Pastelfarvet påskepynt til bordet

Lad børnene lave fint pastelfarvet pynt til årets påskebord. Her får I en guide til hjemmelavede servietringe, bordkort og æggeskaller med hjemmesået karse.

Foto: Anna-Sophie Gruth Hemmingsen
19. december 2022
Af Anna-Sophie Gruth Hemmingsen

Servietringe

Det skal du bruge: 

- Tomme toiletpapirruller
- Hobbykniv
- Pastelfarvet bast, silkebånd eller lignende
- Tape

Sådan gør du:

Så bliver det ikke mere simpelt! Disse servietringe kan selv de mindste være med til at dekorere med bånd. Skær en tom toiletpapirrulle i mindre stykker på ca. 1,5 cm. (lad mor eller far gøre dette). Vikl forskelligt bånd rundt om ringene og afslut med et stykke tape.

Foto: Anna-Sophie Gruth Hemmingsen

Bordkort

Det skal du bruge:

Printer
Papir
Manillamærker
Magasiner
Limstift
Pastelfarvet bast, silkebånd el.lign.
Saks
Hulmaskine

Sådan gør du:

Start med at printe et ark med æg - de kan printes gratis her. Klip æggene ud, og lav huller med en hulmaskine. Skriv gæsternes navne med pastelfarvede bogstaver fra gamle magasiner, og lim dem på manillamærkerne. Saml æg og kort med et stykke bast eller andet bånd.

Foto: Anna-Sophie Gruth Hemmingsen

Æggeskaller med karse

Det skal du bruge:

Æg
Æggebægre
Vat
Karsefrø
Printer
Papir
Saks
Tandstikker
Tape

Sådan gør du:

Sæt den tomme æggeskal i et æggebæger, fyld med vat og hæld vand over indtil vattet ikke kan suge mere. Drys karsefrø ud på vattet - jo flere frø, jo tættere karse får du. Vand karsen hver dag og efter en uges tid har du karse til påskebordet. Print den lille påskehare her - den er gratis. Klip haren ud, klister den på en tandstik og sæt den i æggeskallen med karse.

Rigtig god påske!


Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben