Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks jernbanemuseum dreng i f rerhuset p  stort damplokomotiv foto flemming wedell normal620
Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrosgade 24
5000 Odense C
Se kort
Alle
Website E-mail Rediger

Beskrivelse Redigér

Nostalgi og minder i centrum af Odense

Oplev den danske jernbanehistorie i den autentiske remisebygning fra 1954. På 21 spor vises en perlerække af ikoniske lokomotiver og vogne. Kig ind i de royale vogne, oplev rejselivet på 3. klasse og se sneploven, 70’er kupéen og den orange traktor fra ”Olsen-banden på sporet”. Se også udstillinger om H.C. Andersens togrejser og jernbanesikkerhed. På udearealet findes en stor drejeskive, vandkran og kulgård.

Det er muligt at gå ind i mange vogne og lokomotiver. I kan stå i førerhuset på damplokomotivet, sidde på træsæderne i den to-etagers Klampenborg-vogn og opleve postsorteringsvognen.

De mindste gæster vil elske Børnebanegården – en banegård i børnestørrelse. Besøg også legeområdet på balkonen med skinner, tog og klodser i lange baner. Udforsk det kæmpe damplokomotiv og tag en rutschetur fra vandtårnet på det store, udendørs legeområde. Hver dag kører det populære minitog. Enten inde eller ude, hvor turen går gennem jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse.

Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt. Børn under 5 år har gratis adgang.

Faciliteter Redigér

Kategorier Redigér

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

Mette

Jernbanemuseet i Odense er et fantastisk sted for børn, der har bl.a. været Thomas Tog arrangementer en gang årligt de sidste par år, og det har været helt uovertruffent når man har små drenge...og piger som elsker Thomas.