Her er vinderne af Børn i byen Prisen 2018

70.352 stemmer er talt op, og nu er spændingen udløst. Søndag den 4. november blev vinderne i de i alt 16 kategorier afsløret ved en fantastisk prisoverrækkelse på Experimentarium med store klapsalver fra masser af glade børn og voksne.

Foto: Heine Pedersen
19. december 2022
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Årets vindere

Foto: Heine Pedersen

Bedste legeland: Dinos legeland

Dinos Legeland er to indendørs legelande som tager dig 65 millioner år tilbage i tiden, med dinosaurer som tema. Dinos Legelande er beliggende i Fredericia og Ishøj.

Bedste bæredygtige initiativ: Børneloppen

Børneloppen er Danmarks første loppesupermarked for børnefamilier. Her kan man både sælge og købe brugt børneudstyr, lige fra barnevogne til legetøj. Konceptet er nemt og smart: man lejer en loppestand og prissætter selv sine varer. Når varerne er sat på hylden, klarer Børneloppen resten.

Bedste isbar: Guf & Kugler

Hos den populære isbutik Guf og Kugler laver de selv den lækre guf. Isbaren i Nibe byder på 24 varianter samt forskellige slags flødesoftice. De håndpukker det bedste fra Vebbestrup Mejeri og Kastbergs gourmet is. Har du prøvet deres unikke bolche-topping fra Bolcheriet i Løkken endnu?

Bedste i Aarhus: Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er en forlystelsespark placeret i den smukke Marselisborgskov i hjertet af Aarhus. Her findes mange sjove rutsjebaner og forlystelser både for børn og voksne. Hver dag i sæsonen kan man blive underholdt af Pjerrot og så byder Friheden også på et hav af koncerter, temadage og anden underholdning i parken - også for børn.

Bedste brand: Interiør/babyudstyr: Mamamilla

MamaMilla er et dansk firma, som laver babynests, sengerande, sengetøj, ammepuder mv. Det er luksusinteriør og alle produkter er som minimum Oeko-tex® certificeret, ligesom de er testet af danske familier og tilpasset derefter. MamaMillas kerneværdier er sikkerhed, høj kvalitet og brugervenlighed.

Bedste brand: Tøj/sko: Molo

Molo’s design taler til barnets fantasi, da Molo bruger interessante farver, sjove prints, spændende former og iøjnefaldende sammensætninger. Stilen er urbant designertøj til drenge og piger i alderen 0-16 år, der ofte har en humoristisk drejning med respekt for funktionalitet og kvalitet.

Bedste museum: Experimentarium

I 2017 genåbnede Experimentarium i Hellerup, dobbelt så stort med 18 udstillinger fordelt på tre etager og en kæmpe tagterrasse. På det nye Experimentarium leger hele familien sig til ny læring og nysgerrigheden pirres selv hos de alleryngste.

Bedste børneteater: Eventyrteatret

Eventyr, drama, gys og humor. Væsner, alfer, guder, guld og glimmer. Musik og kostumer så man mister pusten. Eventyrteatrets musicals er for alle fra 5 til 100 år, så hele familien får mættet sanserne med forrygende musikalske oplevelser. På scenen står scenevante talenter fra 7 og 19 år, der er blevet kaldt ”Eliten af dansk teaters fremtid”. Eventyrteatret er livsbekræftende familieunderholdning.

Bedste børnevenlige spisested: Jensens Bøfhus

Hos Jensens Bøfhus er familien i fokus! Og særligt børnene har en stor plads i Jensens hjerter! Ud af de 5 millioner, der hvert år besøger kæden, er 500.000 nemlig børn – og til dem har de skabt et unikt univers fyldt med sjov.

Bedste børneevent: Københavns Middelaldermarked

Hver sommer åbner Københavns Middelaldermarked med kampklare riddere til hest, frygtindgydende vikinger og duften af stegt pattegris. Her kan hele familien opleve hvordan man levede i middelalderen og hvordan de forskellige håndværk blev udført. Tivoli Friheden

Bedste forretning: Kids-world.dk

Kids-world er en dansk webshop med kæmpe udvalg af børne- og babytøj fra populæreste børnetøjsmærker. De forhandler tøj i god kvalitet i alderen 0-16 år, også overtøj og sko hele året rundt. Man kan også finde møbler, babyudstyr og legetøj til børnene.

Bedste børneapp: Det Perler

Den kreative Anja Takacs har lavet app'en "Det perler" hvor du kan følge op til 50 forskellige perlemønstre i forskellige sværhedsgrader, så der både er noget for de små og de store, når i tager perlepladen frem.

Bedste børnekulturpersonlighed: Motor Mille

Motor Mille er lidt af en drengepige med benzin i blodet og motorolie i håret. Med Mille er der altid fart over feltet og sjov og ballade. Rollen som Motor Mille spilles af Mille Gori, der er dansk entertainer og medvirker i en række populære børneprogrammer, såsom Monster Buster, Cirkus Summarum og Børnebanden.

Bedste forlystelse: ZOO

Zoologisk Have er en af Danmarks mest populære attraktioner med ca. 1,2 millioner besøgende om året. Her er fokus på gæsten og der er altid garanti for en succesfuld oplevelse for store og små. Zoo har åbent hver dag hele året.

Bedste blog: Migogmintinderbaby

Alexandra Staffensen står bag bloggen Migogmintinderbaby, hvor hun hudløst ærligt fortæller om sit liv som mor, single og om hverdagens op- og nedture.

Årets ildsjæl: Alexandra Staffensen

Alexandra Staffensen står bag bloggen Migogmintinderbaby, hvor hun skriver hudløst ærligt om sit liv som mor og single med alle de hverdagsfinurligheder og op- og nedture der hører til.

STORT tillykke til alle vinderne!

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben