Amagermuseet

2007 06 07 am museum d normal620
Amagermuseet
Hovedgaden 4, St. Magleby
2791 Dragør
Se kort
Alle
0/40 kr.
Website E-mail Rediger

Beskrivelse Redigér

Amagermuseet består af to firlængede gårde beliggende i Store Magleby, Dragør Kommune.

Her kan du i de fine gamle stuer se udstillinger om den hollandske indvandring, Amagerdragter og fastelavnstraditioner.

På Amagermuseet kan man lære om områdets historie og de hollandske indvandreres indflydelse. For børn er der bondegårdsdyr - geder, får, høns, gæs, kaniner og 30.000 honningbier. Børnene kan komme helt tæt på dyrene.

Amagermuseet lever i skolernes ferie:

I hele juli måned får historien ekstra liv på museets gårde, når karle og piger inviterer børn og barnlige sjæle til at tage del i de mange opgaver, der var på en gård omkring år 1900: tøjvask på vaskebræt og hjælp med smørkærningen, pandekagebagning i sommerkøkkenet, stopning og strikning, fodring af dyrene, opgravning og rensning af grøntsager og meget andet. Til gengæld får børnene en fin skudsmålsbog med hjem, fyldt med stjerner for hver opgave.

På den gamle museumsgård findes smukke og rige interiører fra 1800-tallets velhavende amagerbondekultur. Den gamle museumsgård indeholder interiører fra tre forskellige byer på Amager: Store Magleby, Dragør og Tømmerup. De faste udstillinger er på den gamle museumsgård.

I efterårsferien bliver høns og gæs slagtet. I køkkenet simrer suppen på komfuret, og der serveres smagsprøver. Æblerne er blevet plukket, og der mostes æbler hele ugen på den gamle mostpresser. I rosenhaven leger vi gamle lege.

Til jul inviterer Amagermuseet indenfor i varmen, hvor man kan opleve den hyggelige jul fra gamle dage. Hvert rum fortæller en særlig historie om julen. For børnene er der nisssesporjagt. Kom og hjælp nissen med at finde sit tøj.

ÅBNINGSTIDER & PRISER:
Maj: weekenderne kl. 12-16. Første åbningsdag er 30. april.

Kristi Himmelfartsdag 5. maj kl. 12-16

2. pinsedag 16. maj kl. 12-16.

Juni: onsdag-søndag kl. 12-16.

Juli - 14. august: tirsdag-søndag kl. 12-16.

17. august til 30 september: onsdag-søndag kl. 12-16.

Voksne 40 kr. I juli måned, hvor der er levendegørelse 60 kr.
Børn under 18 år har gratis adgang.
Grupper over 15 personer 30 kr. per person.

Faciliteter Redigér

Kategorier Redigér

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

Charlotte

dette museum har meget at byde på. Til fastelavn kan man se en bødker lave en tønde og male den for siden at se der bliver slået katten af tønde til hest. Om sommeren kan man prøve livet som barn i gamle dage. Om efteråret kan man se hvordan man slagter gæs, høns og gris og siden tilbereder mad af disse dyr.

Lotte

Jeg vil godt anbefale Amagermuséet - som bussen kører lige til - som byder på hygge både inde og ude. Måske mest til lidt større børn. Gammeldags æblepresse-maskine, lille marked med små ting, som børn godt kan lide og så selvfølgelig grisene, som kan få de små til at hvine af fryd :)
Bagefter kan man gå en tur i det idylliske lokalområde, inkl. havnen.

Camilla

Det lyder bare super hyggeligt - det må prøves :o)