Juni er ensbetydende med blomstrende hyldebuske, og netop nu står hylden i fuldt flor rundt omkring i landets parker og i vejkanten, så det er næsten umuligt at undgå den dejlige sommeragtige duft.
Hører du til typen, der ville ønske, du havde tid til at sylte og bage i én uendelighed, men dropper det år efter år, fordi det simpelthen er for besværligt? Så fortvivl ej, for hyldeblomstsaft er forbavsende let at lave. Ja, den laver nærmest sig selv og er derfor ideel for alle os, som synes, en hel time i køkkenet med to børnefrie arme er et utopisk projekt.
Skynd dig ud i den nærmeste park og pluk løs med ungerne, for her kommer opskriften på verdens nemmeste hjemmelavede saft.
Det hele kommes i en stor skål eller gryde, og det kogende vand hældes over. Trækker tildækket 3 døgn i køleskabet eller andet køligt sted. Sies og hældes på rene, skoldede flasker.
Skal opbevares på køl eller fryses, hvis der ikke er atamon i. Hvis man skyller flasken i lidt atamon, inden saften hældes i, kan den holde sig i månedsvis i køkkenskabet, og så varer sommerstemningen langt ind i den kolde, mørke vinter.