Et smukt syn: Her kan I se Luciaoptog i Aarhus og omegn

Mærk julefreden sænke sig, og se glæden og julelyset i øjnene på børnene, når byens mange smukke Luciaoptog synger julen ind rundt omkring i Aarhus. Vi guider jer.

Foto: Romeika Cortez
17. november 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen
Foto: Lise Balsby

Luciaoptog på ARoS

Oplev børn og unge i alderen 8-15 år synge julen ind i byens mest spektakulære luciaoptog, hvor optoget bevæger sig gennem ARoS for at ende på toppen i Your rainbow panorama. En julet og kunstnerisk oplevelse udover det sædvanlige!

Hvor? ARoS
Hvornår? 13. december kl. 17.30-18.15
Pris? For publikum er det gratis med årskort eller efter betalt entré

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% rabat på årskort

Foto: Visit Aarhus / Per Bille

ReThinker Luciaoptog

Vær med til at hylde frivilligheden i Aarhus, når det store ReThinker Luciaoptog går gennem Aarhus’ gader onsdag den 13. december. Tilbage i 2018 blev en ny tradition skabt i Aarhus, og i år er Aarhus’ største luciabrud igen klar til at bære lyset frem i vintermørket sammen med flere end 150 frivillige ReThinkers og andre, som fejrer frivilligheden.

Hvornår? 13. december 2023
Hvor? Optoget starter ved Pustervig Torv kl. 16.40 med en solist, der synger julen ind. Optoget bevæger sig mod Strøget kl. 17.00 og ender på Aarhus Street Food kl. ca. 17.30.

Foto: Rebildcentret

Magisk, underjordisk Luciaoptog

Nyd den unikke stemning, når dygtige sangere fra Klarup Skoles kor går syngende gennem Thingbæk Kalkminer, som denne dag er oplyst af 3.000 levende lys. Efter optoget vil udsendte fra Aalborg Universitet forsøge at gøre alle klogere ved et flot kemishow. OBS! Billetterne ryger hurtigt - book billetter her.

Hvor? Rebildcentret
Hvornår? 10. december 2023 

Foto: Romeika Cortez

Lucia i Vor Frue Kirke

Tag børn, venner og bamser i hånden og kom med til en magisk julekoncert i Vor Frue Kirke, når Aarhus U igen i år tager publikum med på en betagende fortælling om den smukke Lucia. Under koncerten vil kirken kun være oplyst af enkelte lys, og alle sangerne vil være iført traditionelle svenske Luciadragter. Koncerten er især for de større børn, da det forventes, at publikum er stille.

Hvor? Vor Frue Kirke
Hvornår? 13. december 

Lucia i Sankt Lukas Kirke

Få en forsmag på julefreden, når Skt. Lukas Kirke inviterer til Luciagudstjeneste om lys, advent og jul den 3. søndag i advent. Her vil både være plads til at læne sig tilbage og nyde det smukke luciaoptog anført af Aarhus Pige- og Juniorkantori.

Hvor? Sankt Lukas Kirke
Hvornår? 10. december 

Foto: Aarhus Kano- og Kajakklub

Kajakoptog i kanalen

Trænger I til lys og julestemning? Så kom ned på havnen og vær med, når lyset roes frem i den mørke vinteraften – fra bugten til byen med et smukt luciaoptog af kajakker. Det er Aarhus Kano- og Kajakklub, der står bag det traditionsrige optog. 

Hvornår? 13. december 2023
Hvor? Ruten har to stop, hvor Luciasangen synges - der stoppes ved Havnepladsen - Ved Juledamperen, hvor Aya Vedige fra AKKK synger for (kl. 18.45) og herefter ved Det lille hus på havnen, Flemming Bamse Jørgensens Plads, hvor de unge stemmer fra Aarhus Efterskole hjælper med sangen (kl. 19.15).

Foto: Romeika Cortez
Hvorfor fejrer vi Luciadag?
  • Den 13. december, Luciadag, er en festdag for lyset og den hellige Lucia. Ifølge traditionen var Lucia en ung kristen kvinde, der levede i 300-tallet i byen Syrakus på Sicilien, hvor hun delte mad ud til de fattige, og bar lys på hovedet for at have begge hænder frie til at hjælpe.
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben