Christians Kirke

Etta 1 normal620
Christians Kirke
Strandgade 1
1401 København K
Se kort
Alle
Rediger

Beskrivelse Redigér

Ligesom Christianshavn er Christians kirke noget særligt. Smuk og statelig rejser kirken sig fra enden af Strandgade, som et af byens mest spændende vartegn. Den er af del af bydelens identitet og et yndet mål for turister.

Christians Kirke blev opført i 1754 - 1759 efter tegninger af Nicolai Eigtved. Kirken hed oprindeligt Frederiks Tyske Kirke opkaldt efter Frederik V og tjente i mange år den tysktalende menighed i København, som ønskede sig deres egen kirke i den driftige bydel.
I forbindelse med statskuppet i januar 1772 omkring Christian den Syvende og Strueensee, kom loven om indfødsretten, der sammen med den stigende utilfredshed med tysk påvirkning i Danmark i 1700-tallet, gjorde det en hel del mere uhensigtsmæssigt at være tysktalende og sindet. Følgeligt faldt kirkens position i den kommende årtier til et lavpunkt i menighedens historie.

Fra 1832 til 39 holdt salmedigteren og præsten N. F. S. Grundtvig aftensang i Christians kirke. I de år formedes det kirkesyn hos Grundtvig, der fik så stor betydning for den nuværende Folkekirke.

I 1901 blev den taget i brug som almindelig dansk sognekirke og fik sit nuværende navn, opkaldt efter Christian IV, der grundlagde Christianshavn.

Fra 1920-er og frem til sin død i 1953 var kordegn Kofoed ansat i Christians kirke. Det er denne driftige mand, der lagde grunden til den skole. der stadig bærer hans navn. Kofoeds Skole begyndte i Christians kirkes menighedshus, Stanleys Gaard i Store Søndervoldstræde med det motto, der stadig gælder mere end firs år senere; hjælp til selvhjælp.

Christians kirke blev udformet som en rektangulær blok med et tårn midt for den ene langside. Et tværstillet rum, hvor prædikestol med orgelet øverst er placeret centralt for alle tilhørerpladser - både dem på gulvet og i pulpiturernes loger. Den er et af de bedste eksempler i Danmark på en protestantisk prædikenkirke, dvs. en kirke indrettet med særligt henblik på prædikenen.


Teaterkirken, som kirken også kaldes på grund af sine mange loger, er på engang både rummelig og intim. Kirken kan rumme op til 1000 mennesker, men selv når der kun er en lille sluttet skare, som ved kirkens fredagsandagter, føles kirken ikke tom. Det er derfor heller ikke underligt, at Christians kirke er blevet et yndet sted for koncerter, danseteater og mange andre spændende arrangementer gennem de senere år.

Et besøg i Christians kirke er ikke fuldendt inden man også har set kirkens krypt (med 48 afdelinger) med mange begravelser, der går helt tilbage til kirkens indvielse i 1759. Krypten er stadig i brug som begravelsesplads og man bedes vise hensyn.

Faciliteter Redigér

Vi kender ikke faciliteterne for dette sted.

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

charlotte

Emil på 3,snart 4 år elsker Kager og ikke mindst Rosa... Hver gang han ser programmet spørger han hvornår han skal ind og besøge rosa.... Måske det var muligt her....;)

Mette

Wow! Det lyder super fedt!! Det bliver vi NØDT TIL at opleve! Storesøster på 4 år er monster Rosa fra Rouladegade-fan og lillebror får helt sikkert også en fest!

Anne Bach

Min Louis ville helt sikkert elske det :-)

Liselotte

Begge mine små (3 og 5 år) er vilde med Rosa og hendes kageunivers!

Birgitte

Vi ville blive glade roulader, der ville blive rosa i hovedet af glæde over at kunne synge og svanse med skum i håret og få gele i benene, hvis vi kunne vinde 2 billetter og komme med til kage-danse fest

betina

det ville være super skønt at vores datter kunne opleve Rosa live! Rosa er et kæmpe hit hos vores prinsesse herhjemme med lækre kager, sjov og skønne sange. Håber at vinde:-))

Julie

Uhhh! Det ville min datter på 4 år og jeg gerne opleve. Vi krydser fingre for en fantastisk oplevelse med Rosa.

mette

min datter følger trofast Rosa og hendes kage eventyr på tv, hun ville elske en kagekoncert som denne. Krydser hvad der krydses kan for at vi vinder:-)

lonni

At vælte sig i kage og slik overtrukket af skøn og børneinspirendende musik og leg - det er et univers som suger min 3 årrige datter som ellers ikke tænder på fjernsyn til sig - så Christians kirke - here we come - Min datter har tivertifal smurt chokoladeskoen og iført sig marengsstrutskørt :-)

Maiken

Både min dreng på 4 år og min pige på 2 bliver som forstenede, når Rosa kommer i fjernsynet. De ville elske at se hende live!!!

Marianne

Det vil være en dejlig oplevelse at se og høre Rosa fra Roladegade sammen med min søn på knapt 4 år. Han har lige fået en lillesøster så det er godt med timer hvor der er fokus på ham alene. Så jeg håber at få en billet til ham og jeg!

Lene

Min søn på 5 år er helt forelsket i Rosa - billetter til koncerten vil være den bedste fødselsdagsgave han kunne få, så vi håber at vi kan komme afsted:-)

Anita

Min datter og hendes kusine ville bare eeeeeeelske at opleve Rosa fra Rouladegade, så vi krydser fingre :-)

Lotte

Lille Nørd, Rosa fra Roulade gade...vi har fulgt hende i mange år og Rosa har en stor plads i mine pigers og i mit hjerte. Hun er sej, sød, sjov og lidt sær. Vi har fulgt hende i mange år og jeg ved ikke hvem der elsker udsendelserne med søde Rosa og de skønne kager mest - mig eller mine piger. Vi drikker slikkespinde te som Rosa og bager finurlige kager. Min store datter spørger nogle gange om Rosa virkelig findes "altså virkelig i virkeligheden mor"...tænk om jeg kunne vise hende at det gør hun virkelig :-) Det ville være helt fantastisk!

Karen

For tiden er Rosa hittet på pixeline- hyggeligt at se dem begge opslugt af gamle afsnit- men naturligvis hellere den ægte vare!

Janne

Vi vil ALLE blive lykkelige for at kunne se Rosa "live"..... Det ville være årets oplevelse.

Katja

Rosa og rødderne for Rouladegade er favorit tv for Maia. Vi krydser finger for at kunne komme med.

Julie

Min pige på 4 elsker Rosa og hun vil helt sikkert nyde denne oplevelse

Charlotte

Mine døtre på 5 og 7 år holder meget af at se Rosa i fjernsynet, og vi har fulgt hende fra hendes dage som "Lille Nørd" på Trekroner til den kage-tryllende Rosa fra Rouladegade. Vi ville meget gerne se hende 'live' i Christians Kirken den 26. februar - sikken en chance...!

Anja

Rosa er et kmpehit hjemme hos os, det ville være fedt at mød hende rigtigt :-)

Mette

Min datter elsker Rosa, det ville være fantastisk at opleve hende live

Cathrine

Det ville være en kæmpe oplevelse for de 2 store børn at komme ind og se Rosa! Håber Håber;-)

Tina

Alberte ville elske at se Rosa "live", så vi tager gerne imod et par billetter :o)

Irene

Jeg ville elske at høre og se Rosa sammen med min 9 årige datter

Christina

Det ville være verdensklasse at kunne overraske min søn med at se Rosa - Han eeeelsker at se programmet :) og eeeelsker at bage :)

Mvh
Christina

pia volder

Min yngste søn Mathias ville blive jublende lykkelig hvis vi vandt billetter

Frederikke

Min datter ville blive så glad, hvis hun kunne se Rosa "live"!

Christina

Min søn er fuldstændig solgt, når han ser Rosa fra Roladegade. Det er helt klart et af hans yndlings programmer. Hun er bare super sød og sej til at bage. Han vil nyde at komme til koncert. Mvh Christina

Leni

Rosa og hendes skønne kager er i høj kurs herhjemme. Min ældste datter Liva på 5 år har fuldstændig styr på hvordan en kage skal bages og pyntes. Det ville være en kæmpe oplevelse at komme til koncert med Rosa

simone

Mine tvillinger ELSKER Rosa fra rouladegade. Vi ser hende alt det vi kan komme til. Det ville være fantastisk at se Rosa live. :-)
Simone Mouritsen

Pernille

Ok det bedste for ALexandar ville være at deltage som hjælper i ROsa i Rouladegade, men det har vi forsøgt at komme til og det er ikke lige så nemt. Den næstbedste førdselsdagsgave ( har har fødselsdag d. 26. februar) ville så være at komme til koncert med Rosa i Rouladegade efterfulgt at sushi restaurent besøg med os andre 3 i familien...Håber bare jeg kan overraske ham med billetter...

Sarah

Rosa fra rouladegade er bare skøn - min datter er helt opslugt af programmet så det ville da bare være dejligt at få mulighed for at se kære Rosa live ... en gang :)

Rikke

Hvem vil ikke gerne bage en kage med selveste Rosa:-)

Efter at have set utallige afsnit er det nærmest blevet umuligt at bage en "almindelig" i hjemmet. Der skal helst ligge en historie bag. Og så smager kagen sjovt nok meget, meget bedre.

Marlene Dam

Det skal opleves

mette

Mine børn elsker rosa fra rouladegade og hendes fortryllende bagværk:)

Anja

Det er da lige noget for min søn på 3 og hans mor. Vi har set det sammen på TV:-)

Ida

Rosa er bare skøn og vores børn elsker at se Rosa fra Chokoladegade som de kalder det:). Vores ældste banditter vil rigtig gerne opleve Rosa & Co. live :)

Bettina

Rosa er også et stort hit i vores hjem - så det ville være en fantastisk oplevelse at se hende andre steder end på skærmen, for vores piger! :-)

Linda

Asta & Beate ser Rosa non stop på Oline.dk - de elsker hende og de elsker at finde på nye kager, der skal bages som f.eks. cykelmyggen Egon-kagen! De vill elske at komme med til koncerten.

Pernille

uha Rosa fra Rouladegade er et kæmpe hit ... selvom Rouladegade måske ikke er helt så nemt at sige .. så det bliver ofte til mameladegade :)

Annemarie

Asta på 6 år er nok den største fan af rosa fra Rouladegaden.

Camilla

Rosa fra Rouladegade er virkelig populær herhjemme, så det kunne da være super fedt at komme til koncerten :-)

sarah katrine

Rosa fra Rouladegade er det helt store hit hjemme hos os! Både for barn og voksen <3

Annette

Min søn på 5 år er vild med Rosa fra Rouladegade, så han vil synes at det vil være fantastisk at komme med til koncerten...

subi

Ihhh Min lille dreng æælsker Rosa fra Rouladegade, det ville simpelthen være den skønneste oplevelse at give ham:)

Henriette

Så kendt og elsket herhjemme

Jelena

Spændende med koncert i Christians Kirke! Det ville være fantastisk at komme med og opleve Rosa og rødderne live :-)

Chris

ÅÅh begge ungerne elsker bare Rosa fra Rouladegade.. Fantastisk arrengement at man ka komme og se hende live i kirken.. iiih så ka vi slet ik få armene ned herhjemme.. :D

Birgitte

Rosa laver de skønneste kager
som smager....
af mere og mere og mere.
- Og flere!

Majbritt

Vi elsker Rosa!

Durita

Rosa er så sød og inspirerende- hendes program kan vi super godt lide :)

Trine

Min datter er kæmpe fan af rosa så hun vil da elske sådan er show