Nej til kirken: Bliv alternativt konfirmeret

Savner dit barn et alternativ til den kirkelige konfirmation? Fortvivl ikke - I har mulighed for at sætte rammerne på en ikke-religiøs måde, vi guider lige her.

Foto: Sandra Zhupanska
13. september 2023
Af Rikke Reffelt

Borgerlig konfirmation: En særlig fest

Hvor?  LO-huset i Islands Brygges Kulturhus
Hvornår? I maj måned
Pris? Arrangementet kræver tilmelding og koster 500 kroner

Selv om dit barn ikke bliver konfirmeret i en kirke, kan I stadig vælge at markere familiens unge med en fin fest. Hold en borgerlig konfirmation - også kaldet nonformation. Landsforeningen DUI - LEG og VIRKE afholder årlige nonfirmationer for unge, hvor de står for et særligt og festligt program. Programmet er rettet mod de unge, men er en begivenhed for hele familien. Her vil være taler, hygge, fællessang, gaveoverraskelse, musikindslag, forfriskninger og meget mere, som gør dagen særlig for de unge.

Humanistisk konfirmation: Ungdomskursus og ceremoni

Hvor? Flere steder i landet
Hvornår? Kurserne foregår i foråret og selve ceremonien er i maj
Pris? Ceremoni og kursus koster samlet cirka 4000 kr.

Vil dit barn markere overgangsfasen fra barndom til ungdom på en ikke-religiøs måde? Så er en humanistisk konfirmation måske en ide. De unge kan vælge at forberede sig på et kursus over to weekender i foråret f.eks. gennem Humanistisk Samfund. Her undervises i livssyn og etik på et humanistisk grundlag – de unge bliver klogere på identitet, tolerance, seksualitet, menneskerettigheder og kritisk tænkning. Hele forløbet afsluttes i maj med en smuk og højtidelig ceremoni. Herefter kan I fortsætte dagen med en fest for familien. 

Foto: Malthe Ivarsson

Demokratisk konfirmation på Arbejdermuseet

Hvor? Arbejdermuseet
Hvornår? Foråret 2024
Pris? 1200 kr.

Arbejdermuseet og DUI-LEG og VIRKE tager en 100 år gammel tradition op og giver unge mennesker mulighed for at vælge et alternativ til non-firmation og kirkelig konfirmation i Arbejdernes Forsamlingsbygning. Til foråret 2024 er det for første gang muligt at blive demokratisk konfirmeret fra Arbejdermuseets flotte festsal.  De unge mennesker får styrket deres demokratiske selvtillid og kompetencer til at fortsætte på egen hånd ind i voksenlivet som borgere i et moderne demokrati.

De unge får:  Én dag med workshop på Arbejdermuseet, Én dag med besøg i Folketinget, Viden om demokratiets historie og funktion, Træning i at engagere sig i og bruge demokratiet, Taleskrivnings- og sangskrivningsworkshop, Et fællesskab med de andre konfirmander, En stemningsfuld fejring i den smukke festsal på Arbejdermuseet med bobler, festtale og indsættelse sammen med nærmeste familie og venner, En mindeværdig, meningsfuld og berigende konfirmation. 

Der er  informationsmøde i september måned 2023 

Verdensborger-konfirmation: Ceremoni i naturens tegn

Hvor? Undervisningen er forankret i København, men byder på ture ud i naturen
Hvornår? Forløbet starter i oktober, og ceremonien finder sted i maj
Pris? Forløbet koster 6500 kr.

Verdensborger genopliver og opdaterer det vigtige overgangsritual fra barn til tidlig voksen, så det afspejler den verden, de unge lever i. Vi fokuserer på at styrke de unges selvforståelse og evnen til at møde verden på en positiv, selvstændig og ærlig måde og viser dem undervejs i forløbet en bred vifte af forskellige måder, vi kan være voksne på. Forløbet er baseret på 10 samlinger med 8 hovedemner og bæres frem af de unges nysgerrighed. De 8 emner er: Sluk støjen, Hvem er du?, Hvor er du?, Hvem er de?, Hvad skaber du?, Hvad siger du?, Hvad tror du på? og Hvordan fester du?
Forløbet afsluttes med en skovtur med overnatning, efterfulgt af en hjertevarm ceremoni som symboliserer overgangen fra barn til lidt mere voksen.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben