Helsingør by er spækket med oplevelser for hele familien. Udforsk f.eks. Hamlets slot Kronborg, leg kaptajn på Museet for Søfart eller sæt tænderne i fish’n’chips på Værftets Madmarked. Vi guider jer her.

Kronborg

Adresse: Kronborg 2 C, 3000 Helsingør
Besøger man Helsingør, kommer man selvfølgelig ikke udenom Hamlets slot, Kronborg, der er kendt i hele verden. Udforsk slottet, slotsgården og kanonerne, den fine festsal og de mørke kasematter, hvor Holger Danske også sover. Børn er meget velkomne på slottet, og lige efter indgangen på gul rute på 2. sal er indrettet to rum med mulighed for at bygge med Lego, tegne eller udforske en model af slottet. Bemærk at klap- og barnevogne ikke må medtages på slottet, men kan parkeres i  barnevognsparkering ved siden af billetsalget. Børn under 18 år er gratis, voksne koster 90 kr.

Kulturværftet 

Adresse: Allegade 2, Helsingør
Kulturværftet er Helsingørs skinnende kulturelle perle og samlingspunkt. Her finder I bl.a. bibliotek, café og restaurant, museum, turistinformation og en fantastisk udsigt over Helsingør, Kulturhavnen og Kronborg. Især børnebiblioteket vil hitte hos de små - et åbent landskab med universer, hvor de kan tage på ekspedition og udfolde sig kreativt. I Bugten kan de f.eks. møde Pansertorsken med koøjer og periskop! Der er selvfølgelig gratis adgang.

Museet for Søfart

Adresse: Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør
Mellem Kronborg og Kulturturværftet ligger et underjordisk og arkitektonisk museum i verdensklasse, nemlig Museet for Søfart, der fortæller historien om Danmarks som søfartsnation. Her skal børnefamilier besøge DRØMMESKIBET - et 400 m2 stort maritimt legeunivers. I Drømmeskibet kan børn bl.a. kravle ind i motorrummet og tjekke at alt virker, hjælpe kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. De kan også synge sømandskaraoke og klæde sig ud som ægte sømænd. Børn har gratis adgang til DRØMMESKIBET og resten af museet.

Danmarks Tekniske Museum

Adresse: Fabriksvej 25, 3000 Helsingør
Er junior vild med maskiner? Så skal I lægge vejen forbi Danmarks Tekniske Museum, som er et eldorado med fly, veteranbiler, cykler, computere, telefoner, dampmaskiner og andre tekniske ting, der er blevet en naturlig del af danskernes hverdag. Her kan I prøve, at sidde i en ægte jetjager eller gå ombord i et passagerfly! Børn og unge under 18 år har gratis adgang, og voksne koster 90 kr. Det er desuden muligt at have barnevogn eller klapvogn med rundt i de fleste udstillinger, men bemærk at de store udstillinghaller ikke er opvarmet - så husk godt med tøj.

HUSK: Medlemmer af Børn i byen Klubben får 25% rabat på entréen for voksne. Børn under 18 år er gratis.

Værftets Madmarked

Adresse: Ny Kronborgvej 2, Helsingør
Melder sulten sig under jeres besøg i Helsingør, skal I lægge vejen forbi Værftets Madmarked. Her kan I sætte tænderne i alt fra fish’n’chips, pizza, lækre kager og indisk mad til tacos, gyros og bløde pandekager. Stemningen er afslappet og børn er mere end velkomne. Udendørs finder I både street soccer, basket og petanque og indendørs er der indrettet et hyggeligt legeområde til børn. Her kan familiens yngste medlemmer lege i legehus eller kravle løs på klatrestativet, mens forældrene spiser.

Øresundsakvariet

Adresse: Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør
Ta' ungerne med på Øresundsakvariet - et lille, hyggeligt saltvandsakvarium, som er dejligt overskueligt for de små. Her kan I komme med under havoverfladen, og opleve det fantastiske dyre- og planteliv, der er i Øresund. Se både farvestrålende fisk, rokker, hajer, blæksprutter og store hummere. Børnene kan også mærke en søstjerne samt klappe en fladfisk og en krabbe, hvis de altså tør! Børn under 2 år er gratis, børn 3-11 år koster 59 kr. og voksne 79 kr.

Helsingør Bådudlejning

Adresse: Færgevej 2, 3000 Helsingør
Helsingør Bådudlejning ligger lige udenfor Helsingør, og er en dejlig måde hurtigt at komme ud på havet. Det hitter hos ungerne at leje jeres "helt egen" båd og sejle ud på Øresund. Lej f.eks en 4-personers jolle med påhængsmotor og fiskegrej. Mærk havets bølgesvulp og få saltvand i håret!

EKSTRA TIP: Fra Helsingør kan I også tage en smuttur til Sverige med færgen. Det er en skøn lille tur, som kun tager 40 minutter. Børnene synes det er en sjov tur, og så er det dejlig nemt.

Multiparken

Adresse: Borgmester P. Christensensvej 4, 3000 Helsingør
Er vejret godt, og trænger ungerne til at få brændt noget krudt af, kan I smutte forbi Multiparken i den sydlige del af Helsingør by. Her er det f.eks. muligt at spille bold, og modige børn kan give den gas på skateboard, BMX, rulleskøjter eller løbehjul - som også kan lejes på stedet i weekender og på helligdage. Prisen for 2 timers leje er 40 kr. Der holdes desuden tilsyn med skateområdet alle dage kl. 15-20. Tilsynvagten kan hjælpe med spørgsmål og tilkalde hjælp i tilfælde af tilskadekomst. Derudover byder Multiparken også på grønne og rekreative områder med grill – og toiletfaciliteter, bænke, borde og legeområd.

Tjek også Helsingørs legepladser HER.

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Fotos: 1. Kronborg af Thomas Rahbek 2. Video af Museet for Søfart 3. Værftets Madmarked 4. Caroline Meldgaard

LÆS OGSÅ:

De 5 børnevenlige i Roskilde

De 5 børnevenlige i Ringsted