De 5 legepladser på Nørrebro

Nørrebro byder på et væld af legepladser - vi guider til 5 af de bedste. Klar, parat, leg!

23. november 2022
Af Nanna Enevoldsen

Bermudatrekanten

Bermudatrekanten i Nørrebroparken er en bemandet legeplads indrettet med en flyvemaskine, skibe og en stor hval. På udendørsarealet er der bordtennis, soppesø, gynger, boldbane, legecykler, bålplads, sandkasser osv. Indenfor i aktivitetshuset, er der brætspil, bordfodbold, akvariefisk og mulighed for at tegne. Bermudatrekanten ligger tæt ved de populære skaterpladser i Nørrebroparken, samt Superkilen, der strækker sig fra Aksel Larsens Plads til Tagensvej. Så har I lyst til en skatetur kan også dette klares.

ByOasen

I De Gamles By på Nørrebro ligger ByOasen, et grønt åndehul, som borgere i alle aldre og beboere i De gamles By har stor glæde af. ByOasen består af en bybondegård, hvor børnene har rig mulighed for at stifte bekendtskab med geder, høns, kaniner, marsvin, mus, fugle og bier. ByOasen har desuden højbede, et udekøkken med en lille bålplads og et orangeri I form af et 135 m2 opvarmet drivhus, som ungerne med sikkerhed vil elske.

Wesselsgade legeplads

Den bemandede legeplads i Wesselsgade ligger kun et stenkast fra Søerne og henvender sig til børn i alle aldre. Legepladsen er indhegnet og har både småbørnslegeplads og et legeområde for større børn. Her finder I det hele: Boldbur, cykelbane, sandkasse, (baby)gynger, legehuse, klatreborge, soppebassin, svævebane, bordtennisbord, balancebane og en udfordrende "drejebænk", der snurrer rundt, når man går på den. Indendørs i klubhuset kan ungerne desuden spille brætspil, playstation, computer eller udfolde sig kreativt med at male, tegne, klistre osv.

Foto: Rasmus Cornelius

Guldberg Skolen

Legepladsen ved Guldberg Skolen ligger mellem Sjællandsgade skole og Meinungsgade og har super lækre faciliteter, der er gennemført ned i mindste detalje. Pladsen har noget sydenlandsk over sig og inviterer til at hænge ud på de lækre bænke med kig til Asssistens Kirkegården - og til leg på den seje spiralrutsjebane og de flotte trampoliner. Der er desuden boldbane og en hockeybane på toppen af fritidshjemmet

Hans Tavsens Park Øst

Hans Tavsens Park er indehaver af hele to legepladser – en i øst og en i vest. Den lille legeplads i den østlige ende, bag Assistens kirkegårdsmur, er både hyggelig og udfordrende. Alt er bygget op i naturmaterialer og integreret i områdets egen natur. Legepladsen byder bl.a. på hule træstammer, klatretræer, gynger og en mindre boldbane. Den er bemandet, så indenfor åbningstiderne kan ungerne låne cykler, sjippetorve og udstyr til sandkassen. I huset kan man få hjælp til lektierne, og så er der mulighed for at købe forfriskninger.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben