Perleplader med et formål: Spil, bogmærker, pynt og legetøj

Vi dækkede op med stearinlys, blomster og varm te, så ungerne kunne mødes udendørs og gå ombord i det store Hama-sortiment fra Panduro. Det blev til et par virkelig hyggelige timer, der resulterede i nogle brugbare perle-kreationer.

Foto: Caroline Meldgaard
24. januar 2023
Af Caroline Meldgaard

Se med her, og få inspiration til 5 hyggelige projekter

Foto: Caroline Meldgaard

Kryds og bolle

Det, der tit sker med perleplader er, at de er hyggelige at sidde og lave, men ofte ender i skraldespanden eller i bunden af en skuffe, når først de er strøget. Derfor har vi prøvet at lave nogle kreationer, der rent faktisk kan bruges til noget, og indbyder til mere hygge og samvær efter strygningen. Det første projekt, vi har kastet os over er et spil kryds og bolle. Opskriften er fundet hos Anja Takacs, der desuden har et hav af opskrifter på sjove perleprojekter.

Sværhedsgrad? Øvet
Perler? Hama midi
Plader? Kvadratiske

Foto: Caroline Meldgaard

Bogmærker

Med både lockdown, hjemmeskole og vinterferie, er der mange gode grunde til at læse bøger i øjeblikket. Og hvorfor ikke gøre det endnu sjovere at vende side efter side med nogle fine, hjemmelavede bogmærker? Vi har lavet en ræv og en panda, der kan holde styr på, hvor langt, I er nået i både skolebøger og fritidsbøger. Bare tæl perlerne på billedet herover, og lim til sidst en papirklips fast på bagsiden af den strøgede perleplade. Det er desuden en sød gaveidé til store og små.

Sværhedsgrad: Begynder
Perler: Hama midi
Perleplader? Kvadratiske

Foto: Caroline Meldgaard

Puslespil

Intet bedre tidsfordriv end puslespil! Og nu kan I både fordrive tiden derhjemme med at lave et puslespil helt fra bunden, og efterfølgende lægge det - er det ikke bare smart? I kan lave spillet i alle jeres yndlingsfarver. I finder bare en ramme derhjemme (det kan være alt fra en billedramme til bunden af en skotøjsæske), og så er det ellers bare at producere nogle brikker, der passer sammen. Tæl eventuelt perlerne på vores billede for at komme godt igang.

Sværhedsgrad: Begynder
Perler: Hama midi
Perleplader: Kvadratiske

Foto: Caroline Meldgaard

Pyntetræ

Det er mest bare til pynt, men kan også bruges som smykketræ eller lignende på børneværelset. Træet laves i 3 dele, der til sidst samles, så figuren er i 3D. Det er ikke så avanceret som det ser ud, så tøv ikke med at kaste jer ud i det! Idéen er fundet på Pinterest, og I kan gøre os kunsten efter ved at tælle perlerne på billedet af de 3 dele - selvfølgelig med frit valg på hele farvepaletten, så træet passer ind på netop dit barns værelse. Rigtig god fornøjelse!

Sværhedsgrad: Let øvet
Perler: Hama midi
Perleplader: Kvadratiske

Foto: Stephanie Mielnicki

Legetøj for de mindste

Vil familiens yngste også være med, når der perles løs derhjemme, kan I give jer i kast med de store perler. Her kan de mindste fingre styrke finmotorikken og slippe fantasien løs. Vi har fundet nogle mønstre på Pinterest, og lavet nogle legetøjsinsekter. Fødderne kan enten købes eller laves selv, så dyrene kan stå oprejst efter strygning. Det er også oplagt at bruge dyrene som rekvisitter, når der synges sange med de små. For eksempel Mariehønen Evigglad.

Sværhedsgrad: Begynder
Perler: Hama maxi
Perleplader: Kvadratiske

Både perler og plader kan købes online hos Panduro. Helt oplagt at klikke lidt farverige hobbysager hjem til vinterferien!

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben