Pak picnickurven og nyd Aarhus’ grønne oaser. Vi guider dig til fem skønne steder, hvor du kan opleve byen og naturen. Her er noget for en hver smag, hvad enten I er til udpræget natur ved strand, sø eller skov eller mere er til byens muligheder

picnic1. Brabrandsøen

Er børnene i barnevogns-/klapvognsalderen eller måske i gang med at lære at cykle, så findes der næsten ikke bedre steder, end den skønne natur ved Brabrandsøen. Der er ca. 9 km rundt om hele søen, så der findes masser af dejlige steder, hvor man kan brede picnictæppet ud. Hvis man er så heldig at komme forbi traktørstedet Constantia 2 på Norringhholmsvej 32 i Viby J, så und jer selv et stykke hjemmelavet luksuslagkage, som smager himmelsk!

2. Moesgård

Er I til skov og strand, så tag bilen eller bussen ud til Moesgård. Et pragtfuldt sted at mødes med venner eller holde fødselsdag med rundbold og boldspil, da der er en stor plæne til formålet. Bagefter kan man gå tur gennem skoven ned til Moesgård Strand.

3. Marselisborg Mindepark

Lad ungerne boltre sig på den store farverige legeplads ved Marselisborg Mindepark, som er et sandt eldorado for børn – og nyd bagefter madpakken på græsset ved parken, som har udsigt ud over Aarhus Bugt. I kan også gå en tur i haveanlæggene eller se vagtskiftet kl. 12 ved Marselisborg Slot, når regentparret opholder sig på slottet i sommerperioden. En oplevelse for både store og små.

4. Børnenes Jord

Lad børnene lære en masse nye børn at kende på den dejlige legeplads Børnenes Jord på Thunøgade i Århus C. Her er altid liv og glade dage, og mangler dit barn en legekammerat en lørdag eftermiddag, så er dette stedet at tage hen. Pak madpakken og glæd jer til en hyggelig dag. Gå efterfølgende en tur i de idylliske øgader.

5. Skt. Annagades Skole

Vi bliver i hjertet af Aarhus C, hvor Skt. Annagades Skole ligger. I weekenden er skolens legeplads fyldt med skatere og områdets børn. Her er bænke, hvor madpakkerne kan nydes – men man kan også købe en lækker pølse med brød på markedspladsen over for skolen. Første og tredje søndag i måneden i perioden april-oktober kan det formidable bagagerumsmarked opleves. Gå ikke glip af byens bedste loppemarked på Ingerslevs Boulevard – børnene vil elske det, for her er legetøj så langt øjet rækker.

Foto: JumpStory