Perfekt udflugtsmål for familier: Dansk Arkitektur Center

Der er god grund til at tage familien med i Dansk Arkitektur Center. Udover spændende udstillinger om arkitektur, er der nemlig en række sjove faste aktiviteter, som børnene vil nyde at opleve igen og igen.

Foto: Stephanie Mielnicki
12. marts 2023
Af Stephanie Mielnicki

Vi har testet 5 faste familieaktiviteter her!

Foto: Stephanie Mielnicki

1. Krea i Educatorium

I weekender og ferier slår Educatorium dørene op for forskellige familieworkshops, hvor børn og deres voksne kan udfolde sig kreativt. Da vi var forbi i vinterferien, var der for eksempel mulighed for at pynte sit eget fastelavnsris. Der er fri adgang til værkstedet, når entréen er betalt, og vores 4-årige kunne snildt have brugt en hel dag derinde. Udover krea-sager er der nemlig også forskelligt legetøj, udklædningstøj og sjove kroge at gå på opdagelse i. 

Foto: Stephanie Mielnicki

2. Fuld fart på DAC Slide

Den mest iøjnefaldende familieaktivitet i Dansk Arkitektur Center må være den ikoniske DAC Slide - en kunstrutsjebane af Carsten Höller, der fører jer 4 etager ned på ingen tid. Og med masser af sus i maven! Der var lang kø til den populære aktivitet, og det var ifølge min mand ventetiden værd. Man skal være minimum 110 cm høj for at få en tur, så vores datter må vente til næste gang. Men så har vi da endnu en rigtig god grund til at vende tilbage. 

Foto: Stephanie Mielnicki

3. VR for de modige

Det er ikke for sjov, at centerets VR-aktivitet bliver kaldt "we dare you". Det er nemlig lidt af en udfordring at lade sig overgive til det virtuelle, når brillerne kommer på, og man skal gå planken ud! Det føles meget virkeligt, og man glemmer helt, at man befinder sig i trygge rammer i Dansk Arkitektur Center. Heldigt for os med slem højdeskræk, at der er installeret et gelænder ved siden af "planken". Puha!

Foto: Rasmus Hjortshøj

4. Familievenlig café

Vi brugte så lang tid i Educatorium, at vi desværre ikke nåede at spise i caféen, før vores 1-årige skulle ud og sove, og den store vist mest af alt trængte til lidt frisk luft. Men på vores tur rundt i huset, blev vi flere gange mødt af duften af lækker lasagne, der strømmede ned fra caféen oppe på toppen. Der er både buffet, frokostretter, snacks og sødt at vælge imellem - og der er selvfølgelig en børnemenu til de yngste gæster. Vi glæder os meget til at prøve det hele næste gang, vi lægger vejen forbi Dansk Arkitektur Center. 

Foto: Stephanie Mielnicki

5. Sjov udendørs legeplads

Det var heldigvis nemt at overtale vores datter til at komme tilbage i overtøjet med udsigt til en tur ud på legepladsen. Den er opbygget som en kæmpe trappe, hvor der både er rutsjebaner, gummibeklædte bakker og klatrenet at suse rundt blandt. 

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% hos Dansk Arkitektur Center

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben