3 opskrifter: Boost familien med hjemmepresset juice

Trænger familien til et vitaminboost? Juicer og smoothies er perfekte til at skylle masser af sundhed ned i ungernes små maver – de elsker friskpressede safter! Her får du 3 nemme opskrifter på safter fra Søren Ejlersen, manden bag Aarstiderne.

25. november 2022
Af Katrine Hemmingsen

Børn elsker friskpressede planter. Hvis du serverer et glas spinatsaft uden forklaring går den nok ikke. Men hvis du involverer dine børn i processen med en juicer, nogle råvarer og en god fortælling, skal du bare se, hvad der sker. Børn helt ned fra 3 års alderen synes, det er helt vildt magisk at være med til at presse saft. At kværne en gulerod, en rød peber eller grønkål med æble, lidt citron og et gram ingefær er helt utroligt. Der kommer saft ud i den anden ende!

Her er et par børnevenlige safter, som kan inspirere. Start måske med yderligere frugt og reducer så stille og roligt frugtdelen, så grøntsagerne fylder mere og mere. Og husk nu at variere, hvad I drikker.

Opskrift 1: Jordbær og banan 

100 g jordbær, frosne eller friske
1 banan
½ vaniljestang
1 liter vand

Skræl bananen, skrab kornene ud af vaniliestangen, og kom kornene og resten af ingredienserne i en blender. Blend til drikken er flydende og ensartet.
Vandet kan erstattes med nøddemælk. Prøv med 1 dl yoghurt naturel eller skyr for at gøre smoothien mere cremet. Du kan også give drikken en mere parfumeret smag ved at tilføje varme krydderier som kardemomme, kanel eller allehånde. Gør smoothien grøn og ekstra sund med et par kugler frossen spinat eller broccoli.

Opskrift 2: Gulerod og passionsfrugt

400 g gulerod
7 passionsfrugter
1 æble

Skær passionsfrugterne over på midten, og skrab indholdet ud med en ske. Saftpres indholdet af passionsfrugterne, og fortsæt med æble og gulerod skåret i passende stykker. I denne C-vitaminrige saft kan det være en fordel, hvis du har en slowjuicer, der tager det meste saft og kød med fra frugten. Alternativt kan du juice gulerødderne og blende saften sammen med passionsfrugtkødet, så en del af passionsfrugten ikke lander i pulpbunken.

Foto: Unsplash

Opskrift 3: Appelsin, mango og hindbær

1 moden mango
500 g gulerødder
2 appelsiner
100 g hindbær
Evt. ¼ rødbede
Evt. saft og skal af ½ citron

Hold mangoen oprejst på et skærebræt og skær med en skarp kniv langs siderne. Lad kniven følge kernen helt tæt, så du får så meget af kødet skåret frit som muligt. Når du har skåret kødet af begge sider af stenen, kan du skære resten af kødet fri ved at køre kniven under kødet og hele vejen rundt om stenen. Skær mangokødet ud i både og skræl bådene, som du ville skrælle æblebåde.
Saftpres alle ingredienserne og tilsæt gerne isterninger. Kom evt. et par hele hindbær i saften ved servering, gerne frosne. Rødbede og citron kan medtages efter smag.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben