5 tips til lange køreture med børn

Er vi der snart? Jeg skal tisse! Jeg er sulten! Det er ikke nødvendigvis særlig afslappende at køre på ferie med børn på bagsædet. Men med disse 5 tips, kan I forhåbentligt få det bedste ud af de lange timer på landevejen.

Foto: Unsplash
25. maj 2023
Af Stine Jensen

1. Overrask med små gaver

Er der søskende ombord, kan man forinden lade hvert barn gå en runde i en Tiger butik med mor eller far i hånden og finde overraskelser til bror eller søster. Det er dejligt både at være modtager og giver af gaven, hvilket kan være en god konfliktknuser til bagsædet.

2. Opgavehæfter

En god måde at slå lidt tid ihjel på, er at løse opgaver. Med et opgavehæfte i rygsækken, kan ungerne bruge timvis på små kryds-og-tværs'er, find 5 fejl, labyrinter og meget mere. De kan være alle tiders at hive frem, når der bliver spurgt ”hvornår er vi der?” og der fortsat er sådan ca. 200 km til næste stop.

3. Lydbøger og gåder

Lydbøger er et andet godt supplement, både til fælles fornøjelse over radioen eller hver for sig inde i hørebøfferne. Download nogle stykker hjemmefra, så I ikke er afhængige af mobilt netværk og wifi. Det kan også være en idé at kigge forbi biblioteket, inden I tager på ferie - der findes nemlig mange sjove bøger med vitser og gåder, som kan bidrage til underholdning af alle i bilen.

4. Bilspotting

Diverse gættelege er også sundt tidsfordriv for børn såvel som voksne, og kan få minutterne til at gå lidt hurtigere på bagsædet. I kan se, om I kan danne ord ud fra de forbipasserende bilers nummerplader eller gå all in på bilspotting - legen kan for eksempel gå ud på, hvem der først får øje på 10 biler med en bestemt farve eller et bestemt mærke, 10 campingvogne, 10 busser og så videre.

5. Sangdyst

Har vi musikglade børn med i kabinen, så tag en sangdyst. Sæt en af de mest råspillede CD’er på og lad mor være Michael Carøe, som stopper musikken, og så skal der ellers gættes på, hvordan linjerne lyder videre i den pågældende sang. Dejlig underholdning hvor både store og små kan være med. I kan også fyre op for radioen, og se hvem der er hurtigst til at gætte artisten, årstallet eller titlen på sangene, der bliver spillet.

Tag masser af pauser på turen, og gør det klart for børnene fra start, at der er langt til mål. Og glæd dig så over pludseligt at kunne sige: ”Vi er der om 5 minutter”.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben