Gammel Estrup Herregårdsmuseet | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Gammel Estrup Herregårdsmuseet

Sk rmbillede 2014 01 29 kl. 13.08.07 normal620
Gammel Estrup Herregårdsmuseet
Randersvej 2
8963 Auning
Se kort
Alle
0/85 kr.
Website E-mail Rediger

Beskrivelse Redigér

Museets opgave er at bevare bygninger og inventar, samt bruge disse til at fremvise herregårdskulturen gennem tiderne. Museet bebor herregården Gammel Estrup ved Auning og skal i det omfang det kan lade sig gøre belyse herregårdskulturen ved hjælp af husets oprindelige inventar.

Museet er et interiørmuseum, hvilket betyder, at samlingen er opstillet på en måde, som illustrerer, hvordan en herregård kunne have været indrettet til forskellige tider. Det er imidlertid umuligt at rekonstruere Gammel Estrup fra ende til anden. I forbindelse med familien Scheels salg af herregården i 1926 blev hele herregårdens indbo sat på auktion. Efter museets oprettelse i 1930 har man forsøgt at genindsamle så meget som muligt, men en total genskabelse er ikke mulig. Fortiden er væk, men med lidt omhu kan vi give folk en fornemmelse for, hvordan herregårdslivet har været i skiftende perioder.

Museet har til huse i herregården Gammel Estrups hovedbygning, hvor det har ligget siden 1930. I 1969 flyttede Dansk Landbrugsmuseum ind i herregårdens avlsbygninger fra Lyngby. De to museer ligger side om side og samarbejder om blandt andet billetsalg, men er to uafhængige institutioner. Gammel Estrup - Herregårdsmuseet er en selvejende institution og Dansk Landbrugsmuseum er et statsejet museum.

Faciliteter Redigér

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt