De 5 historiske vingesus

Aarhus gemmer på mange fantastiske fund og fortællinger, som går helt tilbage til Vikingetiden og Gorm den Gamle. Tag hele familien med på opdagelse i byens fortid på disse spændende steder, som formidler historien i børnehøjde.

15. november 2022
Af Tine Kjær

Herregårdsmuseet Gammel Estrup

Tag familien med på den smukke herregård Gammel Estrup og oplev den omfattende og permanente udstilling, der viser livet blandt herskab og tjenestefolk gennem 400 år. I løbet af året arrangeres også en række temadage, særudstillinger, koncerter og foredrag samt personlig formidling og aktiviteter for børn i alle skoleferier og op til jul.

Foto: Caroline Meldgaard

KØN - Gender Museum Denmark

Hvorfor leger drenge som oftest med biler og piger med dukker? Hvad er ligestilling? Hvad betyder det at være transkønnet? Og hvad er 'normalt'? Tag børnene med på KØN og bliv sammen klogere på kønnets betydning i en historisk, aktuelt og fremtidig kontekst gennem skiftende udstillinger og genstande i børnehøjde. Hvis børnene bliver mættet af historier om Rødstrømper og kvinders stemmeret, kan I tage dem med på skattejagt i udstillingen ”Pigernes og drengenes historier” som viser børneliv gennem 150 år.

Foto: Pressefoto Moesgaard Museum 

Moesgaard Museum

Tag din familie i hånden og gå på opdagelse i menneskets fortid på det smukke Moesgaard Museum. Udstillingerne er moderne og fantastisk godt lavet, og inviterer til interaktion og leg. Mød den ikoniske Grauballemand, og lær hvordan mennesker levede i Danmarks bronzealder, jernalder og vikingetid. Dit barn kan i MOMUS laboratorium lege superforsker og opklare mysterier fra fortiden.

Foto: Den Gamle By

Den Gamle By

Det er altid spændende at tage på rejse i Aarhus’ fortid i Den Gamle By, som har mange forskellige ting at byde på. For de små er Legetøjsmuseet en oplagt mulighed, hvor man kan se, hvad for noget legetøj bedstemor og bedstefar legede med, da de var børn. Her kan dit barn opleve, hvordan en barndom uden iPads så ud, og se de fine porcelænsdukker, dampmaskiner og grumme tegnefilm.

Foto: Vikingemuseet

Vikingemuseet

På det underjordiske vikingemuseum som ligger under Nordea, bliver I ført ned gennem flere hundrede års lag af tid. Når man går ned ad trappen og når museets gulv er man tilbage i vikingetiden, hvor Danmarks kongerække begynder med Gorm den Gamle og han søn Harald Blåtand. Oplev den gamle vikingeby blive angrebet på skærme i udstillingen, og se hvordan vikingerne tændte bål på bavnehøjene omkring byen som advarsel. I kan se de spændende fund som arkæologerne har gravet op af Aarhus’ undergrund udstillet i montrer, samt lære mere om hvordan gamle vikingehuse var bygget op.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben