå-afstandene være til den lange side, så sørg for at have en klapvogn med til de mindre børn. Byen byder til gengæld på smukke pladser som Piazza Navona og Campo dei Fiori, hvor man som familie kan hænge i timevis og ungerne kan falde i svime over springvand og duer.

Foto: AdobeStock

Paris, Frankrig

Den franske hovedstad er en klassiker, når det kommer til europæiske storbyer. Og den kan heldigvis meget andet end romantiske kæresteture og dyre shoppingture. Børnene er der nemlig også plads til blandt byens seværdigheder og kulturelle tilbud. Tag for eksempel de større børn med på voksmuseet, Grévin, eller forbi de udstoppede dyr fra hele verden på det naturhistoriske museum, Grande Galerie De L'evolution. Eller lad de små børn lege løs i Jardin de Luxembourg - en hyggelig park med op til flere legepladser, ponyridning og bistader. Skal den have hele armen, kan I selvfølgelig også besøge Disneyland Paris, hvor hele familien vil få en oplevelse for livet blandt de mange højtelskede Disney-figurer og -universer.

Foto: Caroline Meldgaard 

New York City, USA

I storbyen over dem alle vrimler det med børnevenlige tilbud så langt øjet rækker. I kan for eksempel få ferien til at gå med massevis af legepladsbesøg - de bedste af slagsen findes i Central Park, på Union Square og på Madison Square. Eller hils på dyrene i byens hele 5 zoologiske haver, hvor anderledes dyr som grizzly-bjørne og sneleoparder lever side om side med savannens løver og giraffer, samt havdyr i alle afskygninger. Har du større børn med til byen, vil en tur på Broadway være en stor oplevelse - se en velkendt historie om Løvernes Konge, Frost eller Aladdin, så den eventuelle sprogbarriere ikke bliver et problem. Selvfølgelig bugner byen også med klassiske seværdigheder og museer, som I kan bruge timevis på at nærstudere eller blot beskue fra afstand alt efter børnenes tålmodighed og interesse.

Foto: Alex Plesovskich on Unsplash

Marrakech, Marokko

Et stenkast syd for Europa finder I Marrakech midt i den marokkanske ørken. Her kan hele familien blive suget ind i et univers, der er taget direkte ud af "1001 nats eventyr" med helt særlige farver, dufte og stemninger. Nyd pladsen Djerma el-Fna sammen med ungerne på alle tider af døgnet, hvor slangetæmmere, juicepressere og henna-tatovører overrasker med optrædener og tilbud i bunkevis. Marrakech er et oplagt sted at besøge, hvis de små skal opleve en storby, der skiller sig ud fra de vestlige af slagsen. Marokko er nemlig et arabisk land med en helt anden kultur, end vi er vant til hjemme i Europa. Fuld af magi, spænding og eventyr, som får de små til at gøre store øjne.

Foto: Jumpstory.dk

Barcelona, Spanien

Den skønne catalanske stemning byder hele familien op til dans. Der er både strand, fodbold, kunst og brusende pladser med små tapasbarer. Børnene vil sikkert elske at opdage det magiske, gotiske kvarter, med små mørke gader, sjove butikker og lyse pladser, der pludseligt åbner sig med kirker og fontæner. Eller at opleve Ramblaen, som er fuld af liv og gøglere på alle tider af døgnet. Tag også ungerne med til Gaudís Park Güell og til Mirò-museet - der er en masse sanseindtryk, som vil ramme både store og små, samt en masse ikonisk kunst at dykke ned i. Husk også at nyde de mange madmarkeder rundt omkring i byen, når der skal børnebenzin i de små, trætte ben.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben