5 Instagramprofiler, der kan hjælpe dig som nybagt forælder

Er du på barsel, og har du brug for råd og inspiration om alt lige fra amning og madlavning til barnets og din egen trivsel? Så har vi samlet 5 Instagram-profiler, hvor du kan finde gode tips som nybagt forælder.

3. november 2022
Af Rikke Hollegaard
Foto: Maj Aaberg

@ammebasen

Mange nybagte forældre oplever, at amningen ikke altid går som forventet, og det kan give anledning til både frustration og bekymring. Heldigvis er der hjælp at hente hos Maj Aaberg fra Ammebasen, der omfavner netop denne problematik. På hendes Instagram-profil @ammebasen ses det tydeligt, at mange nybagte forældre deler de samme amme-frustrationer, der kan være svære at snakke om. Det gør Ammebasen op med, så hop ind og tjek det fine univers ud på Instagram.

Foto: Nanna Schultz

@momkind

Har du brug for at træde ind i et ærligt univers for mødre, hvor intet er for pinligt at snakke om i forbindelse med graviditet, fødsel og forældreskab, så skal du tjekke Momkind ud. Her snakkes der lige ud af posen om alt fra hæmorider til sexliv og strækmærker. Hop ind og følg @momkind, hvis du vil have et ærligt og godt grin - som skaber Nanna Schultz selv beskriver, så bliver der "lukket ærligt og kærligt op for tabuerne" og du vil helt sikkert blive bekræftet i, at du ikke er alene, hvad angår moderskabets mange bekymringer og frustrationer.

Foto: Signe Severin

@karlas_koekken

Når den lille ikke længere vil nøjes med flydende kost, så hop ind på @karlas_koekken, hvor du får inspiration til, hvordan du laver lækker mad til små maver og små fingre - allerede fra 6 måneders-alderen. Signe Severin, der står bag det hyggelige mad-univers, hjælper dig med at gøre madlavningen og spisesituationen både sjovere og lettere for hele familien. Alle opskrifterne er ligetil, og de er alle prøvesmagt af overdommeren, Signes datter Karla. Du vil med garanti finde inspirerende opskrifter til familiens mindste.

Foto: Maria Anderson

@mariaanderson.dk

Maria Anderson er uddannet familierådgiver og holistisk orienteret, hvor krop og sind betragtes som en samlet helhed og funktion, der ikke kan skilles ad. Hun tager udgangspunkt i sit eget moderskab og sætter blandt andet fokus på, hvordan ens egen trivsel påvirker barnets trivsel. Desuden holder hun foredrag - eksempelvis om valget mellem institutionen og hjemmepasning. Hop ind og følg @mariaanderson på Instagram.

Foto: Sara Bjerregaard

@denrigtigejordemoder

Bag Instagramprofilen Den rigtige Jordemoder står Sara Bjerregaard der er uddannet jordemoder. Hun sætter fokus på tilværelsen både før og efter fødslen - blandt andet tilbyder hun ammehjælp både derhjemme og online. Hendes mission er at give familier den bedste start på det nye familieliv, og hun sørger for at gøre viden letforståeligt for alle, hvilket skinner igennem hendes Instagram-univers - så hop ind og følg @denrigtigejordemoder.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben