Når man tager de helt små med på legepladsen, er det selvfølgelig vigtigt, at faciliteterne passer til højden, og at jeres børn kan lege trygt og sikkert væk fra trafikken. Heldigvis har Aarhus flere legepladser, der passer på den beskrivelse - læs med her.

Legepladsen på Dokk1, Kloden

Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C

Dokk1’s legeplads, Kloden, er et sikkert hit hos alle. Legepladsen er delt op i fem legehjørner, der alle repræsenterer hver deres verdensdel. Her er Asien, på bagsiden fra den store trappe, et ideelt legested for de helt små. Pladsen byder på en både anderledes og lærerig oplevelse, hvor kun fantasien sætter grænser. 

Legepladsen på Tietgens Plads

Tietgens Plads, 8000 Aarhus C

Tietgens legeplads ligger centralt i Frederiksbjerg, og egner sig til børn fra 1-6 år. Den lille legeplads er indhegnet, så de små kan lege sikkert væk fra trafikken. Ved legepladsen er der sat bænke op, så I som forældre trygt kan kigge med fra sidelinjen.

Legepladsen ved Risskov Skolepark

Kastaniebakken, 8240 Risskov

På Risskov Skoleparks legeplads finder I en stor sandkasse med både gynger, en lille rutsjebane og andre spændende redskaber, der lægger op til leg. Ved legepladsen er der opsat bænke, og i forlængelse af pladsen er der et græsareal ideelt til boldspil.

Legepladsen på Skaarups Allé

Skaarups Allé 4, 8381 Tilst

I Tilst finder I vores 4. legeplads på listen: Skaarups Allé. Godt isoleret fra trafikken finder I en hyggelig legeplads med bl.a. et lille klatrestativ og legehus. Rundt om pladsen er der både borde og bænke, så der er rig mulighed for at tage hjemmesmurte madpakker med. 

Legepladsen i Botanisk Have

Mønsgade, 8000 Aarhus C

Legepladsen i Botanisk have ligger skønt placeret – lige op og ned ad Den Gamle By og med kun en kort gang fra centrum. Under legeredskaberne er der er blødt underlag med både sand- og græsarealer. Omgivelserne gør det oplagt at kombinere en tur på legepladsen med en dejlig picnic her i sommervarmen. 

Fotograf: Billede 1) Christina Smedegaard Jensen, 2-5) Aarhus Kommune 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.